Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Χειροτερεύουν τα Capital Controls: Πόσα ευρώ θα κάνετε ανάληψη μετά τις 24 Μαΐου…


Μία σημαντική αλλαγή πρόκειται να γίνει σύντομα...
στις ελληνικές καταθέσεις, ενδεχομένως μετά τις 24 Μαΐου που είναι η μέρα μεγάλων αποφάσεων για την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορά στα Capital Controls.
Στη βάση της συνεχούς βελτίωσης των δεδομένων για τους αναλήπτες, τα πράγματα αναμένεται να γίνουν χειρότερα, δυστυχώς, από ό,τι είναι σήμερα.
Τα μέτρο για τα 420 ευρώ την εβδομάδα, που είναι σήμερα το όριο για τις αναλήψεις από καταθέσεις, πρόκειται πολύ σύντομα να αλλάξει και δυστυχώς αναμένεται ότι θα αλλάξει προς το χειρότερο.
Βέβαια, όχι ως προς το ποσό της ανάληψης, που ασφαλώς θα μεγαλώσει στο σύνολό του, αλλά κυρίως ως προς την εργονομία, η οποία πρόκειται να δεχτεί σοβαρό πλήγμα.
Συγκεκριμένα, τα 420 ευρώ εβδομαδιαία, αναμένεται να γίνει 210 ευρώ ημερησίως!
Τι σημαίνει αυτό; Ότι σε διάστημα μιας εβδομάδας (πέντε εργάσιμες μέρες) ο αναλήπτης θα μπορεί να σηκώνει 1050 ευρώ!
Σημαντική άνοδος του μέγιστου ποσού ανάληψης, με μία σημαντική παρατήρηση όμως, που αποτελεί και όλη την ουσία των παραπάνω αρνητικών σχολίων:
Ο αναλήπτης δεν θα έχει το δικαίωμα να σηκώσει μαζικά κάποιο ποσό από τις καταθέσεις του. Δεν θα μπορεί για παράδειγμα να μην σηκώσει μία μέρα χρήματα και μία άλλη να σηκώσει τα χρήματα και των δύο ημερών, δηλαδή 420 ευρώ.
Φανταστείτε πόσο επίπονο θα είναι και πόσα προβλήματα θα προκαλέσει σε συνταξιούχους και αναπήρους -για παράδειγμα- το συγκεκριμένο μέτρο, αφού θα τους αναγκάσει να μετακινούνται καθημερινά ως την τράπεζα για να σηκώσουν χρήματα!

Απομένει να δούμε πότε και αν θα εφαρμοστεί αυτό το μέτρο στην πράξη και κυρίως, τις επιπτώσεις που θα έχει στην καθημερινότητα του κόσμου… (fimes)