Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

«Η τελευταία στάση» στο γραφείο του Παύλου


…μια πλούσια ερωτική ιστορία, δοσμένη στον αναγνώστη...
με απλή γραφή, εκείνη που επιλέγει η συγγραφέας από την αρχή μέχρι το τέλος, δίχως να της ξεφύγει ούτε παράγραφος από τον αρχικό της σχεδιασμό, μιας και η μια πρόταση φέρνει την άλλη.
Οι χαρακτήρες αν και δεν παρουσιάζουν κάποια διαφορετικότητα, δένουν τέλεια με το κείμενο, αφού η συγγραφέας έχει φροντίσει να μην ενσωματώσει καμία υπερβολή σε αυτά που γράφει, με αποτέλεσμα κάθε κίνηση, κάθε κουβέντα να δίνει εξέλιξη στην ιστορία…
Χαρακτηριστικό στοιχείο της γραφής της Βάσως Ζαφειροπούλου είναι ότι δεν «δειλιάζει» στο να τσαλακώσει εκεί που πρέπει την προσωπικότητα του κάθε ήρωα, όπως και δεν «κομπιάζει» στο να φανερώσει τις όποιες αδυναμίες του.
Η αγάπη, το πάθος, η ενοχή και η συγνώμη… απλώνουν στο κείμενο ένα πέπλο προστασίας, ώστε όταν ο αναγνώστης φτάσει στο σημείο να «κρίνει» τους πρωταγωνιστές, εκείνο του θυμίζει το χθες και όλα εκείνα τα σημεία που ελαφρύνουν τη θέση του.
Μια τυχαία συνάντηση, ένα χθες που στην ουσία δεν χρεώθηκε ποτέ σε κανέναν, έρχονται να μας θυμίσουν ότι όλα στη ζωή έχουν το δικό τους κόστος και το δικό τους αντίτιμο…

Παύλος Ανδριάς
Συγγραφέας – Δημοσιογράφος

www.aylogyros news.gr