Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Αν δεις αυτά τα σημάδια, κόψε τη ζάχαρη…



Συχνά έχουμε την εντύπωση πως μόνο όσοι πάσχουν...
από σακχαρώδη διαβήτη πρέπει να προσέχουν τη διατροφή τους, να αποφεύγουν τα γλυκά και γενικότερα τη ζάχαρη στα όσα τρώνε. Υπάρχουν, όμως, περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν πολύ περισσότερη ζάχαρη στον οργανισμό τους από όση πρέπει και δεν το γνωρίζουν.
Ένας τρόπος για να το καταλάβει κανείς αυτό έγκαιρα, είναι κάποια «σημάδια» στην καθημερινότητά του που του δείχνουν ότι πρέπει να κόψει τη ζάχαρη άμεσα! Ας δούμε τη λίστα…
Συνεχής πείνα
Όταν το σάκχαρο αυξάνεται στο αίμα, τότε αποτρέπεται η είσοδος γλυκόζης στο αίμα. Το σώμα έτσι δεν παίρνει ενέργεια και ζητάει διαρκώς τροφή.
Έντονη κόπωση
Τα υψηλά επίπεδα σάκχαρου και η όχι σωστή αποθήκευση γλυκόζης, ρίχνουν τα επίπεδα ενέργειας. Συνεπώς το σώμα αισθάνεται διαρκώς κουρασμένο, χωρίς κάποιο προφανή λόγο.
Συχνουρία
Ένα ακόμα φαινόμενο που δείχνει την έντονη ποσότητα ζάχαρης στον οργανισμό. Συνδυάζεται και με ξηροστομία και υπερβολική δίψα.
Ξηρό δέρμα
Ως απόρροια των παραπάνω, έρχεται η αφυδάτωση του σώματος. Κάπως έτσι παρατηρείται και η ξηροδερμία σε όσους έχουν υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους.
Αργή επούλωση πληγών
Όταν το σάκχαρο είναι αυξημένο σε έναν οργανισμό, φέρνει συνήθως αγγειακές βλάβες. Αυτό οδηγεί στην επιδείνωση της κυκλοφορίας του αίματος, ειδικότερα στα άκρα, και δεν κλείνουν εύκολα τα τραύματα που μπορεί να έχει κανείς… (funtime.gr)