Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Η αποκαθήλωση μιας barbie που άργησε…

Από τον Διονύση Θανάσουλα


Η σκηνή μερικά χρόνια πριν εντάσσεται...
στην χαρακτηριστική εικόνα που εκπέμπει το αθηναϊκό nightlife, σε μπαρ και κλαμπ. Στο συγκεκριμένο που βρισκόταν στα Νότια προάστια, μια όμορφη στυλιζαρισμένη ξανθιά υποδεχόταν τον κόσμο στην πόρτα, υιοθετώντας τον ρόλο της «γλάστρας η πιο σικ της «υποδοχής». Το όνομά της είναι Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και κανείς δεν φαντάζεται τότε, ότι μερικά έτη αργότερα, θα εισέλθει στον μαγικό κόσμο της ελληνικής τηλεόρασης.
Η εκδίωξη της από τον Alpha ήταν κοινό μυστικό και τα χτεσινά δάκρυα της ξανθιάς ενζενί, δεν ήταν τόσο επειδή αποχαιρετούσε το τηλεοπτικό κοινό της-το οποίο παρέμεινε πάντα ελάχιστο-αλλά επειδή ήξερε κάτι που ήταν κοινό μυστικό.
Ότι η «βασιλεία» της στον Alpha τελείωνε οριστικά μετά από τέσσερα χρόνια, μέσα στα οποία αναρριχήθηκε γρήγορα, τόσο γρήγορα που όλοι ήξεραν το γιατί.
Μόνο η νεαρή ενζενί από την Ρόδο, που έσκασε στην μικρή μας οθόνη εν μια νυκτί συμμετέχοντας στο αλήστου μνήμης «Μες στην καλή χαρά» έκανε στην αρχή τουλάχιστον, την αθώα ξανθιά που της κλήρωσε-τυχαία φυσικά-ο πρώτος αριθμός του λαχείου.
Με μια μικρή θητεία στο μόντελινγκ, μια περατζάδα από την εκπομπή της Μενεγάκη ως «κορίτσι του μακιγιάζ» και μια γνωριμία που άλλαξε για πάντα τη ζωή της η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου βρήκε θέση σε εκπομπή του Alpha.
Ζευγάρι με τον πρόεδρο
Μετά από τα τηλεοπτικά διαφημιστικά όπου υποδυόταν την ξανθιά bimbo και κάποια περάσματα ως διακοσμητική «γλάστρα» σε πρωινά και μεσημεριανά, ήρθε η μεγάλη ευκαιρία στο κανάλι του κ. Κοντομηνά.
«Απλά έτυχε» όπως είπε η ίδια σε μια αλήστου μνήμης τηλεοπτική της συνέντευξη στα πρώτα της βήματα να είναι πολύ τυχερή-στο χωριό μου πάντως αλλιώς τη λένε αυτή την τύχη-και έτσι επιλέχθηκε αρχικά να είναι δίπλα στην Γερμανού. Στο αλήστου μνήμης «Μες την καλή χαρά» υπήρχε μια ομάδα συνεργατών στην οποία μπήκε «σφήνα» η γοητευτική ξανθιά και αμέσως άρχισαν τα όργανα.
Η φήμη ότι είναι προστατευόμενη του κ. Δημήτρη Κοντομηνά κυκλοφορούσε ήδη στους διαδρόμους, αλλά όταν μετά τις πρώτες εκπομπές «φαγώθηκε» η Ευαγγελία Αραβανή από την εκπομπή, όλοι κατάλαβαν ότι η ξανθιά ήρθε για να μείνει.
Παρόλα αυτά, η ίδια εκείνες τις ημέρες παρίστανε την αθώα κορασίδα, που δεν είχε ιδέα γιατί απολύθηκε η Αραβανή όπως έλεγε σε συνεντεύξεις της.
Μετά από λίγους μήνες ήταν πλέον κοινό μυστικό στο κανάλι ότι ο πρόεδρος ενδιαφερόταν προσωπικά για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, η οποία βρέθηκε ξαφνικά να μιλάει με τον Λάκη Λαζόπουλο λες και τον ήξερε χρόνια, ή να επισκέπτεται καθημερινά την Ελένη Μενεγάκη στο γραφείο της.
Η συμμετοχή της στο πάνελ της Καραβάτου μετά, ήταν απλά άλλο ένα βήμα για την μεγάλη της ευκαιρία, έχοντας απόλυτο στήριγμα δίπλα της τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά.
