Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Απίστευτο: Πώς έκαναν αποτρίχωση στο… μπικίνι οι αρχαίες Ελληνίδες!!! (ΦΩΤΟ)


Οι γυναίκες στην αρχαία Ελλάδα, δεν ήθελαν να έχουν ούτε… τρίχα στα απόκρυφα σημεία τους, κι αυτό γιατί οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, θεωρούσαν πως το άτριχο σώμα συμβολίζει τη νεότητα και την ομορφιά!
Αν παρατηρήσει κανείς τα αγάλματα της εποχής θα δει ότι πράγματι οι γυναίκες δεν έχουν τρίχα πάνω τους…

 Μάλιστα στο βιβλίο «η Σεξουαλική Ζωή των Αρχαίων Ελλήνων» του Hans Licht, ο συγγραφέας αναφέρει πως οι άντρες δεν προτιμούσαν τις αξύριστες γυναίκες καθώς οι τρίχες στο εφηβαίο θεωρούνταν κάτι πολύ άσχημο και αποκρουστικό.
Έτσι, ήταν must για τις γυναίκες όχι μόνο των ανώτερων τάξεων αλλά και για κάποιες κατώτερης κοινωνικής θέσης που ήταν ωστόσο «κοκέτες» να… περιποιούνται την περιοχή γύρω από το αιδοίο τους! 


Πώς τα κατάφερναν όμως δίχως το laser, τα ξυραφάκια και τις αποτριχωτικές ταινίες; Πώς είχαν αποτελέσματα δίχως τη σημερινή τεχνολογία;
Σύμφωνα με άρθρο της Erin L. Thompson (στο The Gloss) οι μελετητές έχουν καταλήξει ότι οι αρχαίες Ελληνίδες δεν προτιμούσαν την ολική αποτρίχωση στο αιδοίο τους αλλά άφηναν μια γραμμή στο κέντρο.
Όσον αφορά τον τρόπο, δηλαδή το πώς έκαναν την αποτρίχωση, οι αρχαίες Ελληνίδες ακολουθούσαν διάφορες επίπονες μεθόδους:
Μαδούσαν τις τρίχες μία-μία
Τις έκαιγαν με καυτή στάχτη
Τις έκαιγαν με τη φλόγα λυχναριού


Φυσικά το να βάζεις φωτιά στο αιδοίο σου για να αποτριχωθείς δεν είναι και ο,τι καλύτερο, όμως θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτή η μέθοδος είναι ο πρόδρομος του λέιζερ… Πάντα πρωτοπόροι οι Έλληνες!

Όπως καταλαβαίνετε, όταν έκαναν αποτρίχωση «μπικίνι», το το αιδοίο τους έπαιρνε φωτιά, κυριολεκτικά και μεταφορικά... (paraskhnio)