Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

«Ανεξέλεγκτο Πάθος» στο γραφείο του Παύλου


Ο έρωτας και το πάθος, μπορούν άραγε να εκμηδενίσουν...
τα εμπόδια και τις διαφορές;
Την απάντηση αυτή έρχονται να μας την δώσουν οι ήρωες αυτού του βιβλίου, όπου αναζητούν την ευτυχία, δίχως να δειλιάζουν και λιγοψυχούν!
Η συγγραφέας, μέσα από αυτό της το «δημιούργημα», έχοντας πάντα σε πρώτο πλάνο τους ήρωές της, όπως προανέφερα, φροντίζει πολύ εύστοχα να μας δώσει όλο το πλάνο δράσης με πλούσιες εικόνες και αρκετά οικείες εκφράσεις και κινήσεις.
Ακολουθώντας τη διαδρομή της ιστορίας με αφετηρία εκκίνησης την Κοκκινιά, γινόμαστε συνοδοιπόροι της και αντιλαμβανόμαστε κάθε μορφή έκφρασης και συναισθήματος, με πλούσιο αυτό που αποκαλούμε «μυθιστορηματικό» πλάνο.
Η Φρίντα, δίχως αναστολές ζει το δικό της παραμύθι, με τα όποια κακώς κείμενα της ζωής της, γεύεται τους καρπούς του έρωτα όπως μόνο εκείνη ξέρει και εκεί είναι που έρχεται ο αναγνώστης, ως «παρατηρητής» να δει αν όλα είναι σύμφωνα με τους νόμους της καρδιάς ή της λογικής.
Τα συναισθήματα εναλλάσσονται, το ψέμα και η αλήθεια παίζουν το δικό τους παιχνίδι, μα μπροστά στη «μοίρα»… όλοι καταθέτουν τα όπλα τους.
Ένα καλογραμμένο λοιπόν μυθιστόρημα έρχεται να μας αγγίξει και να μας μυήσει σε έναν κόσμο γεμάτο αντιθέσεις, αλλά και να μας βγάλει από το αδιέξοδο  της αμφιβολίας, αν για όλα είμαστε υπεύθυνοι εμείς ή κάτι άλλο!

Παύλος Ανδριάς
Συγγραφέας – Δημοσιογράφος

www.aylogyros news.gr