Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Summer Camp 2017 στην Τεχνόπολη!!!


Το πιο πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του καλοκαιριού...
στην καρδιά της πόλης!
Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία για δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία, πολύ παιχνίδι και ακόμα περισσότερο κέφι περιμένει τους μικρούς μας φίλους, από τις 19 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου 2017, στο Summer Camp στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.
Για τέσσερις εβδομάδες, η Τεχνόπολη και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, σε συνεργασία με το εργαστήριο παραστατικών τεχνών ArtfygioΤεχνών το Καταφύγιο, διοργανώνουν το πιο πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του καλοκαιριού, με συναρπαστικές εφευρέσεις, εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, video animation, ζωγραφική, χορό και όχι μόνο…
Για παιδιά από 6 έως 12 ετών, από τις 8.00 το πρωί ως τις 4.00 το απόγευμα!
Το Summer Camp περιλαμβάνει τέσσερις περιόδους, με διαφορετικές θεματικές ανά εβδομάδα:
– Την 1η εβδομάδα (19-23 Ιουνίου), με θέμα «Μαγεία κι εφευρέσεις», μαθαίνουμε τα πάντα για τα καιρικά φαινόμενα, ξανανακαλύπτουμε τον τροχό, μελετάμε τον κύκλο της ζωής, τ’ αστέρια και άλλα πολλά… «ανεξήγητα» που μπορούν να εξηγηθούν από τη φύση και την επιστήμη.
– Τη 2η εβδομάδα (26-30 Ιουνίου), με θέμα «Τέχνες και μικροί καλλιτέχνες», τα παιδιά πειραματίζονται με διαφορετικά υλικά, μυούνται στα μυστικά της κινούμενης εικόνας και φτιάχνουν τη δική τους ταινία μικρού μήκους animation. Παράλληλα, ασχολούνται με τις τέχνες και άλλους τρόπους προσωπικής έκφρασης: τη ζωγραφική, τη γλυπτική, ακόμα και τη μαγειρική!
– Την 3η εβδομάδα (37 Ιουλίου), με θέμα «Ρομπότ και πειράματα», παίζουμε με τις επιστήμες και τις νέες τεχνολογίες. Συναρμόλογούμε και προγραμματίζουμε ρομποτάκια σε εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, μαθαίνουμε για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ενώ κάνουμε χημικά πειράματα, μέχρι και …εκρήξεις!
– Την 4η εβδομάδα (1014 Ιουλίου), με θέμα «Σώμα και κίνηση», μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, πολύ χορό και γυμναστική ανακαλύπτουμε το σώμα μας, μαθαίνουμε να τρώμε σωστά και να ζούμε καλύτερα.
Πώς περνάμε την ημέρα μας στο Summer Camp;
8:00-9:00 | Προσέλευση
Χωριζόμαστε σε ομάδες και η μέρα μας… ξεκινάει!
9:00-9:30 | Ομαδικά Παιχνίδια
Οι ομάδες, μαζί με τους υπεύθυνους παιδαγωγούς, παίζουν κινητικά παιχνίδια στους εξωτερικούς χώρους της Τεχνόπολης, στο Skywalk, το υπερσύγχρονο actionpark, και στην παιδική χαρά για να ξεκινήσει η μέρα μας όσο πιο ευχάριστα γίνεται!
9:30-11:00 | Εκπαιδευτικά Προγράμματα-Εργαστήρια
Οι ομάδες παρακολουθούν εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια σχετικά με τη θεματική της κάθε εβδομάδας, από καλλιτέχνες και έμπειρους παιδαγωγούς.
