Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Νέες κυκλοφορίες για παιδιά από εκδόσεις Παπαδόπουλος



Μοναδικά αναγνώσματα, για αναγνώστες με πάθος για ανάγνωση…



Τομ Σόγερ
ή το μεγαλύτερο παιδικό δωμάτιο του κόσμου   
ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΥΛΟΥ
Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
Σειρά: Μικρά Μεγάλα Κλασικά 
(Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά 6+) 
Σελίδες: 36
ΙSBN: 978-960-569-674-0
Τιμή: 11,99 €
Πόσες φορές δεν «ευχηθήκατε» το πιτσιρίκι σας να ήταν λίγο μεγαλύτερο για να μπορούσατε να του διηγηθείτε όλες τις υπέροχες κλασικές ιστορίες που σας συνάρπασαν όταν τις πρωτοδιαβάσατε στα μαθητικά σας χρόνια;
Μετά τη μπεστ σέλερ σειρά ΜΙΚΡΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΝ, οι δημιουργοί της Αντώνης Παπαθεοδούλου και Ίρις Σαμαρτζή επιστρέφουν με τη νέα σειρά βιβλίων ΜΙΚΡΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΛΑΣΙΚΑ, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Το πρώτο βιβλίο της νέας σειράς βασίζεται στο διαχρονικό μυθιστόρημα Τομ Σόγερ του Μαρκ Τουέιν και έχει τον τίτλο Τομ Σόγερ ή το μεγαλύτερο παιδικό δωμάτιο του κόσμου.
Στις όχθες του ποταμού Μισισιπή βρίσκεται μια μικρή μικρή πόλη με μικρά μικρά σπιτάκια. Στην πόλη αυτή ζει μαζί με τη θεία του Πόλυ και τον ετεροθαλή αδερφό του Σιντ το πιο σκανταλιάρικο, το πιο άτακτο, το πιο ατίθασο, το πιο ανυπάκουο…καλό παιδί της Αμερικής: ο Τομ Σόγερ. Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου συστήνει με τον δικό του μοναδικό τρόπο τον υπέροχο ήρωα Τομ Σόγερ σε αναγνώστες ηλικίας 6+ ετών και κατορθώνει μέσα σε 36 σελίδες να διηγηθεί όλη τη συναρπαστική ιστορία του: από τα ατέλειωτα παιχνίδια με τους φίλους του, το πώς καταφέρνει να ξεφεύγει από τις δύσκολες καταστάσεις, το πρώτο του σκίρτημα για την Μπέκυ Θάτσερ, τη γνωριμία του με τον μετέπειτα κολλητό του Χακ Φιν και φυσικά τις επικίνδυνες περιπέτειες στις οποίες μπλέκει είτε εξαιτίας του Τρομερού Τζο είτε επειδή απλώς, δεν τον καταλαμβάνει ποτέ φόβος.
Η Ίρις Σαμαρτζή αξιοποιεί όλες τις υπέροχες, ζεστές αποχρώσεις της φύσης του αμερικανικού Νότου και, σαν να υφαίνει το χαρακτηριστικό πάπλωμα με τα διαφορετικά μπαλώματα της περιοχής, παίζει με τα επίπεδα, με τις εκφράσεις των προσώπων και τα τοπία για να ζωντανέψει για τους μικρούς αναγνώστες το συναρπαστικό κόσμο του Τομ Σόγερ και του μεγαλύτερου παιδικού δωμάτιου του κόσμου.
Το εικονογραφημένο βιβλίο Τομ Σόγερ ή το μεγαλύτερο παιδικό δωμάτιο του κόσμου είναι μια πρωτότυπη διασκευή γεμάτη χιούμορ και εκπλήξεις, κατάλληλη για πιο μικρούς αναγνώστες, που κατορθώνει παράλληλα να διατηρήσει όλα τα μηνύματα του κλασικού αριστουργήματος όπως την αξία της φιλίας, τη σημασία της χαράς του παιχνιδιού και τη στάση ζωής που χαρακτηρίζεται από αυθεντικότητα και αγνή καρδιά.
Ένα ιδανικό ανάγνωσμα για το παιδί που πρέπει να παραμείνει παιδί και
τον ενήλικα που δεν ξέχασε ποτέ πως ήταν να είναι παιδί.


