Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Το 5ο Γυμνασίου Ηρακλείου Αττικής… βραβεύτηκε για το δικό του αυτοσχέδιο σεισμογράφο!!! (video)


Τις μαθητικές ομάδες που διακρίθηκαν στον εκπαιδευτικό...
διαγωνισμό «Φτιάξε τον δικό σου σεισμογράφο» βράβευσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), σε εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Τηλεσκόπιο Δωρίδη στο Θησείο στις 05.05.2017.
Ανάμεσα σε αυτές ήταν και η ομάδα του Β4 του 5ου Γυμνασίου Ηρακλείου Αττικής.
Επρόκειτο για ένα πρόγραμμα για μαθητές γυμνασίου και λυκείου, που διοργάνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου, σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή.
Ομάδες μαθητών, σε συνεργασία με τους καθηγητές τους, κατασκεύασαν έναν αυτοσχέδιο σεισμογράφο και κατέγραψαν την όλη διαδικασία σε μία παρουσίαση, που συνοδευόταν από φωτογραφικό και άλλο οπτικοακουστικό υλικό.
Υπεύθυνος του προγράμματος ήταν ο δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας, Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικoύ Ινστιτούτου Αθηνών.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Τα σχολεία μελετούν τους σεισμούς».
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 25 σχολικές ομάδες με συνολικά 147 μαθητές και 39 εκπαιδευτικούς από γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας.
Στην κατασκευή συμμετείχαν οι μαθητές: Σωτηροπούλου Μαρία, Σιούτα Μαρία, Σταμάτης Γιώργος, Στέφας Σπύρος, Σκούρα Αθηνά, Τσιγαριδάκης Μιχάλης. Υπεύθυνη του προγράμματος: Προκοπίου Σωτηρία