Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

«Αυτά που δεν σας είπαμε», από τους λιλιπούτιους ηθοποιούς… του Θύμιου Μανάφα


Με ένα έντονο και παρατεταμένο χειροκρότημα...
συνοδευόμενο από γέλια μέχρι δακρύων, κατέβασε σήμερα το πρωί «αυλαία», η θεατρική ομάδα του 9ου & 10ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου Αττικής, που υπό τη σκηνοθετική και συγγραφική «μαεστρία» του ηθοποιού – σκηνοθέτη Θύμιου Μανάφα, παρουσίασε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου τους, την επιθεώρηση «Αυτά που δεν σας είπαμε».


Με τους ευρηματικούς τίτλους και τα άκρως επιτυχημένα κείμενα που έφεραν την υπογραφή του Θύμιου Μανάφα, οι λιλιπούτιοι ηθοποιοί του… καθήλωσαν πραγματικά τους παρευρισκόμενους με την ερμηνεία τους, σε βαθμό που αρκετές φορές τους «αναγκάστηκαν» να κάνουν «στάσεις», λόγω του παρατεταμένου γέλιου και χειροκροτήματος τους.


Τα μηνύματα αρκετά, όπως και ο τρόπος που τα παιδιά σα μια παρέα «έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου» στους φίλους, συμμαθητές και γονείς για τους κινδύνους της καθημερινότητας, αλλά και για τα όσα τα ίδια βιώνουν, μέσα από κάθε μορφή βίας που εισπράττουν από το αδιάφορο γι’ αυτούς, περιβάλλον τους.
Ναι, προβλημάτισαν και πέτυχαν το στόχο τους, μιας και οι «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», «ΟΙ ΒΛΑΧΕΣ», «ΠΑΙΖΟΥΜΕ;», «ΣΕΦ», «ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ», «ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ», «ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ», «Ο ΚΑΙΡΟΣ», «ΤΕΛΕΜΕΡΚΕΤΙΝΓΚ», «ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ», «ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ»… δεν ήταν απλά κείμενα προς εφήμερη κατανάλωση, αλλά ήταν πραγματικά «οδηγός»… ώστε κάποια στιγμή τα παιδιά μας να ξαναρχίσουν να ζουν και να βιώνουν κάθε μοναδική στιγμή της παιδικότητάς τους.


Ήταν ένα μήνυμα προς όλους «εκείνους» που για να ζήσουν τη δική τους ζωή… αγνοούν ή πιθανόν αδιαφορούν, για τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις που έχουν απέναντι στο παιδί, «υποχρεώνοντάς το»… να μεγαλώσει πριν την ώρα του, με λάθος πρότυπα.


Εύγε λοιπόν για μια ακόμα φορά στο «ΔΑΣΚΑΛΟ» Θύμιο και στα βλαστάρια του, που κατάφεραν μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας, να μας πουν… όσα κάποιοι για χρόνια λένε ότι προσπαθούν και σχεδιάσουν, δίχως να παρουσιάζουν τίποτα.
Εύγε και στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και των δύο σχολείων για την άριστη υποδοχή και φιλοξενία των καλεσμένων τους, μα και την οργάνωση ώστε αυτή η θεατρική παράσταση να έχει το τέλειο και επιθυμητό αποτέλεσμα.


Την παράσταση μα και τον καλλιτέχνη Θύμιο Μανάφα, τίμησαν με την παρουσία τους από πλευράς της Δημοτικής αρχής, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος – Υπευθ. Γραφείου Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων κα. Δέσποινα Αϊβατζίδου,  η Πρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής & Αντιπρόεδρος  ΚΕΑΕΔΗΑ κα. Ασημίνα Παναγιωτακοπούλου και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Υπευθ. Κ.Α.Π.Η κ. Γιώργος Οικονομίδης.

Παύλος Ανδριάς

by aylogyros news