Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Μην πετάξετε ποτέ ξανά αυτά τα σακουλάκια από διάφορες συσκευασίες… είναι λάθος!!!


Τα σακουλάκια με γέλη (τζελ) πυριτίου τα συναντάμε συχνά...
μέσα σε κουτιά παπουτσιών, ή σε άλλες συσκευασίες και συνήθως καταλήγουν στα σκουπίδια, μόνο και μόνο επειδή πιστεύουμε ότι είναι εντελώς άχρηστα, ή ακόμα πως είναι τοξικά και επικίνδυνα για την υγεία μας.
Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως δηλητήριο μέσα σε αυτά τα σακουλάκια. Είναι γεμάτα με μια ουσία που ονομάζεται διοξείδιο του πυριτίου, η οποία σαφώς και δεν πρέπει να καταναλωθεί από άνθρωπο, αλλά μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για πολλές εφαρμογές μέσα και έξω από το σπίτι. Πρόκειται για μη τοξικό αδρανές αποξηραντικό, που θα απορροφήσει την υγρασία και θα “στεγνώσει” τα πάντα γύρω του.
Δείτε με πόσους τρόπους μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε:
Βάλτε τα στην τσάντα του γυμναστηρίου σας. Ο κύριος σκοπός αυτών των σάκων είναι να απορροφούν την επιπλέον υγρασία και να προστατεύουν τα παπούτσια σας. Τα βακτήρια συνήθως ευδοκιμούν σε υγρά περιβάλλοντα, οπότε αυτά τα σακουλάκια μπορούν να σας βοηθήσουν να εξαλείψετε την υγρασία και τα μικρόβια από την τσάντα σας. Μπορούν επίσης να εξαλείψουν και τη δυσάρεστη οσμή.
Βάλτε τα ανάμεσα στις πετσέτες σας. Αποτρέψτε τις πετσέτες σας από να γεμίσουν με υγρασία και να μυρίζουν άσχημα από ιδρώτα και βακτήρια, βάζοντας μερικά από αυτά τα σακουλάκια στο ντουλάπι ή στο ράφι που έχετε τις πετσέτες σας.
Κάντε τα ξυραφάκια σας να διαρκούν περισσότερο. Αντί να αφήνετε το ξυραφάκι σας κάπου στο μπάνιο, όπου είναι πάντα υγρό το περιβάλλον, βάλτε το σε ένα πλαστικό δοχείο με λίγα σακουλάκια πυριτίου μέσα. Θα απορροφήσει την υγρασία και θα το κάνει να διαρκέσει περισσότερο.
Σώστε το κινητό σας τηλέφωνο που βράχηκε. Όταν στο τηλέφωνό σας πέσουν υγρά, αντί να το βάλετε μέσα σε... ρύζι, όπως κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, δοκιμάστε το ίδιο με τα σακουλάκια πυριτίου. Γεμίστε ένα βάζο με αυτά και βάλτε το κινητό σας μέσα. Θα δείτε ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματική μέθοδος.
Ξεθαμπώστε τα παράθυρα στο αυτοκίνητο. Ειδικά τώρα τον χειμώνα, το πρωί που μπαίνετε στο αυτοκίνητο είναι πολύ πιθανό να δείτε τα παράθυρα να είναι θαμπά. Αντί να περιμένουν τον κλιματισμό να κάνει τη δουλειά του (η οποία σε παλαιότερα μοντέλα αυτοκινήτων μπορεί να πάρει πολλή ώρα), βάλτε μια δέσμη από αυτά τα σακουλάκια στο εσωτερικό του παρμπρίζ από το προηγούμενο βράδυ. Θα δείτε ότι το επόμενο πρωί τα παράθυρά σας δεν θα είναι θαμπά.
Σώστε τις παλιές σας εκτυπωμένες φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες συνήθως χαλάνε με το χρόνο, εξαιτίας της υγρασίας που πολλές φορές αναπτύσσεται στο κουτί ή στο συρτάρι που τις κρατάτε. Βάλτε μερικά σακουλάκια από πυρίτιο στο κουτί, ή το συρτάρι, για να τους σώσετε τις φωτογραφίες από την υγρασία που μπορεί να τις καταστρέψει.
Σώστε τα υλικά του μακιγιάζ σας. Κάθε γυναίκα πρέπει να έχει 1-2 σακουλάκια πυριτίου εκεί που βάζει τα υλικά του μακιγιάζ της για να εμποδίσει την υγρασία να χαλάσει την πούδρα.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα αγοράσετε κάτι σε συσκευασία με σακουλάκια πυριτίου μέσα, μην τα πετάξετε! (iatropedia)