Σάββατο 5 Μαΐου 2018

10 πράγματα που είναι καλύτερα να κάνουμε το βράδυ παρά το πρωί!!!



Η ηθοποιός Βίβιαν Λι στην ταινία «Όσα παίρνει ο άνεμος»...
συνήθιζε να λέει ως Σκάρλετ Ο’ Χάρα: «Θα το σκεφτώ αύριο». Και μερικές φορές έκανε λάθος. Υπάρχουν πολλά πράγματα που κάνουμε το πρωί, όπως το καθημερινό ντους, που θα ήταν καλύτερα να τα κάνουμε το βράδυ.
Δείτε παρακάτω τα 10 πράγματα που πρέπει να κάνουμε το βράδυ, εάν θέλουμε να έχουμε ένα καλύτερο και πιο φωτεινό πρωινό. Στο τέλος, υπάρχει και μία επιπλέον συμβουλή για το πώς μπορούμε να έχουμε έναν καλό ύπνο με τη βοήθεια ενός μολυβιού.
1. Να τρώμε κρέας
Εάν δεν τρώτε λίγες ώρες πριν πάτε για ύπνο, δεν θα κοιμηθείτε καλά. Είναι καλό να τρώμε κρέας ή τυρί cottage επειδή και τα δύο αυτά προϊόντα περιέχουν πολλές πρωτεΐνες και τρυπτοφάνη (το αμινοξύ που συμβάλλει στον καλό ύπνο). Μια μεγάλη μερίδα λαχανικών δεν αποτελεί καλή εναλλακτική λύση επειδή μπορεί να σας φουσκώσει.
2. Να περπατάμε
Κάντε μια βόλτα πριν πάτε για ύπνο. Θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε όλες τις ανησυχίες της ημέρας. Μπορείτε να απολαύσετε τη σιωπή και να σκεφτείτε πράγματα που σας ενοχλούν. Επίσης, οι βραδινές βόλτες αποδεικνύονται ωφέλιμες για την υγεία και βοηθούν στην αντιμετώπιση της αϋπνίας.
3. Αερίστε το δωμάτιο
Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από λευκό λίπος που αποθηκεύεται για ενέργεια. Πολύ συχνά αυτό το λίπος εμφανίζεται εκεί που δεν θέλουμε, αλλά υπάρχει ένα άλλο είδος λίπους που ονομάζεται καστανό και συμμετέχει στη θερμορύθμιση του σώματος. Διάφορες έρευνες αποδεικνύουν ότι το λευκό λίπος μπορεί να μετατραπεί σε καφέ που καίγεται και καταναλώνει την περίσσεια θερμίδων.
4. Διαλέξτε ρούχα αποβραδίς
Εάν έχετε ετοιμάσει τα πάντα από το προηγούμενο βράδυ, θα εξοικονομήσετε χρόνο και θα έχετε λιγότερα νεύρα το επόμενο πρωί. Θα αποφύγετε τη βασανιστική λήψη αποφάσεων, θα είστε σίγουρες ότι αυτό που θέλετε να φορέσετε είναι έτοιμο και θα έχετε 15 λεπτά στη διάθεσή σας για μια ελαφριά προπόνηση ή ένα φλιτζάνι καφέ.
5. Κάντε ένα ζεστό ντους
Ένα ζεστό ντους το πρωί δεν είναι η καλύτερη επιλογή, επειδή η ζεστή θερμοκρασία είναι στην πραγματικότητα ένα βοήθημα ύπνου. Είναι καλύτερο να κάνετε ντους το βράδυ επειδή αυτή η αλλαγή στη θερμοκρασία του οργανισμού δημιουργεί μια ώθηση, ώστε να τον βοηθήσει να κοιμηθεί πιο γρήγορα. Μια μπανιέρα με ζεστό νερό είναι πραγματικά ένας πολύ καλός τρόπος για να αντιμετωπίσετε την αϋπνία.
6. Διαβάστε ένα βιβλίο
Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σάσεξ απέδειξαν ότι η ανάγνωση είναι ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσετε επειδή βυθίζεστε σε έναν διαφορετικό κόσμο, ενώ σας βοηθά να ξεφορτωθείτε το άγχος από τα καθημερινά προβλήματα καλύτερα από το τσάι και τη μουσική. Χρειάζεται μόνο να περάσετε 6 λεπτά με ένα βιβλίο για να μειώσετε τα επίπεδα άγχους και να χαλαρώσετε τους μυς σας.
7. Φάτε ένα ακτινίδιο
Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να τρώνε φρούτα το πρωί, αλλά υπάρχουν μερικά που είναι καλύτερα να τα καταναλώνουμε το βράδυ, όπως τα ακτινίδια. Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι αν φάτε δύο ακτινίδια μία ώρα πριν πάτε για ύπνο για διάστημα ενός μήνα, θα κοιμηθείτε πιο γρήγορα και πιο ποιοτικά. Οι βιταμίνες Ε και C ρυθμίζουν τις νευρικές συνδέσεις στον εγκέφαλο που είναι υπεύθυνες για έναν καλό ύπνο.
8. Πιείτε χυμό κεράσι
Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνας διαπίστωσε ότι αν πιείτε δύο ποτήρια χυμό κεράσι πριν πάτε για ύπνο, θα κοιμηθείτε σχεδόν 90 λεπτά περισσότερο τη νύχτα. Οι κόκκινες χρωστικές στα κεράσια, που ονομάζονται προανθοκυανιδίνες, μειώνουν την κατανομή της τρυπτοφάνης και τη βοηθούν να έχει μεγαλύτερη διάρκεια.
9. Χτενίστε τα μαλλιά σας
Το βούρτσισμα των μαλλιών πριν από τον ύπνο καθαρίζει τα νεκρά κύτταρα, τη σκόνη και τη λιπαρότητα του δέρματος, ενώ ένα ελαφρύ μασάζ με μία απαλή βούρτσα βοηθά στη μεταφορά οξυγόνου και πλούσιων θρεπτικών συστατικών στις ρίζες. Έτσι, το πρωί δεν θα χρειαστεί να χτενίσετε βιαστικά τα μαλλιά σας!
10. Extra-tip: Το κόλπο με το μολύβι
Εάν ροχαλίζετε όταν κοιμάστε, σας προτείνουμε αυτή την άσκηση που θα ενισχύσει τους μυς του ουρανίσκου (επειδή είναι αδύναμος αν ροχαλίζετε). Κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου σας, τοποθετήστε ένα μολύβι ανάμεσα στα δόντια σας και κρατήστε το για 5-10 λεπτά. Αυτό το κόλπο μπορεί επίσης να σας ανακουφίσει από τον πονοκέφαλο… (infowoman.gr)