Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

«Η φυλή των Μασάει – Πεινάει & ο Δράκος»… στο γραφείο του Παύλου



Πόσο έξυπνα και πόσο λυτρωτικά μπορεί να λειτουργήσει ένα βιβλίο...
όταν ο ίδιος ο συγγραφέας αποφασίζει να ρισκάρει και μέσα από ένα διαφορετικό κείμενο, μέσα από ένα παραμύθι… με μαεστρία θέτει τις βάσης για ένα αύριο γεμάτο ζωή, για ένα αύριο απαλλαγμένο από φοβίες, δράκους και «σαρκοφάγα» ανδρείκελα.

Ο Πέτρος Ζήκος, με αυτό του το έργο πετυχαίνει το απόλυτο!
Δίχως να σε κουράσει, δίχως να σε πιέσει, δίχως να σε εκνευρίσει, σε μαθαίνει ιστορία και σε διδάσκει πολιτική, χωρίς την παραμικρή αλλοίωση.

Μέσα από την λατρεμένη εικόνα του παππού, μας προσφέρει απλόχερα ένα διαχρονικό παραμύθι γεμάτο μηνύματα, γεμάτο αλήθειες, αδιαφορώντας, και καλά κάνει δηλαδή, αν θα πονέσει «κάποιους», αν τους ξεγυμνώσει μπροστά στα μάτια όλων μας.

Οι «Πεινάει», ένας μαραζωμένος, αγράμματος και φοβισμένος λαός, ίσως σας θυμίζει κάτι αυτό, μια ζωή ταΐζει τους «Μασάει»… τους προστάτες τους, δίχως ποτέ να μπουν στη διαδικασία της αναζήτησης της αλήθειας, μέχρι που το Αρχοντόπουλο, ανατρέπει τα πάντα…

Και για να μην μπούμε σε αναλύσεις, το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω είναι ότι αυτό το βιβλίο είναι προφητικό για τα όσα έρχονται… αν και πολύ φοβάμαι, ήδη είμαστε αιχμάλωτοι «αυτών».

Απολαύστε αυτό το βιβλίο, με μάτια και αφτιά ανοιχτά, μιας και το απλό γύρισμα της σελίδας, κρύβει κι ένα μήνυμα…

Παύλος Ανδριάς
by Aylogyros news