Το καλοκαίρι του 2014, όταν δημοσιεύθηκαν οι πρώτες φωτό της ξανθιάς barbie να απολαμβάνει κρουαζιέρα στην θαλαμηγό του-όπου ήταν καλεσμένοι ο Ματέο, η Μενεγάκη και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης-κανείς δεν έγραψε για την μεταξύ τους σχέση.
Στο παρασκήνιο οι γνώστες του love affair μεταξύ της ξανθιάς τηλεπαρουσιάστριας γνώριζαν πολύ καλά ότι η γνωριμία και η σχέση τους ξεκίνησε το 2012, με ελάχιστους να είναι ενήμεροι για το ειδύλλιο.
Υπάρχει μια χαρακτηριστική φωτογραφία από μια θεατρική πρεμιέρα, όπου φτάσανε ξεχωριστά ο καθένας, ενώ ανάμεσά τους στις πρώτες θέσεις   μπήκε επίτηδες η Ελένη Μενεγάκη.
Για όσους όμως δεν είχαν καταλάβει ποια είναι πραγματικά η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, ήρθε και γι’ αυτούς το πλήρωμα του χρόνου, όταν από πανελίστρια ανέλαβε πλέον δική της εκπομπή.
Τα μαθήματα και η σφαγή των αμνών!
Λένε ότι ο χαρακτήρας σου αντανακλάται στην προσωπικότητά σου και οι εργαζόμενοι στον Alpha διαπίστωσαν πολύ γρήγορα, ότι η νεαρή ξανθιά μεταμορφώθηκε σε καναλάρχισα.
Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν τότε, η συμπεριφορά της μόλις ανέλαβε δική της εκπομπή, άλλαξε άρδην, ειδικά στους συνεργάτες της, κάποιοι από τους οποίους δεν άντεξαν την συμπεριφορά της και έφυγαν νύχτα. Κάτι που ουδόλως πτόησε το κορίτσι από την Ρόδο, που κυκλοφορούσε πλέον στους διαδρόμους με άλλον αέρα, ενώ ένας ολόκληρος σταθμός έπεσε πάνω της.
Τα εντατικά μαθήματα, οι συνεχείς οδηγίες και η προσπάθεια να εμφανίσουν ένα κορίτσι που δεν είχε ποτέ ουσιαστικά τα προσόντα γι΄ αυτή τη δουλειά, δεν απέδωσαν καρπούς.
Ως τηλεοπτική οικοδέσποινα μέσα σε ένα πλατό-υπερπαραγωγή που έγινε μόνο για το «Σπίτι μου-σπιτάκι μου» η Σπυροπούλου εμφανίστηκε η πλασαρίστηκε ως το κορίτσι της διπλανής πόρτας, μόνο που πλέον δεν ήταν. Οι τηλεθεάσεις της ποτέ δεν εκτινάχθηκαν, τα ελληνικά της ήταν πολύ μέτρια και τα λεκτικά της διαμάντια έγραψαν την δική τους ιστορία στην μικρή οθόνη.
Ιστορία όμως έγραψαν και οι σφαγές πρωτοκλασάτων στελεχών στον Alpha, το φθινόπωρο του 2014, όταν λίγες εβδομάδες μετά την περιβόητη έναρξη, τα νούμερα πάτωσαν για τα καλά.
Η Ζίνα Κουτσελίνη που είχε αναλάβει να την έχει έτοιμη, έκανε μεν ότι μπορούσε αλλά δυστυχώς η Σπυροπούλου αγρόν ηγόρασε, αφού όσα πολύτιμα και αν της έλεγε, αυτή μάλλον τα αγνόησε.
Πίστευε τότε ότι λόγω της σχέσης της με τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά, τίποτε δεν θα την εμπόδιζε στο να γίνει σταδιακά η νέα Μενεγάκη, αγνοώντας όμως ότι η Ελένη είχε κάτι που αυτή δεν απέκτησε ποτέ. Την ταύτιση με τις τηλεθεάτριες που την θεωρούσαν φίλη τους, κάτι που δεν κατάφερε ποτέ ουσιαστικά η Σπυροπούλου, έστω και αν φωτογραφήθηκε στο κτήμα του προέδρου στην Βαρυπόμπη για το εξώφυλλο του Hello.
Στα μέσα Οκτωβρίου του 2014, ο Alpha τελειώνει την Κουτσελίνη η οποία ήταν διευθύντρια του ψυχαγωγικού προγράμματος στο κανάλι. Οι φήμες και το παρασκήνιο οργίασαν ότι πίσω από την αποπομπή βρισκόταν η ξανθιά barbie, η οποία φέρεται να  απαίτησε την «κεφαλή της επί πίνακι», θεωρώντας την υπεύθυνη για τις χαμηλές τηλεθεάσεις.
