Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Μια συνταγή για το πιο νόστιμο λαχματζούν!



Φτιάξτε τη διάσημη πίτσα της ανατολής που θα σας ξετρελάνει!
Το λαχματζούν ή αλλιώς η πίτσα της ανατολής, είναι ένα νοστιμότατο φαγητό, το οποίο είναι ιδιαίτερα αγαπητό σε όλον τον κόσμο, αλλά και στην Κύπρο και ήρθε η ώρα να μάθετε να το φτιάχνετε και εσείς και να το ευχαριστιέστε εξίσου.
Το πως, θα το μάθετε παρακάτω!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 έτοιμη ζύμη πίτσας (στα ψυγεία των σούπερ πάρκετ)
500 γρ. κιμά (αρνίσιο ή ανάμεικτο μοσχάρι-αρνί)
2 πιπεριές κόκκινες, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. πελτέ
Ελαιόλαδο
? κ.γλ. κύμινο
? κ.γλ. κανέλα
? κ.γλ. πικάντικη πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Συνοδευτικά:
Ντοματάκια σε κυβάκια
Κρεμμύδι σε ροδέλες
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Γιαούρτι στραγγιστό
Τρόπος παρασκευής:
Ξεκινάτε προθερμαίνοντας τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς και έπειτα, σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, σοτάρετε τον κιμά. Μόλις πάρει ένα καφετί χρώμα και ρουφήξει όλα του τα υγρά, προσθέτετε την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο, ενώ ανακατεύετε ανά διαστήματα. 
Στη συνέχεια, προσθέτετε τον πελτέ και τα μπαχαρικά, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και αφήνετε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, να σιγοβράσει. Στο μεταξύ, ανοίγετε την έτοιμη ζύμη για πίτσα και τη στρώνετε στο ταψάκι σας.
Βγάζετε από την φωτιά τον κιμά και ξεκινάτε να τον απλώνετε στη ζύμη, ενώ πιέζετε ελαφρά, ώστε αυτή να κολλήσει στον πάτο του ταψιού. Τέλος, ψήνετε για 25 λεπτά.
Μόλις το λαχματζούν είναι έτοιμο, μπορείτε να το σερβίρετε παρέα με τα συνοδευτικά και να προσθέσει ο καθένας ό,τι του αρέσει.
Καλή σας όρεξη! (arionradio.com)