Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Ζώδια και έρωτας: Τι σημαίνει συντροφικότητα για το καθένα και πώς ανταποκρίνεται;



Ο έρωτας, αναφέρει η επιστήμη της ψυχιατρικής, δεν...
κρατάει παραπάνω από 3 χρόνια. Τα κύτταρα, λέει, που είναι υπεύθυνα για την έκκριση των ερωτικών ορμονών, σε τρία χρόνια αυτοκαταστρέφονται.
Μέσα από αυτή τη διαδικασία, μας αποδεικνύεται, για μια ακόμα φορά, πόσο σοφό είναι το σχέδιο πάνω στο οποίο δημιουργήθηκε ο άνθρωπος.
Εάν ο έρωτας κρατούσε παραπάνω, το σχεδόν βέβαιο είναι ότι η καρδιά δε θα μπορούσε να αντέξει αυτά τα ισχυρής έντασης, και ακραία τις περισσότερες φορές, συναισθήματα.
Τι σημαίνει συντροφικότητα για τα ζώδια;
Το τέλος όμως του έρωτα, δε σημαίνει και το τέλος της σχέσης. Υπάρχει μία ακόμα, και πιο ισχυρή ίσως, ανάγκη, προκειμένου να αισθανόμαστε συναισθηματικά ισορροπημένοι, κατάσταση άκρως απαραίτητη για την επιβίωση. Η ανάγκη της συντροφικότητας. Ο άνθρωπος δε δημιουργήθηκε με προδιαγραφές τέτοιες ώστε να μπορεί να επιβιώνει μόνος. Η ενέργεια διακινείται ανάμεσα σε δύο πόλους: Θηλυκό και αρσενικό. Γιν και γιανγκ, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινέζικη φιλοσοφία. Η συντροφικότητα, το μοίρασμα, και στις πιο απλές ακόμα στιγμές της ζωής μας, μας αποκαλύπτει με μοναδικό τρόπο το πώς αλληλοσυμπληρώνεται το αρσενικό με το θηλυκό στοιχείο. Ο έρωτας περνάει. Η συντροφικότητα όμως, ως μία κατάσταση που μπορεί να είναι μόνιμη στη ζωή μας, μας υπενθυμίζει συνεχώς ότι δε γεννηθήκαμε για να είμαστε μόνοι. Μέσα από τη συντροφικότητα, μπορεί να καλλιεργηθεί το μεγαλύτερο αγαθό του ανθρώπου, που δεν είναι άλλο από την αγάπη.
Ο έβδομος οίκος, η Αφροδίτη, και σύμφωνα με τη θέση της από ζώδιο και οίκο, και βέβαια οι όψεις που κάνει με άλλους πλανήτες μας δίνουν όλες εκείνες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε, προκειμένου να γνωρίζουμε την ευκολία ή τη δυσκολία του ατόμου στο να μπορεί να ανταποκρίνεται θετικά στην ανάγκη της συντροφικότητας.
Μπορούμε όμως έστω και μία μικρή εικόνα να την αποκτήσουμε από το ζώδιο στο οποίο ανήκουμε:
ΚΡΙΟΣ
Ο παρορμητικός και εξωστρεφής Κριός σαφώς δεν ανήκει στην κατηγορία των μοναχικών, αφού η ανάγκη του να επιβεβαιώνεται συνεχώς τον ωθεί ώστε να θέλει να βρίσκεται με κόσμο, να επικοινωνεί, πάντα όμως κάτω από συνθήκες που εκείνος επιλέγει, και με τους δικούς του όρους. Συνήθως, επιλέγει σχετικά νωρίς να προχωρήσει στο γάμο, για το λόγο ότι δεν μπορεί να είναι μόνος. Το τι όμως σημαίνει «συντροφεύομαι», «μοιράζομαι», ίσως και να μην το μάθει ποτέ. Ο γνήσιος εκπρόσωπος του «Εγώ» θα πρέπει να δουλέψει πολύ με τον εαυτό του, για να περάσει στο «Εμείς», στο ακριβώς απέναντί του ζώδιο. Μέσα από την παιδική εγωκεντρική του αντίληψη, τα πάντα φιλτράρονται μέσα από τα δικά του θέλω, τις δικές του προσδοκίες. Οπότε, δύσκολα δημιουργεί χώρο στον ή στη σύντροφο να εκφραστεί, και το πιο δύσκολο ακόμα για έναν Κριό, να συμβάλλει στη διατήρηση της ηρεμίας μέσα στη σχέση.