11:00-11:30 | Δεκατιανό (προσφέρεται από την Τεχνόπολη)
Με τόσο παιχνίδι πεινάσαμε λίγο… Μήπως να φάμε κάτι για να συνεχίσουμε το παιχνίδι;
11:30-13:00 | Εκπαιδευτικά Προγράμματα-Εργαστήρια
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια συνεχίζονται…
13:00-14:00 | Μεσημεριανό φαγητό (προσφέρεται από την Τεχνόπολη)
Οι ομάδες στρώνουν τραπεζομάντηλα και κάνουν πικ-νικ τρώγοντας το μεσημεριανό τους γεύμα που στηρίζεται σε ισορροπημένο διαιτολόγιο, εγκεκριμένο από παιδίατρο, και περιλαμβάνει νόστιμο μαγειρευτό φαγητό!
14:00-14:30 | Α’ αποχώρηση
14:00-15:30| Θεατρικές Παραστάσεις | Προβολές Ταινιών | Ομαδικά Παιχνίδια
Μαζευόμαστε στο δροσερό Αεριοφυλάκιο 1-Αμφιθέατρο ή στην αίθουσα Δεξαμενές Καθαρισμού. Παρακολουθούμε όλοι μαζί θεατρικές παραστάσεις και ταινίες με ποικίλες θεματικές, παρουσιάζουμε τις δράσεις μας στις υπόλοιπες ομάδες, παίζουμε και ακούμε ιστορίες.
15:30-16:00 Τελευταία αποχώρηση tuned
Εκπαιδευτικά προγράμματα – εργαστήρια
1η εβδομάδα | 19-23.06 | «Μαγεία και εφευρέσεις»
Μαθαίνουμε τα πάντα για διαφορετικούς πολιτισμούς, ξανα…ανακαλύπτουμε τον τροχό, μελετάμε τον κύκλο της ζωής, τ’ αστέρια και άλλα πολλά… «ανεξήγητα» που μπορούν να εξηγηθούν από τη φύση και την επιστήμη.
Είμαστε στον αέρα! 
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τον Ρ/Σ Αθήνα 9,84
Πώς δημιουργήθηκε το ραδιόφωνο; Ποιος ήταν ο εφευρέτης του; Έχεις ακούσει ποτέ τη φωνή σου στα FM; Τι ξέρεις για τη «μαγεία» του ραδιοφώνου;
Ανακαλύπτουμε το ραδιόφωνο, την αξία και την εξέλιξή του ενώ, αφού επισκεφτούμε τις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού 9,84, προετοιμάζουμε με τη βοήθεια γνωστών ραδιοφωνικών παραγωγών τη δική μας εκπομπή και… είμαστε στον αέρα!
*Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Είμαστε στον αέρα!» σχεδιάστηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας του Αθήνα 9,84.
Body music
Εργαστήριο μουσικής και χορού με τον Simone Mongelli
Γιατί παλιότερα οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τα χέρια τους για να μιλήσουν; Γιατί χόρευαν πριν από μία μάχη; Τι ρυθμό να είχε η γλώσσα τους;
Μία ευχάριστη έκπληξη περιμένει τους μικρούς μας φίλους που θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα μοναδικό εργαστήριο body music. Πρόκειται για μία αρχαία πράξη, η οποία σήμερα αναζωογονείται ως σύγχρονη μορφή παραστατικής τέχνης συνδυάζοντας τη μουσική και το χορό. Τα παιδιά θα δημιουργήσουν μουσική με μοναδικό εργαλείο το σώμα τους: τη φωνή, τα χέρια και τα πόδια τους. Θα μεταμορφωθούν δηλαδή σε ένα πραγματικό μουσικό όργανο!
*Ο Simone Mongelli είναι απόφοιτος εθνομουσικολογίας του Πανεπιστήμιου της Bologna και παραδοσιακών κρουστών του Ωδείου Φ. Νάκας της Αθήνας.
Παίζουμε… επιτραπέζια;
Δημιουργικά εργαστήρια σε συνεργασία με την Κάισσα
Τα παιδιά συμμετέχουν στα δημιουργικά εργαστήρια της Κάισσα και, με τη βοήθεια ειδικών εκπαιδευτών, ανακαλύπτουν τη μαγεία του παιχνιδιού, καλλιεργούν την ομαδικότητα, την κριτική σκέψη και την παρατηρητικότητα και οξύνουν τη φαντασία τους… παίζοντας!
