Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

7 λόγοι που το φιλί κάνει καλό στην… υγεία!



Όλοι οι άνθρωποι θυμούνται το πρώτο τους φιλί!
Είτε το έχεις ήδη ζήσει, είτε αναμένεις να το ζήσεις, το πρώτο φιλί θέλεις να σου μείνει αξέχαστο! Όσο περνάει όμως κάθε σχέση, οι άνθρωποι όλο και μειώνουν την ποσότητα των φιλιών που ανταλλάσσουν!
Ωστόσο, το φιλί κάνει καλό τόσο στην ψυχική όσο και στη σωματική υγεία! Παρακάτω θα δεις τους λόγους!
Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σου σύστημα
Όσο και αν πιστεύεις το αντίθετο, τελικά το φιλί προστατεύει το ανοσοποιητικό σου και δεν σου το καταστρέφει! Παρόλο που με ένα παθιασμένο φιλί ανταλλάσσεις με τον παρτενέρ σου, πάνω από 80 βακτήρια, κινδυνεύεις πολύ περισσότερο από τη χειραψία παρά από το φιλί!
Μειώνει το άγχος
Το φιλί είναι αγχολυτικό και ηρεμεί… Αυτό συμβαίνει γιατί μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, ενώ αυξάνει τη σεροτονίνη, την ορμόνη της χαράς!
Ρίχνει την πίεση!
Νιώθεις την καρδιά σου να χτυπά δυνατά σε ένα φιλί και ενίοτε νομίζεις ότι θα… λιποθυμήσεις! Μπορεί και να σου συμβεί, αν είσαι υποτασική. Το φιλί… ρίχνει την πίεση. Ανεβάζει τους παλμούς της καρδιάς αλλά ρίχνει την πίεση του αίματος!
Είναι τέλεια… γυμναστική για τους μύες του προσώπου
Την ώρα του φιλιού εξασκείς πάνω από 30 διαφορετικούς μύες του προσώπου! Καλή γυμναστική για ωραίο και φρέσκο πρόσωπο!
Είναι καλό για τη στοματική σου υγιεινή
Η ανταλλαγή σάλιου με κάποιον άλλο, επιτρέπει την παραγωγή περισσότερου σάλιου και τη διατήρηση της στοματικής υγιεινής σε καλή κατάσταση!
Σε οδηγεί στον σωστό άνθρωπο
Πέρα από όλα τα άλλα, οι σχέσεις είναι και ζήτημα… χημείας! Αν ταιριάζεις με κάποιον στον τρόπο που φιλιέστε, αν απολαμβάνεις όλο και περισσότερο τα φιλιά του, τότε το σωματικό σου ένστικτο σού λέει ότι ταιριάζετε. Αρκεί βέβαια να μην ταιριάζετε μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά… Ένα κακό φιλί πάντως σε προειδοποιεί για το ότι μάλλον αυτός που έχεις απέναντί σου δεν σου ταιριάζει γενικώς…
Δυναμώνει τη σχέση σου
Ένα καλό φιλί ανεβάζει τα επίπεδα της οξυτοκίνης, της ορμόνης της αγάπης, η οποία, σύμφωνα με έρευνες, οδηγεί τους ανθρώπους στο να παραμένουν πιστοί ο ένας στον άλλο και αναπτύσσει τα επίπεδα εμπιστοσύνης μεταξύ τους.
Το φιλί απελευθερώνει επίσης ντοπαμίνη, που ενδυναμώνει τα συναισθήματα της ρομαντικού δεσμού.
Ν.Κ.
Με πληροφορίες από independent.co.uk (boro.gr)