Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με 1.000 χορωδούς από όλη την Ελλάδα…


Για πρώτη φορά στην ιστορία 1.000 χορωδοί...
από 30 πόλεις της Ελλάδας θα σχηματίσουν στο Καλλιμάρμαρο μία πελώρια χορωδία, η οποία με τη συνοδεία Συμφωνικής Μαντολινάτας θα αποδώσει μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου μας δημιουργού, Μίκη Θεοδωράκη.
Το αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη έκανε πρεμιέρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Φεβρουάριο του 2017 με δύο αξέχαστες παραστάσεις, τα εισιτήρια των οποίων εξαντλήθηκαν σε λίγες ώρες.
Η ιστορική αυτή παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου 2017 και χαρακτηρίζεται ως εθνικό γεγονός, καθώς τίθεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και θα κληθούν να παραστούν σημαντικές προσωπικότητες της χώρας, από την Πολιτική, τον Πολιτισμό, τις Τέχνες και τα Γράμματα.
Η εκδήλωση αυτή γίνεται μετά από επιθυμία του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος θέλει, όχι μόνο να παραστεί, αλλά και να διευθύνει το φινάλε της συναυλίας.
Τη διασκευή, την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση Ορχήστρας και της μεγάλης αυτής Χορωδίας, έχει ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, το έργο του οποίου εξύμνησε ο Μίκης Θεοδωράκης.
Θα ακουστούν αποσπάσματα από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο μεγάλος μας συνθέτης. Μεταξύ άλλων: «Μικρές Κυκλάδες», «Άξιον Εστί», «Επιφάνεια», «Όμορφη Πόλη», «Αρχιπέλαγος», «Πολιτεία, «Λιποτάκτες», «Χαιρετισμοί» και «Γειτονιά των Αγγέλων».
Τα πρωτότυπα κείμενα, έγραψε ο Γιώργος Μπλάνας και τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει η Σοφία Σπυράτου. Στα κείμενα του βραβευμένου συγγραφέα και ποιητή Γιώργου Μπλάνα ο Μίκης Θεοδωράκης, ως μουσική συνείδηση στο ξύπνημά της, συνομιλεί με την Ελλάδα κι ανακαλύπτει την απεραντοσύνη του προσώπου της, την πανάρχαια αίσθηση της γης και τ’ ουρανού και των ανθρώπων, που κλείνουν τα τραγούδια της. Και ορθώνεται και φτιάχνει ένα γιγάντιο τραγούδι με μυριάδες φωνές.
Εκτός από τους 1.000 χορωδούς και τη Συμφωνική Μαντολινάτα στην παράσταση συμμετέχουν κορυφαίοι τραγουδιστές και ηθοποιοί.

Πληροφορίες
Γενική είσοδος: 15€ 
Φοιτητικό/Ανέργων: 10€

Προπώληση εισιτηρίων: 211 1010050 / viva.gr, 11876, Seven Spots, Reload, Media Markt και όλα τα σημεία του δικτύου της viva.
Ώρα έναρξης στις 21.00 (tovima.gr)