Ο Καραγκιόζης και το μαγεμένο δεντρί!
Θέατρο σκιών από το θίασο Τάσου Γεωργίου
Ακούσατε! Ακούσατε! Απαγορεύεται σε κάθε πολίτη, μετά τις 12 το βράδυ να περάσει κάτω απ΄ το δεντρί.
Πολλοί όμως θα ξεχαστούν και θα περάσουν… τι γίνεται μετά; Σε τι τους μεταμορφώνει η μαγεία του δέντρου; Ποιο φίλτρο θα λύσει τα μάγια;
Μια ξεκαρδιστική παράσταση περιμένει τους μικρούς μας φίλους την 1η εβδομάδα του Summer Camp στην Τεχνόπολη.
Ο κόσμος… ανάποδα
Δύο εικαστικά εργαστήρια εμπνευσμένα από την ιστορία λαϊκών παραμυθιών
Από τι υλικό φτιάχνονται τα αστέρια; Το φεγγάρι ήταν πάντα τόσο ψηλά; Πώς έφτασε η φωτιά στους ανθρώπους;
Παρέα με θαρραλέα κογιότ, τον Ήλιο και τη Σελήνη, ακούμε ιστορίες και μύθους των Ινδιάνων που εξηγούν τον κόσμο και όλα του τα μαγικά μυστήρια. Ανακαλύπτουμε πώς έφτασαν τα όνειρα στους ανθρώπους από τον κόσμο των θεών, πώς σχηματίστηκαν τα αστέρια στον ουρανό αλλά και πώς από το κάρβουνο βγήκε η πρώτη φλόγα. Μα όχι μόνο… ζωγραφίζουμε, χορεύουμε και παίζουμε με τους ήρωες των ιστοριών!
Μάγοι ή εφευρέτες…; 
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Πώς ένα κάρβουνο γίνεται… φως; Τι κάνει η εφεύρεση ενός γαιοκτήμονα μέσα σε ένα εργοστάσιο;
Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και συμμετέχουν σε ένα διασκεδαστικό κυνήγι μυστηρίου εμπνευσμένο από τις εφευρέσεις και τους εφευρέτες στο εργοστάσιο φωταερίου. Οι συμμετέχοντες ανακαλύπτοντας τις εφευρέσεις εξηγούν την προέλευση του φωτός, τη λειτουργία του τροχού κι άλλα «μαγικά» φαινόμενα.
2η εβδομάδα | 26-30.06 | «Τέχνες και μικροί καλλιτέχνες»
Τα παιδιά πειραματίζονται με διαφορετικά υλικά, μυούνται στα μυστικά της κινούμενης εικόνας και φτιάχνουν τη δική τους ταινία μικρού μήκους animation. Παράλληλα, ασχολούνται με τις τέχνες και άλλους τρόπους προσωπικής έκφρασης: τη ζωγραφική, τη γλυπτική, ακόμα και τη μαγειρική!
Παρέα με τον Wassily Kandinsky και Paul Klee
Εργαστήριο animation με την Αναστασία Δημητρά & την Άλκηστη Τσίκου
Χρησιμοποιώντας χρωματιστά χαρτιά και ζελατίνες, τα παιδιά φτιάχνουν τον δικό τους φανταστικό κόσμο και τον μεταφράζουν σε κινούμενη εικόνα. Έρχονται σε επαφή με την τεχνική του cutout, εξοικειώνονται με την κινηματογραφική γλώσσα και, λειτουργώντας ομαδικά, δημιουργούν τη δική τους ταινία animation μικρού μήκους, από το σενάριο και τη σκηνοθεσία μέχρι το μοντάζ και την ηχοληψία.
Το workshop εμπνέεται από το έργο των Wassily Kandinsky και Paul Klee, θεμελιωτές της μοντέρνας τέχνης, που έδρασαν κατά την περίοδο ακμής του παλιού εργοστασίου φωταερίου και της βιομηχανίας.
