Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Με εντολή εισαγγελέα δεσμεύεται η περιουσία του Φώτη Μπόμπολα…


Στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης...
περιουσίας του επιχειρηματία Φώτη Μπόμπολα, ιδιοκτήτη του «Πήγασου» προχώρησε το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, Παναγιώτη Αθανασίου.
Στο σχετικό κατεπείγον έγγραφο που απεστάλη απο τον οικονομικό εισαγγελέα προς τις τράπεζες, ο Φώτης Μπομπολας, στο πλαίσιο της έρευνας, ελέγχεται μεταξύ των άλλων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή.
Σε καταγγελία οµολογιακού δανείου της εκδοτικής «Πήγασος» είχε προχωρήσει πριν λίγες ημέρες η Εθνική Τράπεζα καλώντας τoν όµιλο της οικογένειας Μπόµπολα «όπως καταβάλει το σύνολο των εκ του δανείου αυτού οφειλών, ύψους 77.857.720,56 ευρώ».

Πρόκειται για ακόµη ένα βαρύ πλήγµα για το άλλοτε κραταιό µιντιακό µαγαζί (µε απροσδιόριστες εξελίξεις), καθώς σε αντίστοιχη κίνηση είχε προβεί νωρίτερα και η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία κατήγγειλε τρία δάνεια, συνολικού ύψους 38,4 εκατ. ευρώ, που δεν εξυπηρετούντο. Από αυτά, τα 31,18 εκατ. αφορούσαν σε δάνειο της «Πήγασος», τα 2,94 εκατ. σε δάνειο της «Ανωσης» και 4,37 εκατ. σε δάνειο του «Εθνους»… (pikosapikos.gr)