Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Σε τι μοιάζουν οι σχέσεις με τα παπούτσια;


Μήπως ψάχνοντας για μια ερωτική σχέση που να σε συναρπάζει...
κατέληξες στο συμπέρασμα ότι δεν έχει μείνει κανείς/καμία εκεί έξω διαθέσιμος/η και αξιόλογος/η; Το να πιστέψεις ότι δεν υπάρχουν ενδιαφέροντες άνθρωποι κατάλληλοι για σένα είναι μάλλον βιαστικό και λανθασμένο. Η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να επανεκπαιδευτείς στο να βλέπεις, να εντοπίζεις και να διαλέγεις σωστά. Αν δεν υπήρχαν μοναχικές καρδιές που ψάχνουν – σαν κι εσένα, τότε τα κάθε λογής chat rooms (για παράδειγμα) δε θα ήταν ασφυκτικά γεμάτα. Άρα, έδαφος υπάρχει και δε μένει παρά να το αξιολογήσεις.
Βγαίνοντας στον ερωτικό στίβο το μυστικό είναι να δοκιμάσεις τις προοπτικές σου σαν να έκανες βόλτα στην αγορά για να ψωνίσεις ένα ζευγάρι παπούτσια…
Πες μου πώς διαλέγεις τα παπούτσια σου, να σου πω…
Έχει ειπωθεί ότι η επιλογή ερωτικού συντρόφου είναι σαν να διαλέγεις τα παπούτσια που σου κάνουν. Δεν έχεις λοιπόν παρά να ρίξεις μια αντικειμενική ματιά στον εαυτό σου παρατηρώντας τον τρόπο με τον οποίο διαλέγεις τα παπούτσια της αρεσκείας σου:
Αν προτιμάς τα κομψά, μοντέρνα αλλά άβολα παπούτσια, τα οποία σε αντάλλαγμα σου προσφέρουν κάλους, πονεμένα πόδια και πληγές, τότε μάλλον δίνεις μεγάλη σημασία στη γοητεία της εξωτερικής εμφάνισης. Βαθιά μέσα σου γνωρίζεις όμως ότι αυτό μπορεί να λειτουργήσει εναντίον σου και να σε πληγώσει.
Τα παπούτσια φτιάχνονται κατά κύριο λόγο για να προσφέρουν άνετο, ευχάριστο και ασφαλές περπάτημα και, προπάντων, τέλεια εφαρμογή. Αν λοιπόν είσαι από αυτούς/ές που λατρεύουν την άνεση, σίγουρα ξέρεις τι ζητάς από το αντίθετο φύλο: Ένα ευχάριστο ταίριασμα, άνετη, ειλικρινή συμπεριφορά και συμφωνία χαρακτήρων. Και σίγουρα θα πρέπει πρώτα να πειστείς ότι υπάρχουν όλα τα παραπάνω, πριν ξεκινήσεις μια σχέση, γιατί ο σκοπός σου είναι να διαρκέσει και να είναι ευτυχισμένη.

Μήπως τα διαλέγεις βιαστικά και άτσαλα χωρίς να δίνεις σημασία στην ποιότητα; Αν αγοράζεις πρόχειρα ό,τι βρεις μπροστά σου, σημαίνει ότι δε δίνεις τη σημασία και τον χρόνο που πρέπει σε κάτι που σου εξασφαλίζει την καθημερινή σου άνεση. Τα παπούτσια τα φοράμε κάθε ημέρα και, αν δεν είναι τα κατάλληλα, μπορούν να μας δημιουργήσουν δυσφορία, ενοχλήσεις, ακόμα και προβλήματα σκελετικής στήριξης. Έτσι είναι και η σχέση. Δεδομένου ότι είναι κάτι τόσο βασικό στη ζωή μας, αν δεν ασχοληθείς όσο χρειάζεται για να διαλέξεις την κατάλληλη, θα έχεις τα ίδια συμπτώματα με το αταίριαστο, κακοφτιαγμένο παπούτσι: δυσφορία, ενοχλήσεις και προβλήματα στήριξης… (bimag)