Λίγες εβδομάδες αργότερα ακολούθησε και ο Τζόνι Καλημέρης, πιο διακριτικά αυτός, αφού επικαλέστηκε νέους επαγγελματικούς δρόμους. Την ίδια στιγμή οι διαδρομιστές έλεγαν ότι ο Καλημέρης είπε ευθέως στον Κοντομηνά ότι η εκπομπή δεν τραβάει και πρέπει να κοπεί, γεγονός που σημάδεψε και την δική του μοίρα.


Ο χωρισμός, ο καυγάς και η αποκαθήλωση
Ο χωρισμός της κάποια στιγμή από τον μέντορά της ήταν αναμενόμενος, όπως και ότι θα έβρισκε αργά η γρήγορα έναν νέο σύντροφο. Όπερ και εγένετο, με ολέθρια όμως αποτελέσματα. Η εύνοια του προέδρου του Alpha προς το πρόσωπό της κράτησε αρκετό καιρό μετά τον χωρισμό τους και τον νέο έρωτα που μπήκε στην ζωή της, με τον επιχειρηματία Γιώργο Κοτσοβό ο οποίος όμως άντεξε μόλις λίγους μήνες, ενώ τα μεθεόρτια αποδείχτηκαν ηχηρά!
Αν ανατρέξει κάποιος στο μυθικό φιλμ «Ο κατήφορος» η ξανθιά τότε ενζενί  της εποχής Ζωή Λάσκαρη μένει σε μια σκηνή να τρέχει γυμνή στον δρόμο, όταν ο κινηματογραφικός εραστής της  Νίκος Κούρκουλος αποφασίζει να την εκδικηθεί.
Δεκαετίες αργότερα μια άλλη ξανθιά ενζενί, η χαριτόβρυτος Κωνσταντίνα Σπυροπούλου έζησε τον δικό της τηλεοπτικό «κατήφορο», ειδικά μετά τα όσα έπραξε με τον πρώην της Γιώργο Κοτσοβό.
Έμεινε και αυτή γυμνή, τηλεοπτικά ομιλώντας, όταν συνάντησε τον πρώην σύντροφό της να συνομιλεί τρυφερά με μια άλλη κοπέλα σε νυχτερινό μαγαζί.
Αυτή η τυχαία συνάντηση με τον νεαρό επιχειρηματία ο οποίος φλέρταρε μια άλλη γυναίκα, κατέληξε σε έναν ορμητικό καυγά, την σκισμένη μπλούζα του Κοτσοβού, έντονες λεκτικές αντεγκλήσεις και φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο σε sites και περιοδικά.
Ήταν το κερασάκι-για πολλούς-στην τούρτα για τα όσα είχε κάνει στην μέχρι τώρα πορεία της το κορίτσι από την Ρόδο με  την ωραία εμφάνιση που θέλησε να κατακτήσει την κορυφή.
Το επεισόδιο με τον Κοτσοβό δεν ήταν το μόνο.
Προ μηνών έχοντας βγει με τις φίλες της κατέληξε στον Σάκη Ρουβά και απαιτούσε να βρεθεί μέσα σε ένα κατάμεστο μαγαζί, πρώτο τραπέζι για την ίδια και την παρέα της.
Τσακώθηκε με τους μετρ, φώναξε αλλά τελικά έκατσε εκεί που της βρήκαν, βράζοντας από μέσα της για το όλο σκηνικό.
Ήταν και αυτό δείγμα του χαρακτήρα μιας νεαρής που νόμιζε και ίσως εξακολουθεί να νομίζει ότι είναι κάποια που ήρθε για να μείνει, αδυνατώντας να καταλάβει, ότι σχεδόν όλοι την έχουν κάνει delete.
Τα δάκρυα της Κυριακής ήρθαν πολύ αργά για το κορίτσι που προσπάθησε να αναρριχηθεί χωρίς να ξέρει στη ουσία ορειβασία, έχοντας όμως για τέσσερα χρόνια κάποιες δικλείδες ασφαλείας, που την κρατούσαν απλώς στη θέση της.

Όταν χάθηκαν γκρεμίστηκε από τον θρόνο που είχε στήσει πρόχειρα και η πτώση της ήταν τόσο ηχηρή, όσο και αναμενόμενη… (mononews.gr)