ΤΑΥΡΟΣ
Σίγουρα, θα μπορούσαμε να τον συγκαταλέξουμε στην κατηγορία εκείνη των ζωδίων που αποζητούν τη συντροφικότητα. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν εκφράζουν και την ανάγκη να μπορούν να μένουν και μόνοι με τον εαυτό τους. Μέσα από την ανάγκη του όμως να απολαμβάνει το κάθε τι, τη βόλτα, το φαγητό, την ψυχαγωγία, έχει πλήρη συνείδηση ότι από τη σχέση των δύο έχει να ωφεληθεί περισσότερο. Ειδικότερα, σε ό, τι αφορά την ώρα του φαγητού. Αυτό όμως που τον κάνει να χάνει από τις μετοχές του είναι η δυσκολία του να μοιράζεται. Το δικό μου είναι δικό μου και δεν το μοιράζομαι. Όπως, επίσης, η δυσκολία του στο να δώσει, σε υλικό και συναισθηματικό επίπεδο. Η ικανότητά του όμως να φροντίζει για το ήρεμο κλίμα στη σχέση και η αίσθηση που αποπνέει ότι «είμαι πάντα εδώ» τον καθιστούν ώριμο και υπεύθυνο σύντροφο.
ΔΙΔΥΜΟΣ
Συντροφικότητα και Δίδυμοι, έννοιες ασύμβατες. Δύσκολα μπορεί να ανταποκριθεί, αφού ο ανώριμος, στις περισσότερες περιπτώσεις, χαρακτήρας του δεν του επιτρέπει να συναισθάνεται τις ανάγκες των άλλων, να γνωρίζει τι σημαίνει ισοτιμία. Πάντα θα επιδιώκει οτιδήποτε κάνει να μπορεί να το μοιράζεται με τον άνθρωπο που βρίσκεται στη ζωή του. Με τους δικούς του όμως όρους, και σύμφωνα πάντα με τις επιλογές του, που δεν αποκλείεται να είναι και επιλογές της στιγμής, ενώ άλλα είχαν πριν από κοινού συμφωνηθεί. Πολλές φορές, ακόμα και μία απλή βόλτα μπορεί να καταστεί δοκιμασία, αφού οι διαθέσεις του μπορεί να αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Δύσκολα μπορεί να συνεργάζεται, ακόμα και για θέματα που αφορούν τον ίδιο. Η τάση του συνεχώς να θέλει να γίνεται το επίκεντρο δεν αφήνει περιθώρια συναισθηματικής ανταλλαγής και επικοινωνίας. Εκτός και εάν πηγαίνεις με τα νερά του και του κάνεις όλα του τα χατίρια. Τότε, γιατί όχι; Ο τέλειος σύντροφος, μέσα από τη δική του όμως ικανοποίηση…
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Γκρινιάρης, αλλά σύντροφος. Παρών σε κάθε πρόβλημα, σε κάθε χαρά, σε κάθε τι που θα του υπενθυμίζει ότι ο/η σύντροφος είναι εκεί. Η συντροφικότητα όμως για έναν Καρκίνο περιορίζεται στα όρια του σπιτιού, της οικογένειας. Δύσκολα μπορεί να λειτουργεί ως καλός σύντροφος, εάν οι απαιτήσεις της σχέσης τον καλούν να πρέπει και σε κοινωνικό επίπεδο να ανταποκρίνεται. Τίποτα πιο ενοχλητικό σε μία κοινωνική εκδήλωση, από έναν Καρκίνο, που βρήκε έστω και έναν μόνο λόγο για να γκρινιάζει και να πιστεύει ότι όλοι τον κοιτούν περίεργα. Μόνο μέσα στο οικείο του περιβάλλον μπορεί να εκφράσει τον καλό τρυφερό προστατευτικό εαυτό του. Από την επιλογή του συντρόφου θα εξαρτηθεί και το κατά πόσον ένας Καρκίνος μπορεί να είναι καλός σύντροφος. Η έλλειψη κοινωνικότητας και η δυσκολία προσαρμογής του σε άγνωστο περιβάλλον στερούν τη χαρά από το σύντροφο να μοιραστεί ακόμα και απλά πράγματα, όπως μία ταινία για παράδειγμα στον κινηματογράφο.
