Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Διακοπές με το ταίρι σου: Παράδεισος ή Κόλαση;



Το καλοκαίρι μας περιμένει στη γωνία, ενώ σκέφτεστε...
για διακοπές σε μια απομονωμένη ερημική παραλία σε έναν προορισμό κάτι παραπάνω από παραδεισένιο, ο σύντροφός σας...είναι στον κόσμο του! Αυτό μπορεί να αποτελέσει πηγή σύγκρουσης σε πολλές σχέσεις, αλλά μπορεί και να αποφευχθεί.
Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής, μετά τις αργίες οι διαχωρισμοί αυξάνονται κατά 31%. Ο ψυχολόγος και προπονητής Xavier Savin αποκαλύπτει ορισμένες λύσεις για να συμφωνήσετε περί διακοπών σας χωρίς αιματοχυσίες και πόλεμο.
1. Sooner than later
Αυτό επιτρέπει σε όλους να εκφράσουν αυτό που περιμένουν από τις ημέρες διακοπών και γενικά το τι χρειάζονται. Η συζήτηση με το σύντροφο σας για αυτό βοηθά να βεβαιωθείτε ότι δεν θα υπάρξουν παρεξηγήσεις.
2. Διαπραγμάτευση
Μπορείτε να απολαύσετε τον προγραμματισμό ενός ταξιδιού, να μην βιαστείτε, να εστιάσετε λίγο σε αυτό μόνοι σας και να προτείνετε τις ιδέες σας.
3. Κρατήστε σημειώσεις
Πάρτε στυλό και χαρτί για να γράψετε τις ιδέες σας, τις προτάσεις κι ό,τι θεωρείτε ότι θα σας βγει σε καλό.
4. Σαφείς στόχοι
Ο καθένας πρέπει να παραθέσει ό, τι περιμένει από την εν λόγω περίοδο: χαλάρωση, ηλιοθεραπεία, νέοι προορισμοί, αλλαγή παραστάσεων, διαφορετικές εμπειρίες, μουσεία, ψυχαγωγία, όλα ... Πρέπει να είστε σαφής με το σύντροφο σας όσον αφορά αυτό το θέμα.
5. Όρια
Το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού, σε χιλιόμετρα που είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε, ποια μέσα μεταφοράς θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ... Αυτό θα βοηθήσει να οριοθετηθούν οι επιλογές.
6. Brainstorming
Τίποτα καλύτερο από μια ανταλλαγή ιδεών και απόψεων για να δούμε αν υπάρχουν κοινά σημεία. Επιπλέον, πρέπει να παράσχουμε επιχειρήματα και λόγους για τους οποίους επιλέγουμε έναν προορισμό και όχι έναν άλλο.
7. Ακούστε την άλλη πλευρά
Μην κλειστείτε στον εαυτό σας και στα δικά σας επιχειρήματα και μόνο, αυτά του συντρόφο σας μπορεί να σας πείσουν ή να σας δώσουν ιδέες που δεν είχατε σκεφτεί. Ο σεβασμός στον άλλο και η ενεργητική ακρόαση εγγυώνται την επιτυχία.
8. Κατανόηση
"Καταλαβαίνω ότι πρέπει να ξεκουραστείς μετά από ..." Είναι μια καλή αρχή για να ξεκινήσετε τις προτάσεις.
9. Να είστε αντικειμενικοί
Αφού έχετε στα χέρια σας έναν κατάλογο πιθανών προορισμών, είναι καιρός να αρχίσετε να βλέπετε και ν’ αναγνωρίζετε ποιες από αυτές ταιριάζουν στα όρια και τις ανάγκες σας. Πρέπει να είσαι ρεαλιστής.
10. Οργάνωση
Αφού “ταξινομήσετε προορισμούς, τοποθεσίες, μαγαζιά, εστιατόρια, dos n donts,   ανάλογα με τις γεύσεις και τις δυνατότητές μας, με βάση τις επιθυμίες και των δύο, με όσο πιο ευέλικτο τρόπο, θα νιώστε απ’ ευθείας πιο ανακουφισμένοι και ήρεμοι
Μένει μόνο να κάνετε κράτηση  και να περιμένετε την απόδραση που τόσον καιρό λαχταράτε! (manslife.gr)