Αίσωπος: Η δύναμη της θέλησης
Αφηγηματικό ταξίδι σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών
Έχεις ακουστά τον Αίσωπο; Πώς φαντάζεσαι ότι έμοιαζε;
Η ιστορία του Αισώπου ξεδιπλώνεται σαν παραμύθι και το σκηνικό ζωντανεύει σε πραγματικό χρόνο με ζωγραφιές, σκίτσα και μουσική μπροστά στα μάτια μας με τη βοήθεια της τεχνολογίας…
*Αφήγηση/ επιμέλεια κειμένου: Γιώργος Ευγενικός
Σχεδιασμός εικαστικών: Γεωργία Λαζάρου
Μουσική: Νίκος Κηπουργός
Δώσε τα φώτα σου!
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Τι σχέση έχει το φωταέριο με το θέατρο; Το θέατρο με ένα παλιό εργοστάσιο; Δώσε μας τα φώτα σου να βρούμε μαζί όλες τις απαντήσεις!
Μέσα από παιχνίδια ρόλων και αυτοσχεδιασμούς, μεταμορφωνόμαστε σε εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής του Γκαζιού. Η ομαδικότητα, η φαντασία και η δημιουργικότητα είναι τα απαραίτητα στοιχεία που θα χρειαστούμε για να «φωτίσουμε» όλους τους χαρακτήρες του παλιού εργοστασίου φωταερίου.
Ποιος έκλεψε τη Τζοκόντα; 
Εργαστήριο εικαστικών
Μπορείς να ξεχωρίσεις ένα πλαστό έργο τέχνης από ένα αυθεντικό;
Φοράμε τιςκαπαρντίνες, παίρνουμε τους μεγεθυντικούς φακούς μας και γινόμαστε για λίγο μικροί ντέτεκτιβ, έτοιμοι να λύσουμε φοβερά μυστήρια που κρύβουν διάσημοι πίνακες ζωγραφικής, ενώ, στη συνέχεια, συνθέτουμε το δικό μας κολάζ από γνωστά έργα τέχνης.
Το παλιό εργοστάσιο ξυπνά…
Εργαστήριο εικαστικών
Πώς αποκτά ζωή ένα παλιό εργοστάσιο;
Χρησιμοποιώντας φυσικό πηλό, χτίζουμε ξανά το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας και δίνουμε ζωή σε παλιές φωτογραφίες με αλουμίνιο. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη γλυπτική και κατασκευάζουν το δικό τους βιομηχανικό σκηνικό.
3η εβδομάδα | 3-7.07 | «Ρομπότ και πειράματα»
Παίζουμε με τις επιστήμες και τις νέες τεχνολογίες. Συναρμολογούμε και προγραμματίζουμε ρομποτάκια σε εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, ενώ γνωρίζουμε λίγο καλύτερα τις φυσικές επιστήμες και τις νέες τεχνολογίες!
Lego WeDo 2.0 | Lego Mindstorms NXT
Εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με την υποστήριξη του εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Είναι απλό να κατασκευάζεις μια μηχανή; Μάλλον απλούστερο απ’ όσο φαντάζεσαι!
Τα παιδιά συναρμολογούν τροχαλίες, γρανάζια, ρόδες, άξονες, κατασκευάζουν με τα χέρια τους «απλές μηχανές» και τις προγραμματίζουν. Συνεργάζονται και αναπτύσσουν δεξιότητες όπως η δημιουργικότητα, η ομαδικότητα, η σύνθεση και η κριτική σκέψη.