ΛΕΩΝ
Καλός σύντροφος γίνεται ένας Λέοντας, μόνο όμως στην περίπτωση που όλα λειτουργούν βάση των δικών του δεδομένων και προδιαγραφών, αφού μόνο εκείνος γνωρίζει τι είναι το καλύτερο, και όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για τους άλλους. Υπάρχει όμως μία δόση αλήθειας πάνω σ’ αυτό. Αυτός είναι και ο λόγος που πάντα βρίσκει συντρόφους να τον ακολουθούν. Σε πολλές περιπτώσεις όμως, ο δεσποτικός χαρακτήρας του δημιουργεί καταπιεστικό κλίμα, με αποτέλεσμα ο ή η σύντροφος να αισθάνεται ότι συνεχώς πρέπει να εκτελεί εντολές. Και ειδικά στην περίπτωση του Λέοντα, που συνεχώς προσπαθεί να επιβεβαιωθεί, τότε δεν αφήνει περιθώρια, ώστε να υπάρχει ισοτιμία, το πιο σημαντικό όμως, ελευθερία στη σχέση. Ο σταθερός και μεγαλόψυχος του ζωδιακού δύσκολα θα μπορέσει να κάνει τον/τη σύντροφο να αισθανθεί τη συντροφικότητα κάτω από συνθήκες απλές και φυσιολογικές. Τα πάντα, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, θα πρέπει να συμβαίνουν για να είναι ισάξια των προσδοκιών του.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Πολύ καλός σύντροφος μπορεί να αποδειχθεί ένα Παρθένος, περισσότερο όμως αυτό λειτουργεί μέσα από τη σχέση συνεργασίας και στα πλαίσια της χρησιμότητας. Δεν είναι η ανάγκη της συναισθηματικής ανταλλαγής που θα τον φέρει κοντά στον/στη σύντροφο, όσο οι πρακτικές του ανάγκες. Κάλλιστα, όμως, μπορεί με τον καλύτερο τρόπο να μοιραστεί τα απλά και καθημερινά, τις συναντήσεις με φίλους, τη διασκέδαση, και ειδικά όταν αυτή συνοδεύεται από φαγητό. Δύσκολα όμως θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην ανάγκη σας για κοινωνική ζωή, και ιδιαίτερα στην περίπτωση που θα βρεθεί σε άγνωστο περιβάλλον αποτελούμενο από πολύ κόσμο. Στην περίπτωση όμως που θα αντιμετωπίσετε θέματα υγείας, θα είναι παρών, όπως επίσης και στην κάθε δύσκολη στιγμή που θα χρειαστείτε υλική και ηθική συμπαράσταση.
ΖΥΓΟΣ
Όταν μιλάμε για τη συντροφικότητα, τότε σίγουρα θα πρέπει δίπλα να βάλουμε και το ζώδιο του Ζυγού. Το μεγαλύτερο αίτημά του, ερχόμενος σε αυτόν τον πλανήτη, είναι να ζήσει τη ζωή του μέσα από τον/την σύντροφο και να ανακαλύψει την αγάπη, βάζοντας τον εαυτό του σε πλήρη διαθεσιμότητα. Ψάχνει συνεχώς για το νόημα της ίδιας του της ύπαρξης, μέσα από τη σχέση και τη συναισθηματική ανταλλαγή, με αποτέλεσμα να φτάνει στο σημείο, ώστε από πουθενά αλλού εκτός από τη σχέση να μην μπορεί να αναγνωρίζει τον εαυτό του. Και αυτό είναι και η αχίλλειος πτέρνα του, αφού πολύ δύσκολα θα καταφέρει να γίνει αυτόνομος συναισθηματικά, ακόμα και αν έχει καταφέρει να πετύχει σημαντικά πράγματα σε πολλούς τομείς της ζωής του. Ξέρει καλά όμως τι θα πει μοίρασμα. Από τα πιο απλά καθημερινά πράγματα, μέχρι τις σημαντικά δύσκολες, αλλά και πολύ ευχάριστες στιγμές.
