Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Εταιρεία από τις Παρθένους Νήσους… πίσω από την αγορά του «902»!!!


Υπεράκτια εταιρεία με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους φαίνεται να βρίσκεται, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εφόρου Εταιρειών Κύπρου, πίσω από την κυπριακή εταιρεία «Α-ORIZON MEDIA LTD», η οποία αγόρασε τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «902», που ανήκε στο ΚΚΕ...


Δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια» αναφέρει ότι πρόκειται για την εταιρεία «NALOTIA VENTURES», η οποία κατέχει όλο το κεφάλαιο της κυπριακής ιδιωτικής εταιρείας «Α-ORIZON MEDIA LTD». Το ονομαστικό κεφάλαιο της εταιρείας, όπως εμφανίζεται στον Έφορο Εταιρειών, είναι 2.000 ευρώ, διαιρεμένο σε 2.000 μετοχές αξίας ενός ευρώ η κάθε μία.
Η εταιρεία «Α-ORIZON MEDIA LTD» εγγράφηκε από δικηγορικό γραφείο στον Έφορο Εταιρειών στις 19 Μαΐου 2010. Μέχρι τις 19/7/2013 στα αρχεία του εφόρου εταιρειών κάτοχος όλων των μετοχών εμφανίζεται η «NALOTIA VENTURES».
Επίσης, σύμφωνα με «Τα Νέα» η εταιρεία A-Orizon Media Ltd έχει εγγραφεί από το δικηγορικό γραφείο του Παναγιώτη (Πανίκου) Λεωνίδου, με έδρα τη Λεμεσό (η διεύθυνση του δικηγορικού γραφείου φαίνεται στα έγγραφα και είναι η ίδια διεύθυνση με αυτή της εταιρείας). Διευθύντρια της εταιρείας είναι η Χρυσάνθη Γεωργίου, αγνώστων λοιπών στοιχείων, με ημερομηνία διορισμού την ίδια ημερομηνία εγγραφής της εταιρείας. Και η διευθύντρια δηλώνει ως διεύθυνση τη διεύθυνση του δικηγορικού γραφείου που ενέγραψε την εταιρεία.
Γραμματέας της A-Orizon (όπως ορίζεται από την Κυπριακή νομοθεσία) είναι μια άλλη εταιρεία, η LE.KO Company Services LTD1, που επίσης συστάθηκε στις 19 Μαϊου 2010 από το ίδιο δικηγορικό γραφείο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διευθυντής του δικηγορικού γραφείου έχει αξιοσημείωτη πολιτική δράση ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια στην Αθήνα. Στέλεχος του ΔΗΚΟ, υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του ενώ, όπως ο ίδιος δηλώνει στο βιογραφικό μίν ντοκιμαντέρ που έχει αναρτήσει στο YouTube, με την υπόδειξη του Τάσσου Παπαδόπουλου και του σημερινού προέδρου του κόμματος, Μάριου Καρογιάν, έχει διορισθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Αρχής Λιμένων Κύπρου. Ουδέποτε όμως είχε εμπλοκή ο ίδιος με επιχειρήσεις ΜΜΕ.
Διερευνώντας τη δραστηριότητά του, εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι γενικότερα δεν έχει εμπλοκή με ανάλογες επιχειρήσεις, ούτε ο κ. Λεωνίδου ούτε το γραφείο του.

«Η εταιρεία A-Orizon Media Ltd είχε συσταθεί σε ανύποπτο χρόνο δια πάσαν χρήσιν», εξηγεί γνώστης των πρακτικών των οφσόρ. «Είναι δηλαδή», προσθέτει, «τυπική περίπτωση 'εταιρείας του ραφιού', από τα εταιρικά σχήματα που φτιάχνονται σε ανύποπτο χρόνο και 'μένουν στο ράφι' ώσπου να χρειαστούν – για αγοραπωλησίες, μεταβίβαση κεφαλαίου και οποιαδήποτε άλλη οικονομική δραστηριότητα απαιτηθεί». Η σύνδεσή της με μια άλλη εταιρεία, επίσης αδιαφανή, αυξάνει τα επίπεδα μυστικότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μετοχικό κεφάλαιο της A-Orizon Media Ltd ανήκει σε άλλη εταιρεία (η επωνυμία της στη διάθεση της εφημερίδας), άγνωστης ιδιοκτησίας, που έχει έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους. Κατά συνέπεια, ουσιαστικός αγοραστής είναι η τρίτη εταιρεία που εδρεύει στις Παρθένους Νήσους, στην οποία ανήκει το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου και είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της A-Orizon Media Ltd… (yahoo)