Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Αποχή από το σεξ: 3 βασικοί λόγοι που δεν κάνεις έρωτα!!!



Το σεξ είναι από τα βασικότερα συστατικά στοιχεία...
μιας σχέσης και η μακρόχρονη απουσία του παράγοντας αν όχι διάλυσής της, τότε σίγουρα στροφής της προς μάλλον χειρότερα επίπεδα. Ειδικά σε περίπτωση που δεν δέχεσαι τις προσπάθειες που κάνει το «έτερον ήμισυ» μας για να σε προσεγγίσει και να αναθερμάνει τη σχέση σας.
Εκτός κι αν υπάρχει κάποιος ιατρικός λόγος ή πτώση της λίμπιντο λόγω ορμονικών αλλαγών στη γυναίκα, όπως στην περίπτωση της εμμηνόπαυσης, τότε δες παρακάτω τους τρεις βασικούς λόγους απουσίας σεξουαλικής δραστηριότητας, αλλά και τις λύσεις για να την αντιμετωπίσεις:
Η κόπωση
Το φορτωμένο πρόγραμμα της καθημερινότητας σου είναι απολύτως λογικό  να σε κουράζει ιδιαίτερα, οπότε όταν πέφτεις στο κρεβάτι έχεις ένα και μόνο πράγμα στο μυαλό σου: Την ξεκούραση. Για να το αντιμετωπίσεις και, επιτέλους, να κάνεις έρωτα με τον σύντροφό σου, οι ειδικοί προτείνουν να σταματήσεις να σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να κάνεις σεξ μόνο τις βραδινές ώρες. Μπορείτε κάλλιστα να ξυπνήσετε λίγο νωρίτερα το πρωί και να κάνετε σεξ, ώστε η σχέση σας να πάρει και πάλι τα πάνω της.
Το άγχος
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η λίμπιντο και ειδικά αυτή της γυναίκας είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στο στρες και το άγχος. Κι αυτό, γιατί από τη στιγμή που το μυαλό τους είναι συγκεντρωμένο σε κάποιο θέμα που την απασχολεί δεν έχει τη διάθεση να κάνει σεξ. Μην ξεχνάς ότι οι γυναίκες είναι εγκεφαλικά πλάσματα και πρωτίστως ερεθίζονται με τον εγκέφαλο και όχι με τα γεννητικά τους όργανα. Είναι καλό, λοιπόν, να αρχίσεις να μοιράζεσαι αυτά που σε απασχολούν με τον καλό σου, ενώ μπορείς να δοκιμάσεις και κάποιο είδος διαλογισμού, ανακουφίζοντας το φορτωμένο σου μυαλό.
Η εικόνα του σώματός σου
«Βομβαρδιζόμενες» καθημερινά από εικόνες ρετουσαρισμένων «τέλειων» κορμιών, σε περιοδικά, τηλεόραση, αλλά και στις ταινίες πορνό, μια γυναίκα είναι πολύ πιθανό να σχηματίσει μια αρνητική γνωμη για το σώμα της. Έτσι είναι σχεδόν απίθανο να δεχτεί να κάνει σεξ από τη στιγμή που θεωρεί τον εαυτό της άσχημο. Ο ρόλος του συντρόφου της είναι να τη βοηθήσει να αντιληφθεί ότι όλα αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και να εστιάσει στα μέρη του σώματός της που και στην ίδια αρέσουν πιο πολύ.
Με πληροφορίες από santemagazine.fr (boro.gr)