Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Πώς αντιδρά το σώμα μας στην απιστία


Απιστία όταν συμβεί είναι μια δύσκολη...
κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει την αυτοεκτίμησή σας, την ικανότητά σας να εμπιστευτείτε ξανά το αντίθετο φύλο και γενικά τις πεποιθήσεις σας για τις σχέσεις. Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξάχθηκε στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα, διαπίστωσε ότι η απιστία όχι μόνο έχει τεράστιο αντίκτυπο στη συμπεριφορά σας, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει και το σώμα σας. Το πώς αντιδρά ο οργανισμός σας σε μια απιστία εξαρτάται από το πώς σκέφτεστε.
Όσοι βιώνουν μια ψυχολογική δυσφορία αφού τους έχει απατήσει ο σύντροφος τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διατροφικές διαταραχές ή να υποκύψουν σε καταχρήσεις όπως το αλκοόλ. Η απιστία φαίνεται να έχει συνέπειες όχι μόνο στη ψυχική υγεία, αλλά αυξάνει επίσης τις επικίνδυνες συμπεριφορές.
Παρόλα αυτά υπάρχουν και εκείνοι που βιώνουν την απιστία πολύ ήρεμα, διότι πιστεύουν ότι ο μοναδικός φταίχτης είναι ο σύντροφος τους. Όσοι είναι πεπεισμένοι
ότι δεν φέρουν καμία ευθύνη που το έτερο ήμισυ τους απάτησε, έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν επικίνδυνες συμπεριφορές. Η συγκεκριμένη έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες βιώνουν με περισσότερη αγωνία την απιστία, σε σχέση με τους άντρες. Και οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή η συμπεριφορά οφείλεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες συνήθως δίνουν μεγαλύτερη σημασία σε μια σχέση. Ακόμα και εκείνες που έχουν απατήσει, είναι πολύ πιθανό να εμφανίσουν άσκημη ψυχολογία και είναι επιρρεπείς στις καταχρήσεις.

Το ηθικό δίδαγμα; Εάν ο σύντροφος σας, σας απατήσει δεν υπάρχει λόγος να σκέφτεστε τι θα μπορούσατε να είχατε κάνει διαφορετικό, γιατί το μόνο που πετυχαίνετε είναι να παρατείνετε τη θλίψη. Η ζωή είναι μπροστά σας και οι ευκαιρίες είναι αμέτρητες… (jenny.gr)