Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

«Οι λεύκες της αιώνιας Αγάπης»… στο γραφείο του Παύλου



Ένας λαϊκός θρύλος ζωντανεύει μέσα στις σελίδες αυτού...
του βιβλίου, με τη συγγραφέα του Ρίκη Μεταλλιωτάκη να μας μεταφέρει στην Κρήτη και με έναν «μοναδικό» τρόπο να μας κάνει να ταυτιζόμαστε με την ιστορία των δύο ερωτευμένων παιδιών, που διέπραξαν ένα τεράστιο έγκλημα…
Αγαπήθηκαν.
Όμως, σ’ έναν τόπο που ο λόγος του «αφέντη – πατέρα» δεν δέχεται την παραμικρή αμφισβήτηση και όλοι κινούνται κάτω από τα θέλω του, μια ιστορία έρχεται να ρίξει φως σε όλες εκείνες τις σκοτεινές πτυχές, που κανείς μέχρι χθες δεν ήθελε ν’ αγγίξει.
Όρκοι, θυσίες, απειλές και αγεφύρωτες αντιλήψεις συγκρούονται για το ποιος τελικά έχει δικαίωμα σε τούτη τη ζωή να ζήσει τα θέλω του, να ονειρευτεί και να αποκτήσει τη θέση που του ανήκει.
Αν και οι συνεχόμενες εναλλαγές των συναισθημάτων δεν σου επιτρέπουν να ξεφύγεις από τη ροή της ιστορίας, είναι στιγμές που θες να γίνεις εσύ ο πρωταγωνιστής, αλλά και ο δικαστής της μοίρας και του πόνου.
Οι περιγραφές ζωντανές, οι χαρακτήρες ολοκληρωμένοι, τα λόγια μεστά και συγκροτημένα, όπως και ελεγχόμενη η χρήση της  ντοπιολαλιάς, αυτής που  γίνεται ο πιστός σύντροφός μας σ’ αυτό το ταξίδι…
Η δύναμη της αγάπης όμως, μοναδική, παντοτινή… με τη συγγραφέα να μην «τσιγκουνεύεται» την αλήθεια και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν ένα βιβλίο αξιόλογο προς μελέτη.
Είναι η ιστορία της Κρήτης, η ιστορία της αγάπης, η ιστορία του χθες και του σήμερα. Είναι η αλήθεια της ψυχής, που έλαχε ν’ αγαπήσει!
Και σαν τελειώσεις το βιβλίο, οι λεύκες της αιώνιας αγάπης θα μείνουν ως εικόνα στο μυαλό και στην ψυχή σου, όσα χρόνια κι αν περάσουν, γιατί δεν φοβήθηκαν τον πόνο και τη βία…

________________________________________

Το βιβλίο θα ήθελα να σας ενημερώσω πως κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ

Παύλος Ανδριάς
by Aylogyros news