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ο μυστηριώδης, με τους πολύπλοκους ψυχικούς μηχανισμούς Σκορπιός, δύσκολα μπορεί να βιώσει τη συντροφικότητα, αφού το κεφάλαιο σχέση είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον έρωτα και το πάθος. Και όταν τα ζει αυτά, και κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που έχει επιλέξει, σπάνια μπορεί να ζήσει τη χαρά του να μοιράζεσαι τις απλές στιγμές με έναν άνθρωπο. Παρ’ ότι του λείπει αυτό το κομμάτι, και πολλές φορές το εκφράζει απέναντι στον/στη σύντροφο, στο βάθος, όμως, γνωρίζει και ο ίδιος πολύ καλά ότι τα αιτήματά του απέναντι στη ζωή –σε ό, τι αφορά τις σχέσεις– είναι άλλα: Τα δύσκολα, αυτά που τον κάνουν να ακροβατεί ανάμεσα στα άκρα, ώστε να μπορεί να ανακαλύπτει τα όριά του, τις άγνωστες πτυχές του. Δεν θα τον χαρακτηρίζαμε καλό σύντροφο, αφού σπάνια είναι ευχαριστημένος με αυτό που έχει δίπλα του. Γιατί, συνήθως, αυτό που έχει δίπλα του δεν είναι αυτό που θα ήθελε, έχοντας όμως φροντίσει να υπάρχει, απλά, κάπου αλλού.
ΤΟΞΟΤΗΣ
Αυτό που χαρακτηρίζει έναν καλό σύντροφο είναι η αίσθηση που οφείλει συνεχώς να σου μεταδίδει ότι ανά πάσα στιγμή βρίσκεται δίπλα σου. Και αυτό είναι το πρόβλημα του Τοξότη. Δεν μπορεί να σε πείσει γι’ αυτό, ακόμα και αν στα λόγια είναι πρόθυμος να σου επαναλαμβάνει αυτά που θέλεις να ακούς. Μέσα από την ανάγκη του συνεχώς να βρίσκεται έξω και σε κίνηση, δυσκολεύεται πολύ να μείνει για αρκετή ώρα στο χώρο του σπιτιού, με αποτέλεσμα να στερείται ο σύντροφος απλές καθημερινές στιγμές μέσα στον οικείο και ασφαλή χώρο του σπιτιού. Εάν βέβαια πρόκειται για την περίπτωση ενός διανοούμενου Τοξότη, τότε μπορείτε να ανακαλύψετε τη συντροφικότητα μέσα από μία ανώτερης μορφής επικοινωνία. Όπως επίσης και μέσα από τα ταξίδια, όπου εκεί σίγουρα θα αναγνωρίσετε το μοναδικό πρόσωπο που θα θέλατε να είχατε δίπλα σας, προκειμένου να ζήσετε αυτήν την εμπειρία.
