Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Κάτοικος... Αλβανίας ο καναλάρχης Βρυώνης!!!


Το κανάλι Ε τυπικά δεν του ανήκει. Απλά...
κοιμάται εκεί!
Ο Φίλιππος Βρυώνης είναι ο επιχειρηματίας που φαίνεται να είναι πίσω από το κανάλι Ε και να διεκδικεί μια από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας. Δηλώνει, μάλιστα, ότι θα πληρώσει δεκαπλάσιο ποσό από αυτό που ζητά η κυβέρνηση. Τι θα γίνει όμως αν η δικαιοσύνη αποφασίσει να του καταλογίσει όσα καταγγέλλει εναντίον του η ελβετική Affichage, που δηλώνει εξαπατημένη από μια συμφωνία 65 εκ. ευρώ που έκανε μαζί του το 2009;
Ο Φίλιππος Βρυώνης φαίνεται να είναι ο ιδιοκτήτης του καναλιού Έψιλον. Αυτό τουλάχιστον..ισχυρίζονται οι Ελβετοί του διαφημιστικού κολοσσού Affichage, που βρίσκονται εδώ και χρόνια σε δικαστική διαμάχη μαζί του για εξαπάτηση.

Τον αναζητήσαμε στα γραφεία του καναλιού στο Περιστέρι, και μετά από δύο μέρες τηλεφώνησε λέγοντας ότι είναι στο εξωτερικό. Είπε ότι θα επικοινωνήσει ξανά μαζί μας, αλλά δεν εμφανίσθηκε. Στην εφορία εμφανίζεται ως φορολογικός κάτοικος Αλβανίας. Και διεκδικεί μια τηλεοπτική άδεια. Για την οποία, μάλιστα, δηλώνει αποφασισμένος να πληρώσει όχι τρία, όπως θέλει η κυβέρνηση, αλλά 35 εκατομμύρια ευρώ. Αρκεί να είναι σε δόσεις. Αλλά «πόθεν έσχε» τα κεφάλαιά του ο υποψήφιος καναλάρχης;
Όταν το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Απριλίου 2016 αναζήτησα τον Φίλιππο Βρυώνη στο κανάλι Έψιλον και άφησα μια κάρτα μου σε συνεργάτιδά του, δεν πίστευα ότι θα τηλεφωνούσε. Κι όμως, την επομένη τηλεφώνησε για να πει ότι λείπει στο εξωτερικό. Το κανάλι Ε τυπικά δεν του ανήκει. Απλά ...κοιμάται εκεί, όπως βεβαιώνουν συνεργάτες του καναλιού. Στους τοίχους βλέπω κρεμασμένα δημοσιεύματα για την εταιρεία του Βρυώνη, την ΑΤΕΡΜΩΝ.
Αυτή διαχειριζόταν χιλιάδες πάνελ υπαίθριας διαφήμισης, που ήταν τοποθετημένα σε όλο το λεκανοπέδιο. Από αυτήν την εταιρεία αρχίζει η ιστορία του πιο νέου καναλιού στην ελληνική τηλεοπτική ιστορία.

- διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ, που υπογράφει ο Τάσος Τέλλογλου, στο insidestory.gr