Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Το μονοπάτι για την μακροζωία περνά μέσα από ένα… φλιτζάνι καφέ!!!



Η έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου...
του Ηνωμένου Βασιλείου περιελάμβανε περίπου 500.000 συμμετέχοντες, οι οποίοι είχαν, κατά μέσο όρο, ηλικία 57 ετών. Στα δέκα χρόνια μετά την έναρξη της μελέτης, 14.225 από τους συμμετέχοντες έχασαν τη ζωή τους. Κατά συνέπεια, κατά τη σύγκριση των δεδομένων, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι πίνουν καφέ είναι λιγότερο πιθανό να πεθάνουν.
Ακόμη και η πρόσληψη ημερησίως έως και οκτώ φλιτζανιών στιγμιαίου, αλεσμένου ή ντεκαφεϊνέ, «συνδέεται αντιστρόφως ανάλογα με τη θνησιμότητα».
Εν τω μεταξύ, η επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας, Έρικα Λοφτφιλντ, επεσήμανε ότι το γεγονός ότι ο ντεκαφεϊνέ είχε επίσης θετικό αντίκτυπο υποδεικνύει ότι τα συστατικά του καφέ, με εξαίρεση την καφεϊνη, θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για την παράταση της ζωής. Ωστόσο, η ειδικός προειδοποίησε επίσης ότι «αυτά τα αποτελέσματα προέρχονται από μια μελέτη παρατήρησης και πρέπει να ερμηνεύονται με προσοχή», επομένως, κανείς δεν πρέπει να αρχίσει να καταναλώνει καφέ σε μεγάλες ποσότητες σε αναζήτηση αιώνιας ζωής, αλλά την ποσότητα που πρέπει να καταναλώνεται ως μέρος μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-7-2018 από directNEWS.gr