Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΓΟΡΙΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ από εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ



Ιδανικά για απαιτητικούς αναγνώστες…



«Το παράθυρο της Νεφέλης»
ΣΠΥΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ
Σελίδες: 496
Τιμή: 14,30 €
Το πρώτο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, Το παράθυρο της Νεφέλης, επανακυκλοφορεί με νέο εξώφυλλο.
Ένα σύγχρονο κοινωνικό μυθιστόρημα που μάγεψε χιλιάδες αναγνώστες, έχοντας ήδη φτάσει στα 12.000 αντίτυπα,
και καθιέρωσε τον Σπύρο Πετρουλάκη ως έναν από τους πιο αγαπημένους
Έλληνες συγγραφείς.
«Το παιδί μου… Βοήθεια. Έχασα το παιδί μου…»
 Ποιος μπορεί να μείνει αμέτοχος στην τραγική έκκληση μιας μάνας που μέσα σε μια στιγμή χάνει όχι μόνο το παιδί της αλλά και τον κόσμο ολόκληρο; Κι όμως… Κανένας δεν είχε τη δύναμη να κάνει κάτι ώστε τα δεδομένα να αλλάξουν. Το παιδί χάθηκε.  Η Νεφέλη μεγαλώνει με τους ανθρώπους που πιστεύει ότι είναι οι γονείς της, δίχως να ξέρει την αλήθεια. Κοντά τους γνωρίζει την αγάπη, το χάδι, το χαμόγελο, ώσπου έρχεται στον κόσμο ο αδελφός της. Από τότε όλα αλλάζουν. Ριζικά. Τα πινέλα και οι καμβάδες τη βοηθούν να δραπετεύει από την ασπρόμαυρη ζωή της, μέσα από ένα έγχρωμο παράθυρο. Όταν η Νεφέλη θα καταφέρει να το ανοίξει… ανοίγουν και τα φτερά της.  Μια δασκάλα, δύο νέες φίλες και ένας απροσδόκητος έρωτας έρχονται στη ζωή της για να ανατρέψουν τα δεδομένα.  Έρωτας, Αρρώστια, Λύτρωση. Πόση δύναμη μπορούν να ασκήσουν πάνω της;


«Ξεφυλλίζοντας παλιές εφημερίδες - Τα καλύτερα της Παλιάς Αθήνας»
Θωμάς Σιταράς
Σελίδες: 456
 Τιμή:  19,99€
Ο γνωστός αθηναιογράφος και μετρ της κοινωνικής ιστορίας και  της καθημερινότητας της παλιάς Αθήνας, Θωμάς Σιταράς, αποτυπώνει την πραγματική ζωή των Αθηνών σε ένα πρωτότυπο ντοκιμαντέρ για την καθημερινή ζωή, μια διαδρομή με σκίτσα, χρονογραφήματα, γελοιογραφίες και αυθεντικά στιγμιότυπα της αθηναϊκής κοινωνίας.
Μέσα από αυτό το νοσταλγικό αλλά και διασκεδαστικό λεύκωμα θα γνωρίσουμε:
• Απίστευτες ιστορίες από τις δικαστικές αίθουσες που μόνο η ζωή ξέρει και γράφει.
• Τον Αθηναίο και την Αθηναία στην καθημερινή βιοπάλη μέσα από χαρακτηριστικά, για την εποχή, επαγγέλματα· τότε που η δουλειά δεν γινόταν μόνο με πρωτόγνωρο κέφι, αλλά σήμαινε πολλά περισσότερα.
• Ιστορίες απείρου κάλλους για τα νυφοπάζαρα της Αθήνας, σπαρταριστές επιστολές νεανίδων για τον ιδανικό σύζυγο κ.ά.
• Χορταστικές πληροφορίες για το φαγητό της εποχής εκείνης, στιγμιότυπα από κουζίνες σπιτιών και ατμοσφαιρικές ταβέρνες.
• Τους τρόπους διασκέδασης τα ωραία αλλά και συνάμα άτακτα εκείνα χρόνια: θέατρο, σινεμά, πυγμαχικοί αγώνες, ιπποδρομίες.


«ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΟΛΥΤΑΞΙΔΕΜΕΝΟΥ ΓΑΤΟΥ»
ΧΙΡΟ ΑΡΙΚΑΟΥΑ
Μετάφραση: Αλεξάνδρα Κονταξάκη
ΣΕΙΡΑ: Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία - Κοινωνικό
•Best Seller στην Ιαπωνία.
•Πάνω από 5.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του στην Αγγλία.
•Ψηφίστηκε ως το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς από την αλυσίδα βιβλιοπωλείων Waterstones το 2017.
Σελίδες: 288
Τιμή:  14,99 €
Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας ένα βιβλίο που θα  αποτελέσει την εκδοτική έκπληξη του χειμώνα. Πρόκειται για To χρονικό ενός πολυταξιδεμένου γάτου μιας νέας συγγραφέως από την Ιαπωνία, της Χίρο Αρικάουα, σε μετάφραση της Αλεξάνδρας Κονταξάκη, το οποίο εξελίσσεται ήδη σε αναπάντεχη διεθνή επιτυχία. Τα δικαιώματα του βιβλίου έχουν πουληθεί ήδη σε 10 χώρες, ενώ εξετάζεται η προοπτική να μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη.
Ένας αδέσποτος γάτος ζει σε ένα πάρκιγκ στο σύγχρονο Τόκιο. Για τίποτα στον κόσμο δεν θα αντάλλασσε την ελευθερία του με την άνεση ενός διαμερίσματος. Την ημέρα, όμως, που τον χτυπά ένα αυτοκίνητο καταφεύγει στη βοήθεια του νεαρού Σατόρου, που τον φροντίζει, του προσφέρει τη ζεστασιά ενός σπιτικού και  του δίνει το όνομα Νάνα.
Πέντε χρόνια αργότερα ο Σατόρου ξεκινά ένα ταξίδι με το βαν του, σχεδιάζοντας να επισκεφτεί τρεις παλιούς παιδικούς του φίλους. Στο πλευρό του βρίσκεται ο Νάνα, που είναι χαρούμενος γι’ αυτή την εμπειρία παρόλο που δεν γνωρίζει τον πραγματικό σκοπό του ταξιδιού· ο Σατόρου δεν θέλει να του τον αποκαλύψει.
Με φόντο την εναλλαγή των εποχών στην Ιαπωνία, η ιστορία του Νάνα χαρτογραφεί τα συναισθήματα που προκαλούν οι αναπάντεχες λοξοδρομήσεις της ζωής, εξυμνώντας την αξία της φιλίας και της συντροφικότητας.
Ένα αλληγορικό μυθιστόρημα που έχει συγκινήσει εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο και μας  δείχνει πώς μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας οι πράξεις αγάπης, μεγάλες αλλά και μικρές.


«ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ HYGGE - Ο ΔΑΝΕΖΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΚΑΛΑ»
MAΪΚ ΒΑΪΚΙΝΓΚ
Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη
ΣΕΙΡΑ: LIFESTYLE
•Παγκόσμιο Best Seller
•Mεταφρασμένο σε 35 γλώσσες
Σελίδες: 296
Τιμή: 16,99 €
Κυκλοφορεί την 1/10 στα ελληνικά ο πλέον ευπώλητος τίτλος σε όλο τον κόσμο τους τελευταίους μήνες, Το βιβλίο του Hygge (μετάφραση της Ελένης Τουλούπη) του Μάικ Βάικινγκ, Διευθύνοντος Συμβούλου του Ινστιτούτου Έρευνας της Ευτυχίας στη Δανία. Το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε 35 γλώσσες, με πάνω από 1 εκατομμύριο αντίτυπα πωλήσεις παγκοσμίως, και έχει απασχολήσει εκτενέστατα και τον ελληνικό Τύπο το τελευταίο εξάμηνο. Οι όμορφες στιγμές κρύβονται στην  απλότητα. Γιατί η Δανία θεωρείται η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο; Η απάντηση βρίσκεται στο hygge (προφέρεται χου-γκα).
Το hygge έχει πολλές ερμηνείες: «τέχνη να δημιουργείς ατμόσφαιρα θαλπωρής», «ζεστασιά της ψυχής», «συναίσθημα ευεξίας και εσωτερικής πληρότητας». Το hygge το καταλαβαίνετε όταν το νιώθετε. Όταν είστε κουλουριασμένοι στον καναπέ με ένα αγαπημένο πρόσωπο, όταν μοιράζεστε το φαγητό με τους στενούς σας φίλους. Είναι εκείνα τα δροσερά γαλάζια πρωινά όταν το φως που μπαίνει από το παράθυρo είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε.
Από την επιλογή του κατάλληλου φωτισμού και την προετοιμασία ενός δείπνου μέχρι την επιλογή των ρούχων και τη διακόσμηση του σπιτιού σας, αυτό το βιβλίο θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τη μαγεία του hygge.


«Βορράς και Νότος»
ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΓΚΑΣΚΕΛ
Μετάφραση: Βασιλική Κοκκίνου
Σειρά: Ξένη Κλασική Λογοτεχνία
Σελίδες: 664
Τιμή:  18,80€
Για πρώτη φορά στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα της βικτοριανής λογοτεχνίας, το βιβλίο Βορράς και Νότος της Ελίζαμπεθ Γκάσκελ σε μετάφραση της Βασιλικής Κοκκίνου. Πάντα επίκαιρο, όπως την εποχή που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1854, πραγματεύεται μια συναρπαστική ερωτική ιστορία με φόντο τις απαρχές της Βιομηχανικής Επανάστασης στην Αγγλία.
H Μάργκαρετ Χέιλ, κόρη ενός αντικομφορμιστή ιερέα, μεγαλώνει στο ειδυλλιακό τοπίο του αγροτικού νότου στην Αγγλία. Όταν ο πατέρας της εγκαταλείπει την εκκλησία για λόγους συνείδησης, η Μάργκαρετ αναγκάζεται να αφήσει το άνετο σπιτικό της στο Χάμπσαϊρ και να μετακομίσει με την οικογένειά της στον βορρά.
 Στην αρχή νιώθει απέχθεια για την ασχήμια που την περιβάλλει στη βιομηχανική πόλη του Μίλτον. Γρήγορα, όμως, συνειδητοποιεί τη φτώχεια και τη δυστυχία των ντόπιων εργατών που δουλεύουν στα κλωστοϋφαντουργεία και αναπτύσσει έντονο κοινωνικό προβληματισμό. Η εσωτερική της αμφιταλάντευση εντείνεται από τη θυελλώδη σχέση της με τον αυτοδημιούργητο βιομήχανο Τζον Θόρντον, καθώς η έντονη αντιπαράθεσή τους για τη συμπεριφορά του απέναντι στους εργάτες φέρνει στην επιφάνεια μια βαθύτερη έλξη μεταξύ τους.  Με απαράμιλλη αφηγηματική δεινότητα η συγγραφέας συγκεράζει τα προσωπικά συναισθήματα με τις νέες κοινωνικές συνθήκες που διαμορφώνονται στον βιομηχανικό βορρά, ενώ στο πρόσωπο της Μάργκαρετ Χέιλ δημιουργεί μία από τις πλέον αυθεντικές ηρωίδες της βικτοριανής λογοτεχνίας.