ΔΑΡΒΙΝΟΣ – ΓΟΥΑΛΑΣ: δυο μυαλά, μια ιδέα
Διαδραστική παράσταση αφήγησης για την ιστορία της θεωρίας της εξέλιξης σε συνεργασία με τη βιολόγο-storyteller Ναυσικά Καψαλά
Τα παιδιά, μέσα από τη διαδραστική αφήγηση, ανακαλύπτουν την ιστορία της θεωρίας της εξέλιξης. Εξερευνούν τις συναρπαστικές ζωές των εκφραστών της, Καρόλου Δαρβίνου και Άλφρεντ Ράσελ Γουάλας. Ταξιδεύουν μαζί τους σε μέρη εξωτικά και συμμετέχουν στις περιπέτειες τους. Η συνέχεια είναι συναρπαστική… Μη τη χάσεις!
*Η Ναυσικά Καψαλά είναι ιδρυτικό μέλος του κοινωνικού συνεταιρισμού The House of OralTradition Mythologion”.
Το Εργοστάσιο της ζωής 
Εργαστήριο βιολογίας σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό Challedu / Για παιδιά 9-11 ετών
Τί είναι το DNA; Έχεις ακούσει για τις «γενετικές τροποποιήσεις»;
Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κώδικα της ζωής, το DNA και μεταμορφώνονται σε μικρούς βιολόγους. Μέσα από παιχνίδια εξερευνούν τις βασικές διαδικασίες της γενετικής πληροφορίας, όπως και τα λάθη που μπορεί να συμβούν στις διαδικασίες αυτές. Παράλληλα, συμμετέχουν σε πειράματα με φρούτα και κατασκευάζουν τον δικό τους έλικα DNA.
Παίζοντας με τη φυσική
Εργαστήριο φυσικής σε συνεργασία με την εκπαιδευτική ομάδα Βιώνω, Μαθαίνω Δημιουργώ/ Για παιδιά 6-8 ετών
Πώς δημιουργείται η αστραπή; Πώς φτιάχνεται ένας ηλιακός φούρνος;
Με τη βοήθεια εντυπωσιακών πειραμάτων οι συμμετέχοντες κατανοούν παράξενα φυσικά φαινόμενα. Μέσα από βιωματικά παιχνίδια διαπιστώνουν την σπουδαιότητα της εξοικονόμησης ενέργειας στην προστασία του περιβάλλοντος . Τέλος δημιουργώντας τις δικές τους κατασκευές φανερώνουν την αξία χρήσης των εναλλακτικών μορφών ενέργειας.
Τερατόχρωμα πλάσματα
Εικαστικό εργαστήρι και θεατρικό παιχνίδι
Πώς μοιάζει το δικό σου φανταστικό πλάσμα; Πόσα μάτια έχει; Ποια είναι η αγαπημένη του συνήθεια; Του αρέσει το μπάσκετ ή ο χορός;
Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και δημιουργούν από την αρχή τον δικό τους ξεχωριστό ήρωα χρησιμοποιώντας ένα ζάρι σαν μαγικό εργαλείο. Μα το παιχνίδι δεν τελειώνει εδώ… Το φανταστικό μας πλάσμα ζωντανεύει με κίνηση και λόγο!
Από το κάρβουνο στον ατμό
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Πώς παράγεται το φωταέριο μέσα στους φούρνους; Σε τι χρησιμεύει ένας απορροφητήρας και ένα πλυντήριο μέσα στο εργοστάσιο;
Τα παιδιά γίνονται μυστικοί πράκτορες και συμμετέχουν σ’ ένα παιχνίδι εξερεύνησης στο κτίριο των Παλαιών Φούρνων και του Νέου Υδαταερίου. Ανακαλύπτουν τα μυστικά τους, τις κρυμμένες πληροφορίες και ανεβαίνουν στο ψηλότερο σημείο του παλιού εργοστασίου, απ’ όπου μπορούν να δουν όλη την πόλη από… ψηλά.
Φτιάξε το δικό σου αεριοφυλάκιο
Εικαστικό εργαστήριο στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Πώς φυλασσόταν το φωταέριο μέσα σε ένα ανοιχτό κτίριο;
Οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν με διασκεδαστικό τρόπο την τεχνολογία του 19ουαιώνα, μαθαίνουν για τη λειτουργία των επιβλητικών κτιρίων του παλιού εργοστασίου ενώ σχεδιάζουν και κατασκευάζουν τα δικά τους κτίρια με ανακυκλώσιμα υλικά.
