Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: 1ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ 2018 ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΟΓΟΥ- ΜΟΥΣΙΚΗΣ-ΤΕΧΝΗΣ «ΛΙΝΟΣ»



Ο Σύλλογος Λόγου - Μουσικής – Τέχνης «Λίνος»...
προκηρύσσει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης 2018 Θέμα ελεύθερο.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι διαμένοντες εντός και εκτός της Ελλάδος και συγγράφοντες στην ελληνική γλώσσα, ηλικίας άνω των 18 ετών.
Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος με ένα ποίημα αδημοσίευτο, το οποίο δεν θα υπερβαίνει τους 32 στίχους. Θέμα ελεύθερο.
Κάθε έργο θα σταλεί σε πέντε [5] δακτυλογραφημένα αντίτυπα με ψευδώνυμο (γραμματοσειρά Arial, μέγεθος 12, με σωστή ορθογραφία, τονισμό και σημεία στίξεως).
Οι διαγωνιζόμενοι θα εσωκλείσουν σε μεγάλο φάκελο τα πέντε αντίτυπα και μαζί έναν μικρότερο φάκελο με γραμμένο απ’ έξω το ψευδώνυμό τους και μέσα θα υπάρχουν τα εξής προσωπικά τους στοιχεία: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ταχυδρομικός κώδικας, τηλέφωνα, e mail, τίτλος του ποιήματος και το ψευδώνυμο.
Τα έργα θα σταλούν ταχυδρομικά, με απλή επιστολή και όχι συστημένη, στη διεύθυνση ΕΛΤΑ- ΗΛΙΑ ΗΛΙΟΥ Λ. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 115- 117 τ. κ. 11603 ΑΘΗΝΑ. ΘΥΡΙΔΑ 18729. Προς τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΟΓΟΥ - ΜΟΥΣΙΚΗΣ – ΤΕΧΝΗΣ «ΛΙΝΟΣ», με την ένδειξη για τον ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΙΗΣΗΣ 2018. Στη θέση του αποστολέα στον μεγάλο φάκελο θα σημειωθεί μόνον το ψευδώνυμο.
Η αποστολή των έργων αρχίζει την 1η Ιουλίου και λήγει την 30η Νοεμβρίου 2018. Η ημερομηνία θα αποδεικνύεται από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου.
Η επιλογή των ποιημάτων θα γίνει από πενταμελή επιτροπή ειδικών κριτικών περί την λογοτεχνία.
Θα απονεμηθούν: 1ο, 2ο και 3ο βραβείο (Δίπλωμα - Μετάλλιο), 1ος, 2ος και 3ος έπαινος (Δίπλωμα) και τιμητικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.
Η τελετή της απονομής των βραβείων θα γίνει σε εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στη πόλη της Αθήνας, τον Μάρτιο του 2019.
Οι διακριθέντες θα ειδοποιηθούν έγκαιρα για την τελετή βράβευσης. Για περισσότερες πληροφορίες οι συμμετέχοντες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6944969528.
Είναι αυτονόητο ότι οι συμμετέχοντες συμφωνούν με τους όρους του διαγωνισμού και δέχονται την απόφαση της κριτικής επιτροπής. Έγκυρες συμμετοχές θεωρούνται όσες πληρούν όλους τους όρους του διαγωνισμού.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Ο Σύλλογος «Λίνος» προτίθεται να εκδώσει Ανθολογία περιλαμβάνουσα εκατό (100) διακριθέντα ποιήματα από τον διαγωνισμό. Γι’ αυτό, παρακαλούνται οι διαγωνιζόμενοι να επισυνάψουν μέσα στον μικρό φάκελο ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα έως δέκα σειρές (10).