Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Tαλαντούχος ντελιβεράς έγινε αρχισυντάκτης στην ΕΡΤ


Ντελιβεράς-κούριερ προήχθη σε αρχισυντάκτη της ΕΡΤ...
καταγγέλουν οι συνάδελφοί του από το ευαγές ίδρυμα της Αγίας Παρασκευής. Η επιλογή αποτελεί έκπληξη-έγραφε σαν μάντης Κάλχας ο Βασίλης Τσακίρογλου στο Πρώτο Θέμα-για τον ταλαντούχο κούριερ, εφόσον έως πριν από λίγο καιρό δεν ήταν επιφορτισμένος με την αρχισυνταξία του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Δεν ήταν καν παρών στις σχετικές συσκέψεις, ούτε είχε λόγο για το πώς και πότε θα γίνουν οι συνδέσεις με τους κατά τόπους ανταποκριτές στη διάρκεια του δελτίου.
Επί της ουσίας, τα καθήκοντά του ήταν να μεταφέρει κασέτες με βιντεοσκοπημένο υλικό από και προς την ΕΡΤ. Στο πλαίσιο της φιλικής, συναδελφικής αλληλοβοήθειας μεταξύ της κρατικής τηλεόρασης και των υπόλοιπων σταθμών, είθισται να ανταλλάσσεται υλικό από ρεπορτάζ που τυχαίνει να καλύψει το ένα κανάλι και όχι τα υπόλοιπα. Μολονότι τυπικά είναι δημοσιογράφος, το συγκεκριμένο άτομο λειτουργούσε περίπου σαν κούριερ, πηγαινοφέρνοντας κασέτες. Εστω, όμως, ότι η πρόσφατη αναβάθμισή του σε προϊστάμενο και δη ενός τόσο νευραλγικού τομέα όσο ο επικεφαλής των ρεπόρτερ είναι μια μορφή αποκατάστασης κάποιου άδικου παραγκωνισμού που ο συγκεκριμένος υπάλληλος υπέστη στο παρελθόν. Το ότι γράφει το «πάλλη» αντί για «πάλι», «εισαγκελέας», «απαγκέλει», «πολύ γέλειο», «αθλιτική Κυργιακή», «να παρακαλέσο», «αστηνομία» κ.ο.κ., πώς μπορεί να συνδυαστεί με τις νέες του υποχρεώσεις στις οποίες περιλαμβάνεται, το δίχως άλλο, και η σύνταξη γραπτών αναφορών;
Ο συγκεκριμένος κύριος είτε τρολάρει παριστάνοντας (σαν άλλος Μποστ) τον αναλφάβητο, είτε έχει θέμα δυσλεξίας, είτε, απλώς, υπήρξε εξαιρετικά αμελής μαθητής στο δημοτικό σχολείο. Γιατί με όλα τα υπόλοιπα μαργαριτάρια του μπορεί ίσως κάποιος να γελάσει. Οχι όμως και με το ότι γράφοντας «Σύρηζα» στο Facebook δείχνει ότι είναι πέρα από τις  δυνατότητές του  να πετύχει την ονομασία ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή του κόμματος που τώρα αποζημιώνει ανθρώπους όπως ο ίδιος με μια πρωτοφανή προαγωγή, σε αναγνώριση των αγώνων του επί όλο αυτό το διάστημα που στη συχνότητα της ΕΡΤ δεν υπήρχε τίποτε άλλο εκτός από το αδιαπέραστο μαύρο.
Βρίσκεται ανάμεσά τους:Στις ειδήσεις αρχισυντάκτες αναλαμβάνουν οι Αγγελική Αγγελοπούλου, Αλέξανδρος Λαχανάς, Κωνσταντίνος Καρίκης, Ματίνα Καραμίντζου, Δημήτρης Καρανικόλας, Αναστασία Ζήγου, Φώτης Καφαράκης, Σοφία Λάλλα, Σταυρούλα Χριστοφιλέα, Ανδρομάχη Νικολάρα, Σάκης Πιερρόπουλος, Άννα Παπασωτηρίου καιΕυαγγελία Τόπακα.
Στις ενημερωτικές εκπομπές αναλαμβάνουν: Στην πρωινή ζώνη η Χαρά Ψαθά, στην εκπομπή «Αθήνα – Θεσσαλονίκη» η Στεφανία Χαρίτου, στο «Studio 3» ο Θοδωρής Καρυώτης, στο «ΟΝ ΕΡΤ» η Ευτυχία Ζέρβα, στο «FOCUS» η Ολυμπιάδα – Μαρία Ολυμπίτη, στο «Ακριβώς στις 10.00» η Λαμπρινή Κασσιμάτη, στο «Επτά» η Βάλια Πετούρη και στο «EUROPE» ο Πανταζής Τσάρας.
Στη Διεύθυνση Ειδήσεων της Ραδιοφωνίας αναλαμβάνουν οι Γεώργιος Τσούκαλος, Δημήτριος Κρητικός, Σοφία Συκινιώτη, Μάριος Αγαπητός, Αντώνης Βασιλόπουλος, Γεώργιος Γιαννώτας, Νίκος Σπυράκος και Τάσος Καπερνάρος. Στις ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΑ οι Μαρία Κλάδου και Μαρία Κοντού ανέλαβαν την αρχισυνταξία ροής.
Στις αθλητικές ειδήσεις αρχισυντάκτες ορίστηκαν οι Ανδρέας Μπέτσης, Νίκος Οικονομόπουλος, Νίκος Σχοινάς, Μιλτιάδης Θεοδοσίου, Ηλίας Χριστογιαννόπουλος, Παρασκευή Δρακά και Νίκος Γιαννόπουλος. Υπεύθυνοι για τις διεθνείς διοργανώσεις ανέλαβαν οι Γιάννης Αναγνωστόπουλος, Παναγιώτης Μπότσας, Γιώργος Χαϊκάλης και Βασίλης Μπακόπουλος.

Την Υποδιεύθυνση Ενημερωτικών Εκπομπών ανέλαβε ο Γιώργος Κογιάννης, πρώην διευθυντής Ειδήσεων της ΕΡΤ το 2012… (kourdistoportocali)