4η εβδομάδα | 10-14.07 | «Σώμα και κίνηση»
Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, πολύ χορό και γυμναστική ανακαλύπτουμε το σώμα μας, μαθαίνουμε να τρώμε σωστά και να ζούμε καλύτερα.
Ακροβατώντας!
Εργαστήριο ακροβατικών από την ομάδα Circus Dayz
Σου αρέσει το τσίρκο; Δοκίμασες ποτέ να περπατήσεις σε ξυλοπόδαρα;
Με μπάλες, κορίνες, κρίκους, μονοποδήλατα και… όχι μόνο, οι μικροί μας φίλοι θα ανακαλύψουν την τέχνη των ζογκλέρ, της επιδέξιας χρήσης των αντικειμένων και της ισορροπίας και θα ταξιδέψουν στο θαυμαστό κόσμο του θεάτρου τσίρκου.
Χορεύουμε; 
Εργαστήρια χορού και κίνησης
Έχεις χορέψει ποτέ μέσα στο παλιό εργοστάσιο;
Τα παιδιά συμμετέχουν σε εργαστήρια χορού ειδικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες τους. Ο χορός είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος άσκησης που προσφέρει εκτόνωση, γέλιο και χαρά. Μαζί με τους μικρούς μας φίλους θα πάρουμε μία πρώτη γεύση από αγαπημένα είδη χορού κι άσκησης… από hiphop μέχρι yoga για παιδιά!
SkyWalking
Ομαδικά παιχνίδια στο υπερσύγχρονο action park της Τεχνόπολη
Σκαρφαλώνεις γρήγορα; Έχεις ποτέ διασχίσει αιωρούμενη γέφυρα;
Κρεμαστά μονοπάτια, παρατηρητήρια και μια τεράστια τσουλήθρα-τούνελ συνθέτουν το Sky Walk, ένα εντυπωσιακό σκηνικό ιδανικό για ομαδικά παιχνίδια ταχύτητας, άσκησης και εξερεύνησης… στον αέρα.
Χορεύοντας το εργοστάσιο
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Σχεδίασε τη δική σου χορογραφία εμπνευσμένη από τις ιστορίες του εργοστασίου…
Αξιοποιώντας τις προφορικές μαρτυρίες των εργαζομένων στο εργοστάσιο φωταερίου, οι συμμετέχοντες φτιάχνουν ένα χορευτικό δρώμενο για κάθε ιστορία, με μοναδικό εκφραστικό μέσο το σώμα τους.
Πολύχρωμα αποτυπώματα
Εικαστικό εργαστήριο
Τι σχέση έχει ο χορός με τη ζωγραφική; Το σχήμα μπορεί να έχει το σώμα μας; Και όταν χορεύουμε τι αποτύπωμα αφήνουμε;
Γνωρίζουμε τις φιγούρες του διάσημου ζωγράφου Keith Haring, εμπνεόμαστε από το έργο του και φτιάχνουμε τις δικές μας φιγούρες που χορεύουν. Στη συνέχεια, παίρνουμε χρώματα και αφήνουμε το δικό μας πολύχρωμο αποτύπωμα στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου
Ζωγραφίζουμε… υγιεινά! 
Εικαστικό Εργαστήρι
Τι κάνει ένα λεμόνι στη θέση του ήλιου; Υπάρχει δάσος από σέλινα;
Τα παιδιά γνωρίζουν τις τροφές που χαρίζουν ευεξία κι ενέργεια μέσα από δραστηριότητες με θέμα την υγιεινή διατροφή και χρησιμοποιώντας φρούτα και λαχανικά φτιάχνουν τα δικά τους έργα τέχνης.

*Τα εκπαιδευτικά προγράμματα-εργαστήρια ενδέχεται να τροποποιηθούν… (culturenow.gr)