Σάββατο 27 Μαΐου 2017

«Ελευθερίας Πράξεις»… η ελευθερία της έκφρασης & της δημιουργίας


Η θεατρική ομάδα «Ελευθερίας Πράξεις»- πέρα...
από την ευκόλως εννοούμενη σημειολογική της ερμηνείαονομάστηκε έτσι στη μνήμη της πρόωρα χαμένης σκηνοθέτιδας και δημιουργού της Ελευθερίας Μπαμπάκου.

Η Ελευθερία πρωτοστατούσε στα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου μας από το 1987 με το «Σύλλογο γυναικών Ν. Ηρακλείου», αργότερα με την «Επιτροπή κατά των ναρκωτικών», που έγινε φυτώριο ερασιτεχνικού θεάτρου και με το «Θεατρικό Εργαστήρι» το οποίο μετά το χαμό της μετονομάστηκε σε «Ελευθερίας Πράξεις».

Μερικά από τα έργα που σκηνοθέτησε όλα αυτά τα χρόνια είναι: «Ένα καπέλο γεμάτο βροχή» (Michael Gazzo), «Όλο σπίτι κρεβάτι κι εκκλησία» (Franca Rame & Dario Fo), Αντιγόνη (Σοφοκλή), «8 γυναίκες κατηγορούνται» (Ρομπέρ Τομά), «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» (Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα) κ.ά.



Σήμερα η ομάδα καθοδηγείται από τη βοηθό και διάδοχο της Ελευθερίας, την ηθοποιό και σκηνοθέτη Τασιλένα Βουδούρη, με την οποία έχει παρουσιάσει τον «Κοινό Λόγο» (Έλλη Παπαδημητρίου), «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική» (Χρύσα Σπηλιώτη) και τον προσεχή Ιούνιο ετοιμάζει το «Τι έκανες στον πόλεμο μαμά;» (Μαρούσα Παπαστάμου).

Το φετινό μας έργο είναι μια παρωδία των melo ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου.
Έρωτες, πάθη, μυστικά και ψέματα καθώς και αναφορές σε αθάνατες ατάκες και σκηνές που μας γαλούχησαν και που αποτυπώνουν όλη την παράνοια (και γοητεία;) της μεταπολεμικήςκαι διαχρονικής- ελληνικής πραγματικότητας.



Ημερομηνίες παραστάσεων:
16, 17, 24, 25 Ιουνίου 2017 ώρα 21:30
στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» Κουντουριώτου και Νεότητος 18 Ν. Ηράκλειο

Είσοδος Ελεύθερη



Η ομάδα αποτελείται από τους:

Αγγελοπούλου Σούλα, Αλεξιάδου Μαλαματή, Βουδούρη Τασιλένα, Γαζέτα Ξένια, Γιαννατζόγλου Κατερίνα, Διαμαντάκος Γιώργος, Δομούζη Σταυρούλα, Θεοδοσιάδης Λευτέρης, Κανέλλη Ανθή, Καρακώστα Κατερίνα, Λουκάκη Μαρία, Μπουρούνη Ιωάννα, Νικολακάκη Κατερίνα, Παπαστάμου Μαρούσα, Σταγκουράκη Βενετία, Σταυροπούλου Αναστασία, Στέφου Βασιλική, Χαρικιοπούλου Αμαλία, Χατζηνικήτα Κατερίνα