Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Νέες κυκλοφορίες για τους μικρούς μας φίλους, από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ


Εικονογραφημένα βιβλία  για παιδιά από 3 ετών...


“Ο αρκούδος μου ο παραμυθάς”
Αλεξάνδρας Μητσιάλη
εικονογράφηση: Έφη Λαδά
ISBN:  978-618-03-1546-2
Σελίδες:  32
Τιμή: 13,30€
Παραμύθια που ταξιδεύουν και γίνονται όνειρα νυχτερινά. Λίγο πριν έρθει ο ύπνος και τυλίξει τα παιδιά με το σεντόνι του, ο αρκούδος αφηγείται τις ιστορίες του. Μα η φωνή του κάποιον θυμίζει. Ποιον άραγε;
«Έχω έναν αρκούδο τσίφτη,
παιχνιδιάρη, χνουδωτό,
που μου λέει παραμύθια
λίγο πριν να κοιμηθώ».
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ:

Σειρά: Μικρές καληνύχτες
Μια φορά κι έναν καιρό... δηλαδή χτες ή σήμερα ή και αύριο...
Νάνοι και νεράιδες, δράκοι, μάγισσες και βασιλιάδες πάνε κι έρχονται ανάμεσα στα παραμύθια και στην αλήθεια. Δρόμο παίρνουν και δρόμο αφήνουν, φτάνουν στις άκρες του κόσμου κι ύστερα πάλι γυρίζουν πίσω. Και τέλος ζούνε και ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα! Για παιδιά μικρά με μεγάλη φαντασία και για νέους γονείς με πολλή όρεξη! Ιστορίες που διαβάζονται μέσα σε δέκα λεπτά!


«Το κατσικάκι με τη γραβάτα»
Ιωάννα Μπαμπέτα
εικονογράφηση: Χρύσα Σπυρίδωνος
ISBN:  978-618-03-1588-2
Σελίδες:  32
Τιμή: 5,50€
Ένα βιβλίο για μικρά παιδιά που στο τέλος όλοι ζουν καλά με θέμα την οικογένεια. Ο Ηλίας είναι το κατσικάκι το πιο μικρό. Άραγε είναι άτυχο ή τυχερό; Άλλα έξι αδέρφια έχει που από τη μαμά συνέχεια βοήθεια ζητούν. Της λένε τα νέα τους, φωνάζουν και γελούν. Δυστυχώς, του Ηλία η φωνή δεν είναι αρκετά δυνατή. Ακόμα και τη μέρα που φόρεσε γραβάτα στον λαιμό, κανείς δεν έδωσε σημασία, κι ας είχε ρόλο πρωταγωνιστικό. Στην ιστορία γίνονται πολλά... φώτα, χειροκροτήματα, δάκρυα αλλά και φιλιά. Στο τέλος όμως όλοι ζουν καλά! Στην έκδοση περιλαμβάνεται QR code με την αφήγηση της ιστορίας του Ηλία από τη συγγραφέα.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ:


«Το τεμπέλικο μυρμήγκι»
Ιωάννα Μπουλντούμη
εικονογράφηση: Γιώργος Πετρίδης
ISBN:  978-618-03-1644-5
Σελίδες:  32
Τιμή: 5,50€
Μια Μικρή καληνύχτα για την εργατικότητα και τις ανθρώπινες σχέσεις. Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για τα εργατικά και προκομμένα μυρμήγκια. Πρωταγωνιστής αυτής της ιστορίας είναι ο Ζήσης, ένα τεμπέλικο μυρμήγκι που θα σας κλέψει την καρδιά με τη λαχτάρα του για ανέμελη ζωή, γλέντια και ξάπλα! Άραγε θα βάλει μυαλό όταν η αγάπη τού χτυπήσει την πόρτα;
Στην έκδοση περιλαμβάνεται QR code με την αφήγηση από την ίδια τη συγγραφέα της χιουμοριστικής αυτής ιστορίας που ξεδιπλώνεται σε ρίμες.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ:

Εικονογραφημένα βιβλία  για παιδιά από 5 ετών


«Η γενναία Τοσοδούλα»
Ανν Λέισεν
εικονογράφηση: Ανν Λέισεν
μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη
ISBN:  978-618-03-1548-6
Σελίδες:  56
Τιμή: 14,40€
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε μια γυναίκα που ήθελε πάρα πολύ ν’ αποκτήσει μωρό. Μια μέρα πέρασε από το σπίτι της μια καλή μάγισσα και της έδωσε έναν σπόρο λουλουδιού. Η γυναίκα φύτεψε τον σπόρο και τον φρόντισε προσεκτικά. Και λίγο καιρό αργότερα, ανάμεσα στα πέταλα, είδε δυο ματάκια να την κοιτάζουν με περιέργεια. Ένα μικροσκοπικό κορίτσι βρισκόταν μέσα στο μπουμπούκι του λουλουδιού! Η γυναίκα το ονόμασε Τοσοδούλα και ανακάλυψε γρήγορα πόσο γενναίο ήταν.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ:

