Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η προσφώνηση των παιδιών ως «πριγκίπισσα» και «βασιλόπουλο», με εντολή & νόμο Φίλη!


Ο «Παιδαγωγικός Κώδικας Δημοκρατικού Ανθρωπισμού» εισάγεται...
στα σχολεία, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της δημόσιας εκπαίδευσης, όπως δηλώνει ότι φιλοδοξεί ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.   
Όπως γράφει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο κώδικας προβλέπει και τη θέσπιση «Συμβολαίου Τιμής» που θα πρέπει να υπογράφουν τα παιδιά στο σχολείο!
Κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι γονείς για τα παιδιά Α’ – Γ΄ Δημοτικού και οι ίδιοι οι μαθητές για τις μεγαλύτερες τάξεις θα υπογράφουν ένα «Συμβόλαιο» στο οποίο θα αναφέρεται μεταξύ άλλων:  «Δίνω τον λόγο της τιμής μου και υπόσχομαι ότι θα σέβομαι το σχολείο, τους δασκάλους και τους συμμαθητές μου, θα φέρομαι ιπποτικά σε όλους και ιδιαίτερα στους πιο αδύναμους, και δεν θα επιτεθώ ποτέ σε αδύναμο αλλά θα τον υπερασπισθώ από επιθέσεις».     
Και ενώ μπορεί να πει κανείς ότι είναι όλα καλά μέχρι εδώ, στον Κώδικα επισημαίνεται σαφώς, όπως γράφει το «Πρώτο Θέμα», ότι  ότι οι γονείς θα πρέπει να πάψουν να θεωρούν  -και βεβαίως  να προσφωνούν-  τα παιδιά τους σαν «πριγκίπισσες» και «βασιλόπουλα»!      
Στον  «Παιδαγωγικό Κώδικα Δημοκρατικού Ανθρωπισμού» αναφέρεται επίσης ότι «είναι ντροπή και γελοίο να κάνεις επίδειξη ότι έχεις χρήματα και πράγματα, όταν άλλα παιδάκια στερούνται και υποφέρουν» σε μια επίδειξη υποχρεωτικής  «πολιτικής ορθότητας» η κατ’ άλλους «σοσιαλιστικού ρεαλισμού»,  που χρειάζεται προσοχή για να μην καταλήξει «σουρεαλισμός» στο τέλος.

Ειδικά μάλιστα όταν από την άλλη πλευρά απουσιάζει κάθε αναφορά σε εθνική και θρησκευτική ταυτότητα και προωθείται η κατάργηση προσευχών, παρελάσεων και άλλων στοιχείων της δημόσιας εκπαίδευσης, όπως είναι γνωστή μέχρι σήμερα…  (star)