Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

«Έχω ήδη μεγαλώσει»… στο γραφείο της Κάλλη


Ένα μικρό κοκοράκι μεγαλώνει σ’ ένα πανέμορφο περιβάλλον, όμως...
αυτό νιώθει περίεργα…  Γιατί άραγε να νιώθει ότι βρίσκεται σε μια φυλακή;
Αναζητά κάτι, κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει… Ποιο είναι το όνειρο του; Είναι έτοιμο να το κυνηγήσει; Θα κάνει το όνειρο του πραγματικότητα;
Στην πορεία της αναζήτησής του, βρέθηκαν πολλοί που θέλησαν να τον βοηθήσουν, αυτός όμως στράφηκε αλλού… 
Ποιος είναι ο καινούργιος “φίλος” που γνώρισε στο Διαδίκτυο; Είναι ασφαλές να τον γνωρίσει από κοντά;
Παίρνει την απόφαση να το ρισκάρει. Βρίσκεται μόνος του, πεινασμένος, σε μια άγνωστη πόλη…Θα κινδυνέψει; Ο φίλος από το διαδίκτυο θα τον βοηθήσει; Είναι έτσι όπως του περιέγραφε τον εαυτό του.
Κι εκεί που ήταν ελεύθερος αλλά ένιωθε φυλακισμένος, βρέθηκε κλεισμένος μέσα σ’ ένα κλουβί… θα καταφέρει να γυρίσει στην ασφάλεια του σπιτιού του; Και στους πραγματικούς του φίλους; Ποιοι θα τον βοηθήσουν; Τελικά, θα βρει αυτό που ψάχνει η μήπως θα βρει κάτι άλλο;
Το βιβλίο του Δημήτρη Μπουζάρα «Έχω ήδη μεγαλώσει», σε εικόνες της Νεφέλη Καραδέδου-Ισουά, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μέθεξις, και μας μιλά για τους κινδύνους του διαδικτύου και τον εθισμό που μπορεί κάποιος να έχει. Στηρίζοντας παράλληλα το θεσμό της οικογένειας, την αληθινή αγάπη και στήριξη των πραγματικών φίλων.
Με έμμετρο λόγο, ο συγγραφέας περνά με όμορφο τρόπο τα μηνύματα του, στους όχι και τόσο μικρούς αναγνώστες του… Επισημάνει, παραθέτει, συμβουλεύει, θέτει ουκ ολίγα παραδείγματα για το πώς νιώθει ένα «κοκοράκι» που βιάζεται να φύγει από το σπίτι του… Ένας έφηβος ή προ έφηβος θέλει να ανοίξει τα φτερά του να πετάξει… Ας πετάξει αλλά με  «αλεξίπτωτο»!!!
Θεωρώ ότι αυτό το βιβλίο απευθύνετε  σε παιδιά άνω των 8 ετών καθώς και μεγάλα εθισμένα «παιδιά» με το σερφάρισμα και την αλόγιστη χρήση του. Στο τέλος του βιβλίου παραθέτει και οδηγίες για ασφαλές σερφάρισμα και τηλέφωνα και υπηρεσίες που προστατεύουν τους ανήλικες από τη χρήση του διαδικτύου.

Καλλιόπη Γραμμένου

by Aylogyros News