Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ από εκδόσεις ΓΡΑΦΗΜΑ



Ξεχωριστές προτάσεις…



Δημιουργική Γραφή στην Τάξη – Νεοελληνική Λογοτεχνία Α’
Διονύσης Λεϊμονής
ISBN: 978-618-5271-60-2
Τιμή: 16,96
Η δημιουργική γραφή στη σχολική τάξη μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους μαθητές:
– να βρουν τον δρόμο της γραφής πιο εύκολα,
– να αποφασίσουν να γράψουν για να ευχαριστηθούν,
– να απελευθερωθούν από φόβους κι ενδοιασμούς…                                                                                                   Μπορούμε, δηλαδή, να τους ενθαρρύνουμε, αν διαγνωστεί το ταλέντο τους, που δεν διαθέτουν όλοι όσοι γράφουν, μα πάνω απ’ όλα να τους ευαισθητοποιήσουμε σε θέματα τεχνικής, που αργά ή γρήγορα θα τα ανακάλυπταν μόνοι τους, μέσα από την πράξη.
Μπορούμε, επίσης, να εξοικονομήσουμε χρόνο για αυτούς, να τους βοηθήσουμε να δαμάσουν το υλικό τους, να ανακαλύψουν τη «φωνή» τους.
Το να βρεθεί εκείνη την ώρα δίπλα τους ένας εκπαιδευτικός, ένας μέντορας ή μια ομάδα υποστήριξης, η «ομάδα της τάξης», μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια στους νεαρούς «συγγραφείς».
Όχι, φυσικά, με την έννοια ότι θα «φυτέψει» μέσα τους κάτι που δεν υπάρχει – ο σπόρος πρέπει να είναι ήδη εκεί.
Μπορεί όμως να τους βοηθήσει:- να καλλιεργήσουν τον σπόρο,
– να φέρουν σε πέρας το έργο τους στο μέτρο των δυνάμεών τους…


Οι θεοί του Ολύμπου και η Γέννησή τους - 1ο Βιβλίο
Λευκή Σαραντινού
Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος
ISBN: 978-618-5271-63–3
Τιμή :9,96
Ποιοι είναι τελικά οι περίφημοι Θεοί του Ολύμπου και πώς γεννήθηκαν; Ποια είναι τα σύμβολά τους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους; Πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος σύμφωνα με τον αρχαίο ποιητή Ησίοδο; Δεκατέσσερεις Ολύμπιοι Θεοί, αλλά και η ίδια η Γη, μας συστήνονται αυτοπροσώπως και μας μιλούν για τον εαυτό τους και για τις απαρχές του κόσμου σύμφωνα με την  αρχαιοελληνική μυθολογία.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί τον πρώτο τόμο μίας πλήρους  σειράς αρχαιοελληνικής μυθολογίας με εμπεριστατωμένη ιστορική έρευνα και πλούσια εικονογράφηση, φιλοδοξώντας να αποτελέσει τόσο χρήσιμο, όσο και ευχάριστο ανάγνωσμα για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, αλλά και για όποιον θέλει απλά να μάθει περισσότερα γι’ αυτό το τόσο σημαντικό κομμάτι της  αρχαιοελληνικής μας παράδοσης.


Ποιος χτυπούσε το τζάμι της Πρωτοχρονιά
Μάγδα Κισσούδη
Εικονογράφηση: Δωριθέα Λούκρη
ISBN: 978-618-5271-62–6
Τιμή:8,48
Ένα γράμμα της Αγγελικούλας στον Άγιο Βασίλη, με το οποίο τον καλεί στο σπίτι της, γεννά αμέτρητες απορίες στο μυαλό της κι αρχίζει να ψάχνει την αλήθεια των Χριστουγέννων.
Μπορεί η κόκκινη στολή του Αι-Βασίλη να κρύβει την αλήθεια που ψάχνει η Αγγελικούλα; Γιατί θα μπλέξει σε διαμάχες με τους συμμαθητές της; Τι θα ανακαλύψει και γιατί θα κλονιστεί η σχέση της με την οικογένειά της; Γιατί ο Άγιος Βασίλης δεν μπήκε στο σπίτι από την καμινάδα; Ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά και ποιος χτυπούσε το τζάμι την Πρωτοχρονιά; Τελικά, όλες οι απαντήσεις που έψαχνε η Αγγελικούλα υπήρχαν μέσα στην καρδιά της!!! Μία υπέροχη χριστουγεννιάτικη ιστορία, πασπαλισμένη με πολλή αγάπη, που θα γνωρίσει στα παιδιά την αξία της πίστης, της καλοσύνης, της προσφοράς, της πραγματικής φιλίας, αλλά κυρίως τη σπουδαιότητα της οικογένειας.