Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

7 φυσική τρόποι, για την καταπολέμηση της αϋπνίας…


Πόση ώρα χρειάζεστε για να σας πάρει ο ύπνος...
το βράδυ; Στριφογυρνάτε αρκετή ώρα προτού χαλαρώσετε και μπορέσετε να κοιμηθείτε; Αν το άγχος, η δύσκολη καθημερινότητα ή η κακή διατροφή δεν σας βοηθούν να έχετε έναν καλό ύπνο, καλό είναι μέσω των κατάλληλων τροφών αλλά και κάποιων φυσικών βοηθημάτων να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας, πάντα σε συνεννόηση με τον γιατρό σας.
Ακτινίδιο: Τα ακτινίδια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες  ενώ παρέχει στον οργανισμό την σεροτονίνη που χρειάζεται για να κοιμηθεί πιο εύκολα. Σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου Ταϊπέι στην Ταιβάν, οι άνθρωποι που καταναλώνουν δύο ακτινίδια πριν κοιμηθούν κοιμούνται πιο γρήγορα.
Χυμός κεράσι: Ένα ποτήρι χυμού από κεράσια μπορεί να διώξει την αϋπνία, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Medicinal Food. Κατά τη διάρκεια μιας έρευνας, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες που έπιναν 230ml χυμού κεράσι κάθε μέρα σημείωσαν λιγότερα προβλήματα ύπνου χάρη στην περιεκτικότητά του σε μελατονίνη.
Λεβάντα: Το άρωμα της λεβάντας χαλαρώνει το νευρικό σύστημα. Οι ειδικοί προτείνουν να κρατάμε μερικά κλαράκια λεβάντας στο κομοδίνο μας για να δημιουργήσουμε το κατάλληλο περιβάλλον για καλύτερο ύπνο.
Πράσινο τσάι: Μια κούπα μπορεί να μας βοηθήσει να κοιμηθούμε, σύμφωνα με την γιατρό Catherine Darley. Το πράσινο τσάι περιέχει L-Θεανίνη, ένα αμινοξύ που μας χαλαρώνει. Δύο κούπες είναι αρκετές για να λάβουμε την ποσότητα που είναι απαραίτητα για γλυκά όνειρα!
Βαλεριάνα: Σύμφωνα με τους ειδικούς, η βαλεριάνα μας βοηθά να κοιμηθούμε πιο γρήγορα και εύκολα. Είναι ένα φυσικό βοήθημα για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα αϋπνίας αφού μειώνει τον χρόνο που ξοδεύουμε για να μας πάρει ο ύπνος.
Λάδι μαγνησίου: Το λάδι μαγνησίου εξισορροπεί τη σεροτονίνη, χαλαρώνοντας τον οργανισμό μας. Βάλτε μια μικρή ποσότητα στις πατούσες αλλά και γύρω από το λαιμό πριν κοιμηθείτε για καλύτερο αποτέλεσμα.

Μπανάνες: Οι μπανάνες περιέχου  μαγνήσιο που έχει χαλαρωτικές ιδιότητες ιδιαίτερα στη φλούδα τους. Για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας, βράστε τη  μπανάνα μαζί με τη φλούδα σε νερό για 6 λεπτά και πιείτε το ρόφημα πριν κοιμηθείτε… (econews.gr)