Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Λογοτεχνικά Βραβεία 2018



Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας...
(Κρέμου 123 & Φιλαρέτου)

Ο Δήμος Καλλιθέας και ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος σας προσκαλούν στην εκδήλωση για την «Λογοτεχνικά Βραβεία 2018», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 ώρα 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας.

Στο α’ μέρος της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και θα ακολουθήσει η απονομή των βραβείων & επαίνων του 7ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Διαγωνισμού 2018.

Ο διαγωνισμός, που διοργάνωσε ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, με σκοπό να αποτελέσει «βήμα» για την ανάδειξη νέων ταλέντων στη Νέα Ελληνική Λογοτεχνία, αφορούσε τα είδη του λόγου Πεζογράφημα - διήγημα, Πεζογράφημα - νουβέλα, Ποίηση, Παιδικό παραμύθι, Παιδικό – νεανικό διήγημα. Η κριτική επιτροπή αποτελείτο από (αλφαβητικά): Βαρβαρήγος Δημήτρης συγγραφέας - ποιητής, Ιωάννου Νιόβη ποιήτρια, Καρούσος Κώστας ποιητής – Πρόεδρος Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, Λεοντιάδου Στέλλα λογοτέχνης – ποιήτρια και Σάλτας Αθανάσιος ποιητής – συγγραφέας - στιχουργός.

Στο β’ μέρος η crossover σοπράνο και συγγραφέας Μάνια Βλαχογιάννη παρουσιάζει τραγούδια και αποσπάσματα από τη μοντέρνα Όπερα "Αστέρι της Ερήμου - Ναλιμάρ".

Τη μουσική - ενορχήστρωση της μοντέρνας Όπερας υπογράφει ο Έλληνας μουσικοσυνθέτης Balsam7teen. Το μουσικοθεατρικό έργο "Αστέρι της Ερήμου - Ναλιμάρ" βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο με CD της Μάνιας Βλαχογιάννη (Εκδόσεις Νόηση, 2015) και τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Τ.Λ.Ε.Ε. 

Μετά από μια σειρά παραστάσεων σε 2 μουσικοθεατρικές εκδοχές, η μοντέρνα Όπερα παρουσιάστηκε το Σεπτέμβριο 2017 στο Βεάκειο Θέατρο με τη σύμπραξη της Λυρικής Σκηνής Κύπρου σε μια διοργάνωση του Ομίλου για την Unesco Τ.Λ.Ε.Ε και συνεχίζει την επιτυχημένη την πορεία του σε θεατρικές σκηνές της Αθήνας.

Ερμηνεύουν: Μάνια Βλαχογιάννη (crossover σοπράνο), Γιούλη Φιλιππίδου (crossover σοπράνο), Κατερίνα Μποτώνη (mezzo σοπράνο)

Αφήγηση: Έλενα Τριανταφύλλου (ηθοποιός)

Ακούγονται οι φωνές των: Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, Βασίλης Ασημακόπουλος, Μάριος Ανδρέου

Συντονισμός – παρουσίαση: Φώφη Κονδύλη – μουσικοσυνθέτης, δημοσιογράφος

Ευγενικοί χορηγοί επικοινωνίας:
Atticanews.gr – Αφιερώματα – Aylogyrosnews – ΑthensIn - Artistio - Apostaktirio - Gefira – Βορεινή – iArt - The Look - Fresh Art - Writers Gang - Alchemy Radio – CityInews – Nea-avlaia – Ωδή στην τέχνη

INFO:
Ημερομηνία Εκδήλωσης: Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018
Ώρα: 19:00
Χώρος: Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας
Διεύθυνση: Κρέμου 123 & Φιλαρέτου ΤΚ 176 75

Είσοδος ελεύθερη

Facebook Event:

Πληροφορίες
Γραμματεία του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος
Τηλέφωνο: 210 9514523 (Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00-14:00) Email: unescohellas.tlee@gmail.com