Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Εκδίδουν γυναίκες (σε αυτοσχέδιους οίκους ανοχής) στον καταυλισμό της Ειδομένης!


Αλλαγή της «φυσιογνωμίας» της Ειδομένης παρατηρούν αστυνομικοί και...
τοπικοί φορείς που βλέπουν να αναπτύσσονται στον καταυλισμό εγκληματικές ομάδες που προσπαθούν να κερδίσουν χρήματα εκμεταλλευόμενοι τους εξαθλιωμένους και ανυπεράσπιστους πρόσφυγες.
Διακίνηση ανθρώπων, λαθραίων τσιγάρων και ναρκωτικών ήταν μέχρι πρόσφατα τα πιο διαδεδομένα αδικήματα, στα οποία προστέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.», η πορνεία, με «πρωταγωνιστές» Μαροκινούς και Ιρακινούς, οι οποίοι εκμεταλλεύονται ανυπεράσπιστες πρόσφυγες και μετανάστριες που ζουν μόνες τους στην Ειδομένη.

Το κύκλωμα έχει μετατρέψει, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, δύο χώρους στην Ειδομένη σε αυτοσχέδιους οίκους ανοχής. Συγκεκριμένα, οι χώροι που χρησιμοποιούνται είναι ένα εγκαταλελειμμένο βαγόνι τρένου και ένα δωμάτιο κτιρίου που τελεί υπό κατάληψη. Τα μέλη του κυκλώματος δίνουν λίγα λεφτά σε εξαθλιωμένες γυναίκες που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα γιατί εξάντλησαν τις οικονομίες τους με αντάλλαγμα την εκπόρνευσή τους. Τα χρήματα που παίρνουν οι δράστες από τον κάθε «πελάτη» ανέρχονται σε 5-10 ευρώ.
Για τη σημερινή κατάσταση στην Ειδομένη οι αστυνομικές Αρχές φέρονται να έχουν πληροφόρηση αλλά δεν έχουν εντολή να επέμβουν, στο πλαίσιο μιας ιδιότυπης τακτικής, σύμφωνα με την οποία δεν πρέπει να γίνονται αστυνομικές επιχειρήσεις που μπορεί να πυροδοτήσουν επεισόδια. Ενδεικτικό της στάσης αυτής είναι και ότι η σιδηροδρομική γραμμή παραμένει κλειστή επί δύο μήνες. Στην περιοχή βρίσκονται περίπου 25 αστυνομικοί και τρεις διμοιρίες, οι οποίοι κρατούν διακριτική στάση.

Το τελευταίο διάστημα γίνεται προσπάθεια από τους αστυνομικούς, μέσω της λήψης έκτακτων μέτρων, να αποτραπεί η φυγή μεταναστών και προσφύγων προς τα Σκόπια… (press-gr)