Λούνα
Μου αρέσει πολύ να παίζω μπάλα!    
AGNES VERBOVEN
Εικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση
Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά 2+ 
Σελίδες: 36
ΙSBN: 978-960-569-835-5
Τιμή: 8,99 €
H βραβευμένη συγγραφέας και εικονογράφος Λήδα Βαρβαρούση επιστρέφει με τη ΛΟΥΝΑ, μία νέα σειρά εικονογραφημένων βιβλίων με την πρώτη ιστορία να έχει τίτλο Μου αρέσει πολύ να παίζω μπάλα!
Αξιοποιώντας την εμπειρία της από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζωγραφηγήσεις με τη Λήδα» που παρουσιάζει σε σχολεία και βιβλιοθήκες, η Λήδα Βαρβαρούση εμπνεύστηκε από τη σκυλίτσα της, τη Λούνα, την ηρωίδα των νέων βιβλίων της, η οποία θα διασκεδάσει με τα καμώματά της τα παιδιά και παράλληλα θα τα βοηθήσει στην ανάπτυξη και τη διαχείριση των κοινωνικών δεξιοτήτων τους.
Στην πρώτη ιστορία της σειράς με τίτλο Μου αρέσει πολύ να παίζω μπάλα! που συνέγραψε με τη γνωστή Βελγίδα συγγραφέα και βιβλιοκριτικό Agnes Verboven, γνωρίζουμε τη σκυλίτσα Λούνα η οποία έχει πρόσφατα μετακομίσει σε μια νέα γειτονιά. Παρόλο που της αρέσει πολύ το νέο της σπίτι, είναι λυπημένη γιατί δεν έχει κάνει ακόμα φίλους.
Ξαφνικά, ακούει φωνές από το διπλανό κήπο και κοιτώντας πίσω από το φράχτη βλέπει κάποια άλλα ζωάκια να παίζουν ποδόσφαιρο. Εκείνα είναι πολύ απορροφημένα από το παιχνίδι τους και δεν δίνουν καμιά σημασία στη Λούνα. Όταν όμως η μπάλα προσγειωθεί στον κήπο του σπιτιού της, η Λούνα παίρνει μια απόφαση. Σύντομα τα ζωάκια εμφανίζονται αναζητώντας την μπάλα τους, που δεν φαίνεται να είναι κάπου στον κήπο, και η Λούνα δηλώνει άγνοια…
Οι ιστορίες της σειράς ΛΟΥΝΑ ακολουθούν μια απλή αφήγηση με σαφείς έννοιες καθώς στόχος τους είναι να προκαλέσουν συζητήσεις ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς/παιδαγωγούς και τους μαθητές. Η Λούνα έχει έναν αγνό στόχο (να κάνει φίλους) και για να τον πετύχει κάνει κάτι που δεν είναι και πολύ σωστό. Μέσα από αυτό το σημείο ταύτισης των μικρών αναγνωστών με την πρωταγωνίστρια του βιβλίου, δίνεται η αφορμή για περαιτέρω συζήτηση και αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων που οδηγούν σε άλλες, πιο λειτουργικές κοινωνικές ανταποκρίσεις και έκφραση συναισθημάτων.
Παράλληλα, η εικονογράφηση της Λήδας Βαρβαρούση με τα ζωηρά και δυναμικά χρώματα και την ιδιαίτερα προσεγμένη γλώσσα σώματος, ενισχύει το ύφος και τον σκοπό της αφήγησης, και βοηθά τους μικρούς αναγνώστες στην άμεση κατανόηση της ιστορίας. Η νέα σειρά εικονογραφημένων βιβλίων για παιδιά με την πρώτη ιστορία Λούνα: Μου αρέσει πολύ να παίζω μπάλα! κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.