Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

10 σημαντικές αλήθειες για τις σχέσεις που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε!



Τι κάνει μια σχέση επιτυχημένη; Δεν υπάρχει...
μια απάντηση σε αυτήν την ερώτηση, αλλά σίγουρα μια πολύ σημαντική είναι ότι χρειάζεται τεράστια προσπάθεια και σκληρή δουλειά και από τους δυο συντρόφους.
Παρακάτω σας δίνουμε λίγα βασικά για να σκεφτείτε ώστε να βελτιώσετε την σχέση σας κάνοντάς την καλύτερη και πιο ευχάριστη και για τους δυο.
1. Δεν συναντάμε τους ανθρώπους κατά λάθος.
Ήταν γραφτό να βρεθούν μπροστά μας για κάποιο λόγο. Κάθε μέρα συναντάμε ανθρώπους και κάθε γνωριμία μας διδάσκει κάτι σημαντικό. Μερικοί άνθρωποι μας δοκιμάζουν, άλλοι μας χρησιμοποιούν ή μας δίνουν ένα σημαντικό μάθημα στην ζωή, άλλοι μας βοηθούν να μάθουμε κάτι καινούργιο και άλλοι μας κάνουν καλύτερους σαν άνθρωπο. Αυτό το τελευταίο είδος ανθρώπου είναι που πρέπει να προσπαθήσουμε να συναντήσουμε – και να κρατήσουμε.
2. Σε μια σχέση παίρνεις ότι δίνεις
Μην περιμένετε ότι κατηγορίες, γκρίνιες και προσβολές θα σας φέρουν χαμόγελα, αγκαλιές και λόγια αγάπης. Εάν θέλετε να γίνετε κατανοητοί από τον/την σύντροφο, προσπαθήστε να τον/την καταλάβετε και εσείς. Είναι μια αληθινή συνταγή από ανέκαθεν.
3. Μην μάχεστε για να είστε στην ζωή κάποιου.
Τόσοι πολλοί από εμάς ξεχνάμε ένα απλό αλλά πολύ σοφό ρητό: Η αγάπη δεν επιβάλλεται. Ποτέ μην προσπαθήσετε να αγωνιστείτε για να χωρέσετε στην ζωή κάποιου. Δεν μπορείτε καν να είστε σίγουροι ότι σας χρειάζεται εκεί.
Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!
4. Οι άνθρωποι αλλάζουν και αυτό είναι δεκτό.
Οι ανάγκες, σκέψεις και πεποιθήσεις αλλάζουν με τον χρόνο. Εάν κάποιος σας πει ότι έχετε αλλάξει, δεν θα πρέπει να ταραχτείτε ούτε να αρχίσετε να ψάχνετε σε τι υστερείτε.
Είναι πιθανόν αυτές οι αλλαγές να σας έχουν κάνει έναν καλύτερο άνθρωπο. Δεν υπάρχει τίποτα το τρομακτικό για εσάς και κάποιον άλλον κοντά σας όταν οι δρόμοι σας χωρίζουν γιατί τα ενδιαφέροντά σας δεν συμβαδίζουν πια. Είναι καλύτερα να στέλνει ο ένας κάρτες στον άλλον και να θυμάστε τις καλές στιγμές στην σχέση σας παρά να είστε σε μια σχέση που δεν λειτουργεί πια.
5. Οι σχέσεις χρειάζονται σκληρή δουλειά
Μια σχέση δεν είναι από μόνη της τέλεια. Απαιτείται η ενεργή συμμετοχή και των δυο πλευρών που πρέπει να είναι αυθεντική, αμοιβαία και με σεβασμό. Αυτά είναι τα τρία πράγματα που όλες οι σχέσεις πρέπει να έχουν. Απλά δεν μπορούν να σταθούν χωρίς αυτά.
6. Μάθετε πως να συγχωρείτε
Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν πως η συγχώρεση είναι σημάδι αδυναμίας. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ‘Σε συγχωρώ’ δεν σημαίνει ότι ‘Είμαι πολύ αδύναμος να παραμένω τρελός όλη την ώρα και εμπρός μπορείς να είσαι κακός μαζί μου πάλι, δεν θα πω λέξη.’
Αυτό που σηματοδοτεί είναι η αναγνώριση στο μυαλό σου ότι ‘Δεν θα αφήσω το παρελθόν να καταστρέψει το παρόν και το μέλλον και για αυτό σε συγχωρώ και δεν θα θυμώσω.
7. Οι καυγάδες είναι χάσιμο χρόνου
Όσο λιγότερο χρόνο ξοδεύετε για να μαλώνετε με ανθρώπους που σας ενοχλούν, τόσο περισσότερο χρόνο θα έχετε για να τον περνάτε με το αγαπημένο σας πρόσωπο.
Εάν ο καυγάς γίνεται ανάμεσα σε σας και τον αγαπημένο/η σας τότε συγκρατηθείτε και μην αφήσετε τον θυμό να σας κυριεύσει. Διαφορετικά μπορεί να πείτε κάτι που θα το μετανιώσετε για την υπόλοιπη ζωή σας. Μερικές φορές δυνατές σχέσεις καταστρέφονται από μια λέξη.
8. Δεν μπορείτε να αλλάξετε τον άλλον
Το μόνο πρόσωπο που μπορούμε να αλλάξουμε είναι ο εαυτός μας -κανέναν άλλον. Χρειάζεται να μάθουμε να δεχόμαστε τους ανθρώπους που αγαπάμε όπως είναι. Εάν κάτι δεν το ανέχεστε, πείτε το καθαρά και εξηγήστε τι σας ενοχλεί. Ίσως το πρόσωπο να θελήσει να αλλάξει για χάριν σας.
9. Θα είστε καλύτερα αν κάποιοι άνθρωποι φύγουν από την ζωή σας
Μην φοβάστε να αλλάξετε τον κύκλο σας. Πρέπει να απαλλαγείτε από αυτούς που σας κάνουν δυστυχισμένους Εάν αυτό που εισπράττετε είναι μόνο προδοσία και προσβολές από κάποιον που συνήθιζες να αποκαλείς φίλο, καιρός να τον αφήσετε.
10. Δώστε αξία στους ανθρώπους που βρίσκονται πάντα δίπλα σας.
Μην ξεχνάτε να λέτε στους αγαπημένους σας πόσο πολύτιμοι είναι. Δώστε τους την προσοχή σας. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον αυτή η σχέση δεν θα αντέξει, ποτέ δεν ξέρετε τι θα συμβεί, αλλά το θέμα είναι ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να την εγκαταλείψετε προς το παρόν.
ΠΗΓΗ: tilestwra