Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

5ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Ζωοφιλίας


5ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Ζωοφιλίας...
Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων.
Ο διαγωνισμός αφορά στα είδη:
Ποίηση: 1 ποίημα (σε οποιαδήποτε μορφή ποιητικής έκφρασης) έως 32 στίχους
Διήγημα: 1 διήγημα έως 1200 λέξεις
Κάθε δημιουργός μπορεί να λάβει μέρος και στα δύο είδη.
Τα έργα θα πρέπει να είναι ανέκδοτα και αδημοσίευτα, ζωοφιλικού περιεχομένου, στη Νεοελληνική Γλώσσα, σε 5 αντίτυπα, με μονό διάστημα και γραμματοσειρά Arial μεγέθους 11.
Στη θέση του αποστολέα θα αναγράφεται μόνο το ψευδώνυμο, ενώ τα πλήρη στοιχεία των διαγωνιζομένων (όνομα, επίθετο, ψευδώνυμο, ηλικία, ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνα, e-mail και τίτλοι έργων) θα εσωκλείονται σε ένθετο σφραγισμένο φάκελο, στον οποίο θα αναγράφεται εξωτερικά το ψευδώνυμο και το είδος συμμετοχής.
Οι υποψήφιοι μπορούν να αποστείλουν τα έργα τους έως την 1η Αυγούστου 2016 (με απλή, όχι συστημένη επιστολή) στη διεύθυνση: Ηλέκτρας 5, 351 00, Λαμία. «Για τον 5ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ζωοφιλίας».
Η απονομή βραβείων-επαίνων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων (4/10), σε επίσημη εκδήλωση. Απαιτείται η φυσική παρουσία του διακριθέντος, ή εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου του.
Τα Πρώτα Βραβεία θα συνοδεύονται από γλυπτά έργα της Νίκης Βλάχου, ενώ τα Δεύτερα και τα Τρίτα Βραβεία θα συνοδεύονται από βιβλία.
Ενδέχεται έκδοση συλλογής των διακριθέντων έργων, η οποία θα πωλείται αποκλειστικά για τις ανάγκες των αδέσποτων τετράποδων φίλων μας, κοσμημένη με έργα καταξιωμένων εικαστικών.
Δημιουργός & επιμέλεια διαγωνισμού: Νίκη Βλάχου

Για περισσότερες πληροφορίες: vlachoun@otenet.gr (http://tovivlio.net/)