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Θα μπορούσαμε κάλλιστα να τον συγκαταλέξουμε στην κατηγορία των ζωδίων που, αν μη τι άλλο, αναγνωρίζουν την ανάγκη τους για συντροφικότητα, με αποτέλεσμα να προσπαθούν να δημιουργούν τις καλύτερες συνθήκες για να την απολαμβάνουν. Και δεν ισχύει μόνο για τους ίδιους αυτό. Ισχύει και για τον/τη σύντροφο. Το μόνο πρόβλημα όμως είναι οι ατέλειωτες –στις περισσότερες φάσεις της ζωής του– ώρες δουλειάς. Κάλλιστα όμως μπορεί να ανταποκρίνεται και στις υποχρεώσεις του απέναντι στον/στη σύντροφο, έχοντας τον τρόπο μέσα σε λίγη μόνο ώρα –και κατά τη διάρκεια ενός δείπνου θα μπορούσε– να αναπληρώσει το κενό της απουσίας του. Μέσα από την τάση του ελέγχου που τον χαρακτηρίζει, θα ενδιαφερθεί για όλα όσα μεσολάβησαν μέσα στην ημέρα σου, φροντίζοντας βέβαια να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί στα θέματα που σε απασχολούν. Η επικριτική του στάση και οι αυξημένες του απαιτήσεις είναι αυτά που πολλές φορές τον κάνουν να μοιάζει να απομακρύνεται από κοντά σου.
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά, όταν επενδύσεις σ’ αυτό το κεφάλαιο που λέγεται «συντροφικότητα», με έναν Υδροχόο. Σταθερός μεν, φευγάτος δε. Τα απλά, τα οικεία, ένας κοινός κώδικας επικοινωνίας, όσον αφορά τις ανάγκες της καθημερινότητας, αυτά, μάλλον, δεν τον αφορούν ιδιαίτερα, αφού η βάση πάνω στην οποία έχει στηρίξει τη σχέση είναι διαφορετική, σε επίπεδο επαφής και επικοινωνίας. Στην περίπτωση όμως που η ζωή σας έφερε κοντά μέσα από έναν κοινό σκοπό, ή που τα ενδιαφέροντά σας και η θεωρία σας γύρω από αυτόν τον κόσμο ταυτίζονται, τότε, μπορείτε να μοιραστείτε την καθημερινότητά σας, μ’ έναν πολύ ιδιαίτερο, αλλά και εποικοδομητικό τρόπο. Θα πρέπει όμως, να αντικαταστήσετε τη λέξη «συντροφικότητα», με αυτήν του «συνοδοιπόρου». Μόνο σε αυτή την περίπτωση, θα είστε ευχαριστημένοι, και όχι μόνο εσείς, αλλά και όλοι αυτοί που αποτελούν τη συντροφιά σας. Δεν υπάρχει πιο εκνευριστικός σύντροφος από έναν Υδροχόο, όταν οι άλλοι δεν συμμερίζονται τις απόψεις του.
ΙΧΘΥΣ
Μόνο στην περίπτωση που έχετε αποφασίσει να πορευτείτε στη ζωή σας, μέσα από καταστάσεις αρκετά έξω από την πραγματικότητα, μπορείτε να συντροφευτείτε μ’ έναν Ιχθύ. Να αποδεχθείτε την έλλειψη προγραμματισμού του, την ασυνέπειά του στα ραντεβού του, τη δυσκολία του να βάλει τάξη, όχι μόνο στο σπίτι, αλλά και γενικότερα στη ζωή του. Με τον καλύτερο τρόπο όμως θα μοιραστείτε την οποιαδήποτε καλλιτεχνική εκδήλωση, και στην περίπτωση που είναι και ο ίδιος καλλιτέχνης, τότε, θέλετε δε θέλετε, θα μυηθείτε στην Τέχνη και θα περάσετε σε άλλη αντίληψη ζωής. Η θάλασσα, τα ταξίδια, η ενασχόληση με τη μεταφυσική, μπορούν να λειτουργήσουν ως σημαντικά σημεία αναφοράς της κοινής σας ζωής και πολύ εύκολα μέσα από αυτά θα ανακαλύψετε κοινούς κώδικες επικοινωνίας. Μην περιμένετε όμως να λειτουργήσει ως ηθικό στήριγμα στις δύσκολες φάσεις της ζωής σας. Το πιο πιθανό είναι να πρέπει εσείς να τον στηρίξετε, προκειμένου να μπορέσει να διαχειριστεί το πρόβλημα που σας απασχολεί… (boro.gr)