Λογοτεχνία για παιδιά από 8 ετών


«Ένα γράμμα για τον αρχηγό»
Σειρά: Διαβάζω Ιστορίες
Εύη Τσιτιρίδου
Εικονογράφος:  Αιμιλία Κονταίου
ISBN:  978-618-03-1564-6
Σελίδες:  72
Τιμή: 8,80€
Ο Άρης, ένα καθόλου συνηθισμένο τριτάκι, είναι σε όλα αρχηγός και δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Όπως όλοι όμως οι… μεγάλοι άνδρες έχει μια αδυναμία, που ακούει στο όνομα Έλενα. Μήπως το να είσαι ικανός και αποτελεσματικός αρχηγός δεν είναι τελικά και τόσο… αντίθετο με το να παραμένεις και αξιαγάπητος;

Σειρά: Η Μιμή η Νευρική
Η Μιμή η Νευρική είναι ένα κορίτσι με προσωπικότητα! Ένα κορίτσι με φιλοδοξίες, όνειρα… και νεύρα. Αγωνίζεται για να σώσει τα παρθένα δάση. Ονειρεύεται να γίνει γιατρός, για να βοηθάει τα άρρωστα παιδάκια. Αποφασιστική, τολμηρή, ανυποχώρητη, η Μιμή δεν έχει συναντήσει ως τώρα εμπόδιο αξεπέραστο. Όλα τα ξεπερνάει με την επιμονή, την εξυπνάδα και το χιούμορ της.



«Η Μιμή η Νευρική και το βασιλικό πάρτι»
Σειρά: Η Μιμή η Νευρική
Μέγκαν Μακ Ντόναλντ
εικονογράφηση: Πίτερ Ρέινολντς
μετάφραση: Ειρήνη Χριστοπούλου
ISBN:  978-618-03-1628-5
Σελίδες:  168
Τιμή:9,90€
Γιατρός έγινε, μυστήρια έλυσε, το μέλλον προέβλεψε, στο πανεπιστήμιο πήγε, ακόμα και στα νεύρα της κατάφερε να κυριαρχήσει η Μιμή η Νευρική, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν έγινε βασίλισσα… Μέχρι τώρα! Φτιάχνοντας το γενεαλογικό της δέντρο για μια σχολική εργασία ανακαλύπτει πως ανήκει σε βασιλική… γενιά. Φυλάξου, Μπάκιγχαμ! Έρχεται η Αυτού Νευρικότης η Μιμή!
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ:

Λογοτεχνία για παιδιά από 10 ετών


«Στον καιρό των μάγων»
Σειρά: Στον καιρό των μάγων
Cressida Cowell
Μεταφραστής:  Βούλα Αυγουστίνου
ISBN:  978-960-566-381-0
Σελίδες:  392
Τιμή: 16,60€
Kάποτε υπήρχε Μαγεία, και η Μαγεία ζούσε στα σκοτεινά δάση. Ώσπου ήρθαν οι Πολεμιστές…
Από τη συγγραφέα της δημοφιλούς σειράς βιβλίων και ταινιών «Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας». Ο Ζαρ κατάγεται από φυλή Μάγων, αλλά δεν έχει μαγικές ικανότητες και θα κάνει τα πάντα για να τις αποκτήσει. Η Μάγια κατάγεται από φυλή Πολεμιστών, αλλά έχει στην κατοχή της ένα απαγορευμένο, μαγικό αντικείμενο, και θα κάνει τα πάντα για να το κρατήσει κρυφό.
Όταν τα άστρα συγκρούονται, ο Ζαρ και η Μάγια θα πρέπει να ξεχάσουν τις διαφορές τους,
για να καταφέρουν να φτάσουν στα μυστικά μπουντρούμια του κάστρου των Πολεμιστών…, όπου ένα πλάσμα που είχε μείνει κοιμισμένο για εκατοντάδες χρόνια αρχίζει να ξυπνάει.
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ:
http://flip.metaixmio.gr/apospasmata/STON_KAIRO_TON_MAGON/index.html?ref_tim=1542192054&ref_a=24716348&ref_b=956323&utm_source=inbox&utm_medium=email&utm_campaign=dt-paidika-12112018&utm_term=956323_24716348