Κυριακή 7 Μαΐου 2017

«Ελιγμοί» του Eduardo Galan… στο Θέατρο 104


Το έργο του Ισπανού συγγραφέα, Eduardo Galan, «Ελιγμοί»...
παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη στο Θέατρο 104 σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά. Η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη (3/5) σε μία βραδιά για φίλους, όπου κατέκλυσαν από νωρίς τον χώρο του 104- για να παρακολουθήσουν την παράσταση.
Ανάμεσα στις παρουσίες που παρευρέθηκαν ήταν οι: Θανάσης Νεοφώτιστος, Βίβιαν Παπαγεωργίου, Δημήτρης Λιακόπουλος, Παναγιώτης Καρμάτης, Κατερίνα Βαϊμάκη, Σελήνη Παπαγεωργίου, Ιάκωβος Μιλωνάς, Μανώλης Κλωνάρης, Αγησίλαος Αλεξιου, Θανάσης Πατριαρχέας, Έλενα Μεντζέλου, Λία Τσάνα, Ελένη Τζαγκαράκη, Βίκυ Κουκουτσίδη, Ειρήνη Αϊβαλιώτου, κ.ά.
«Ελευθερία χωρίς εξουσία καταντάει χάος, και εξουσία χωρίς τον σεβασμό της ελευθερίας, τυραννία» - Στέφαν Τσβάιχ
Ένα ζευγάρι, ο Ντάριο και η Μπελέν – ο πρώτος ηθοποιός και η δεύτερη στρατιωτικός - προσπαθούν να «ελιχθούν» και να βγουν αλώβητοι από την πραγματικότητα που τους περιβάλλει, παλεύοντας με την αλήθεια που αποδεικνύεται πιο σκληρή από το ψέμα.
Ένας υπολοχαγός και ένας σκηνοθέτης τους φέρνουν αντιμέτωπους με την εξουσία, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Εξουσία στην τέχνη και εξουσία στον πόλεμο. Πότε η άσκηση εξουσίας υπερβαίνει τα όρια και ισοδυναμεί με κατάχρηση εξουσίας; Ποιος ο ρόλος του θύτη και ποιος του θύματος, όταν το ίδιο το άτομο έχει την ελευθερία να «ελίσσεται» στην προσπάθειά του να πετύχει τους στόχους του;
Όσο όμως κι αν οι ήρωες επιχειρούν να «αν-ελιχτούν», το κοινωνικό σύστημα επεμβαίνει, περιορίζοντας τα περιθώρια τους και στερώντας τους την ικανότητα να εξουσιάζουν ακόμη και τον ίδιο τους τον εαυτό.


Ταυτότητα της παράστασης
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Eduardo Galan
Μετάφραση: Μαρία Φωτεινάτου
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λυδία Τριγώνη
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Σκηνικά: Κασσιανή Λεοντιάδου
Ενδυματολόγος: Σοφία Λεγάτου
Φωτογραφία promo/artwork: Γιώργος Γιαννίμπας
ΠΑΙΖΟΥΝ:
Λάζαρος Βασιλείου, Αλέξανδρος Νταβρής, Τάκης Παρασκευόπουλος, Δήμητρα Στάικου


INFO
Παραστάσεις: Από 26 Απριλίου 2017 και για 14 μόνο παραστάσεις
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15 μμ
Εισιτήρια: 12 κανονικό και 8 μειωμένο
Διάρκεια: 80 λεπτά
Πληροφορίες θεάτρου:
Θέατρο 104
Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα, T. 210 3455.020 theatre104@gmail.com | http://www.104.gr/