Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Πώς θα διώξω τις άσχημες μυρωδιές από το σπίτι;



Εναλλακτικά: Πέντε λόγοι που η μαγειρική σόδα...
είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο και την αγαπάμε πάρα πολύ.
Ο αέρας μέσα στο σπίτι μας μπορεί να είναι πιο βρώμικος απ’ ό,τι ο αέρας που αναπνέουμε έξω. Τα χημικά, οι τοξίνες, όπως και τα μόρια από κάθε είδους σκουπίδια που παραμένουν στον χώρο μπορούν να κάνουν τα πράγματα πολύ χειρότερα. Και ειδικά το καλοκαίρι, με την απίστευτη ζέστη που πιάνει στο κέντρο της πόλης, αυτός ο βρώμικος αέρας έχει την τάση να μυρίζει. Άσχημα.
Όχι πια, όμως. Επειδή έχουμε μερικές σούπερ συμβουλές για να καθαρίσουν τα πνευμόνια σας. Ή έστω ο αέρας που θα μπαίνει στα πνευμόνια σας.
Αν υπάρχει μυρωδιά ψαριού…
Η ψαρίλα έχει την τάση να παραμένει για αρκετό καιρό στην κουζίνα, και ομολογουμένως δεν έχει και την καλύτερη μυρωδιά (το λατρεύουμε όμως επειδή είναι υγιεινό). Βράστε δύο κούπες νερό, προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα, και ρίξτε μέσα την φλούδα ενός λεμονιού. Η μυρωδιά θα εξαφανιστεί.
Αν μυρίζει ο κάδος…
Ναι, είναι λογικό να μυρίζει ο κάδος, και ίσως να είναι απλά ένα σημάδι ότι πρέπει να αλλάξουμε σακούλα. Αν όμως η μυρωδιά έχει ποτίσει στον κάδο, μην τον πετάξετε αμέσως. Βάλτε μέσα σε ένα φίλτρο του καφέ 1 κουταλιά της σούπας καφέ, λίγο γαρύφαλλο και μία κουταλιά μαγειρικής σόδας. Δέστε το φίλτρο για να φτιάξετε μια σακουλίτσα, και αφήστε την στον πάτο του κάδου.
Αν μυρίζει το ψυγείο…
Ένα ανοιχτό κουτί μαγειρικής σόδας (όπως καταλάβατε, σώζει ζωές) θα κάνει την δουλειά. Αν το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα δύσκολο και επιμένει, ίσως να ήρθε η ώρα να αδειάσετε το ψυγείο και να το καθαρίσετε σχολαστικά.
Αν μυρίζει η τουαλέτα…
Εκτός του ότι πρέπει να την καθαρίζουμε τακτικά, ένας καλός τρόπος για να φύγουν οι μυρωδιές είναι να φτιάξετε ένα scrub που θα αποτελείται από μαγειρική σόδα, βόρακα και αλάτι. Χρησιμοποιήστε μία κούπα από κάθε υλικό, και προσθέστε προαιρετικά μερικές σταγόνα αιθέριου έλαιου.
Αν μυρίζει το υπόγειο ή το πατάρι…
Η μυρωδιά της μούχλας είναι απαίσια, και επίσης επικίνδυνη. Ένας αφυγραντήρας χώρου μπορεί να κάνει πολύ καλή δουλειά. Ένας εξίσου καλός τρόπος για να ξεφορτωθείτε την μούχλα είναι να αναμείξετε μερικές σταγόνες έλαιο τεϊόδεντρου (που σκοτώνει τους σπόρους της μούχλας) με καθαρό οινόπνευμα και να ψεκάσετε πάνω στις περιοχές που μυρίζουν μούχλα. Το οινόπνευμα θα εξατμιστεί αμέσως, αφού έχει καθαρίσει όμως την περιοχή, αφήνοντας το έλαιο να τακτοποιήσει το πρόβλημα της μυρωδιάς.
Θοδωρής Διάκος (in2life.gr)