Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Ακουστικό μεταφραστής σε πραγματικό χρόνο…


Υπάρχουν διάφορα εργαλεία όπως το Google Translate, τα οποία...
σε βοηθούν να επικοινωνήσεις με ανθρώπους που δεν μιλούν την ίδια γλώσσα με εσένα. Φανταστείτε όμως να είστε σε μια ξένη χώρα και να πρέπει να επικοινωνήσετε γράφοντας μηνύματα στο Google Translate.
Ο πιο εύκολος τρόπος επικοινωνίας σαφώς είναι ο προφορικός λόγος, όμως όταν δεν γνωρίζεις μια γλώσσα είναι δύσκολο να συνθέσεις εσύ ο ίδιος μια πρόταση ή και να καταλάβεις τι λέει ο άλλος.
Μια εταιρεία ονόματι Waverly Labs, δημιούργησε ένα ακουστικό, το Pilot, το οποίο κάνει μετάφραση σε πραγματικό χρόνο. Οι δυο συνομιλητές φορούν από ένα ακουστικό, το οποίο για παράδειγμα όταν ο ένας μιλά Αγγλικά, μεταφράζει στα Γαλλικά και αντίστροφα. Έτσι, μπορεί να πραγματοποιηθεί μα συζήτηση σχεδόν όπως θα γινόταν, αν μιλούσαν και οι δυο την ίδια γλώσσα. Ο ιδρυτής της Andrew Ochoa, αναφέρει ότι η ιδέα του ήρθε όταν γνώρισε μια κοπέλα από τη Γαλλία και δεν είχε τρόπο να επικοινωνήσει μαζί της.



Το σετ του Pilot θα περιλαμβάνει δυο ακουστικά, για αρχή θα αντιλαμβάνεται γλώσσες όπως Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ισπανικά, αργότερα θα ακολουθήσουν κι άλλες. Η εταιρεία σχεδιάζει σύντομα να δημιουργήσει μια καμπάνια στο Indiegogo και αν όλα πάνε καλά, θα κυκλοφορήσει το 2017. Η τιμή αναμένεται περίπου στα 299 δολάρια… (insomnia)