Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΕΟΦ: Ποιο συμπλήρωμα διατροφής αποσύρεται...


Την απόσυρση του συμπληρώματος διατροφής ERGO STIM...
αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, διότι σύμφωνα με την έκθεση ανάλυσης ταυτοποιήθηκε η ουσία Yohimbine (φαρμακευτική ουσία, η οποία αναγράφεται στην επισήμανση της συσκευασίας και μπορεί να προκαλέσει φαρμακολογικές δράσεις).
Η απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας και η εταιρεία ΕRGO NUTRITION HELLAS, εισαγωγέας του προϊόντος στη χώρα μας, οφείλει να επικοινωνήσει με τους αποδέκτες των προϊόντων για την εφαρμογή της ανάκλησης και να ολοκληρώσει την απόσυρσή τους από την αγορά, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.
H εμπορική περιγραφή του συμπληρώματος διατροφής ανέφερε:
«Το ErgoStim™ είναι μια αναβολική φόρμουλα, που περιέχει ένα μοναδικό μείγμα 100% φυσικών συστατικών, ειδικά σχεδιασμένη για να βοηθήσει στην ενίσχυση της παραγωγής αναβολικών ορμονών (ιδιαίτερα της ελεύθερης τεστοστερόνης) και την μείωση της κορτιζόλης, με αποτέλεσμα την ταχύτερη ανάπλαση κατεστραμμένου μυϊκού ιστού, αύξηση της δύναμης, της μυϊκής μάζας αλλά και της σεξουαλικής ικανότητας.

Το προϊόν απευθύνεται σε αθλητές και σε άτομα που γυμνάζονται συστηματικά ή σε όσους έχουν μειωμένη σεξουαλική διάθεση ή/και απόδοση. Η χρήση του προϊόντος είναι ασφαλής και ΔΕΝ προκαλεί θετικό αποτέλεσμα σε έλεγχο doping»… (fimes)