Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

«Πορφυρό ποτάμι» στο γραφείο του Παύλου


Έχοντας σε πρώτο πλάνο τις χαμένες πατρίδες, η Σόφη Θεοδωρίδου έρχεται...
με αυτό της το βιβλίο να μας ταξιδέψει εκεί που το σήμερα αναζητά το χθες της ιστορίας του λαού μας και που με τη συγγραφική της πένα μας «καταθέτει» όλα εκείνα τα στοιχεία που ως λαός έχουμε ως εφόδια στη ζωή μας. Την ιστορία, την οικογένεια, την αγάπη και την αλήθεια της ψυχής μας…
Με την «πένα» της να κινείται πάνω στις λεπτές γραμμές – ισορροπίες, της ιστορίας και της μυθοπλασίας, αλλά και πιο πολύ μύθου και πραγματικότητας… η συγγραφέας καταφέρνει να κρατάει «ενεργό» τον αναγνώστη, προσφέροντάς του απλόχερα γνώση, μα και πλούσιο μπουκέτο συναισθημάτων.
Η γραφή της αληθινή, όπως και ο λόγος της. Οι χαρακτήρες αληθινοί, δίχως σημάδια έπαρσης ή ατέλειες… με αποτέλεσμα η ροή του κειμένου να σε καθηλώνει και να μαγνητίζει για το τι θ’ ακολουθήσει!
Και αυτό το πετυχαίνει γιατί μέσα σε όλο το βιβλίο υπάρχει συγκεκριμένη καταγραφή γεγονότων που ακολουθούνται από τα ανάλογα συναισθήματα, τα ήθη και τα έθιμα των λαών, αλλά και ντοπιολαλιές… που πραγματικά σου δίνουν μια άλλη «γεύση» ανάγνωσης.
Μια ανάγνωση γεμάτη γνώση…

Παύλος Ανδριάς
Συγγραφέας – Δημοσιογράφος

www.aylogyros news.gr