Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

«Το χαμένο ταίρι»… στο γραφείο του Παύλου



Μια πορεία ζωής με πολλά εμπόδια κι αντιξοότητες...
ως την τελική επιβίωση μιας ταλαιπωρημένης γενιάς, είναι το θέμα που με σεβασμό και αγάπη αγκαλιάζει ο Διονύσης Λεϊμονής, ένας άνθρωπος που χρόνια τώρα μας έχει δείξει μέσα από τη συγγραφική πορεία του, ότι αυτό που κάνει, το αισθάνεται και το μεταφέρει δίχως «αλλοιώσεις», στον αναγνώστη.

Κεντρικό πρόσωπο του βιβλίου η κυρα Δέσποινα, μια γιαγιά που στην πλάτη της κουβαλάει την ιστορία του Ελληνισμού της Ιωνίας…

Ο συγγραφέας με ωραίο παραστατικό τρόπο και με εικόνες που καθηλώνουν τον αναγνώστη, μας μεταφέρει στο χθες με πολλές λεπτομέρειες, μα και πολλά μηνύματα αισιοδοξία, μέσα από τις στερήσεις, την ταλαιπωρία και την καταστροφή.

«Γλιτώνει κανείς όταν ξεριζώνεται από τη γη του;»

Ένα ερώτημα που γιαγιά και εγγονή, έρχονται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου να μας το απαντήσουν, καθώς ο δημιουργός του έχει «ανακαλύψει» το μεγάλο μυστικό, που απλόχερα μας προσφέρει.

Σίγουρα λοιπόν, σήμερα κάνουμε λόγο για ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί και άξια να κοσμεί τη βιβλιοθήκη των αναγνωσμάτων μας…  αν θέλουμε να λέμε ότι αγαπάμε και στηρίζουμε το καλό βιβλίο.   

Παύλος Ανδριάς
by Aylogyros news