Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

Get In Shape: Διαιτητικό & γευστικό πρωινό ξεκίνημα

Γράφει η Ειρήνη Β. Βερβέρη, Διαιτολόγος - Σύμβουλος Διατροφής


Ένα καλό και υγιεινό πρωινό είναι ένα από τα θεμελιώδη...
χαρακτηριστικά μιας σωστής διατροφής, αφού όχι μόνο μας γεμίζει με ενέργεια για αρκετές ώρες, αλλά μας βοηθά και στην προσπάθειά μας να διατηρούμαστε στα σωστά κιλά, καθώς σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας, με αποτέλεσμα να μην πεινάμε. Ακόμα, έρευνες έχουν δείξει πως όσοι τρώνε πρωινό, αποδίδουν καλύτερα στις εργασίες τους είτε αυτές είναι σωματικές, είτε πνευματικές. Επίσης, δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα συγκέντρωσης.
Οι άνθρωποι που τρώνε συστηματικά πρωινό έχουν λιγότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαροι από όσους το παραλείπουν. Γι’ αυτό φροντίστε να τρώτε κάθε μέρα πρωινό και να αφιερώνετε λίγο χρόνο για αυτή την πολύτιμη συνήθεια.
Τι πρέπει να τρώμε όμως για να ξεκινάμε την ημέρα μας με τον πιο υγιεινό και δυναμικό τρόπο; Στην συνέχεια, ακολουθούν μερικές ιδέες για νόστιμο πρωινό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, που θα μας εφοδιάσει με την απαιτούμενη ενέργεια ώστε να μην πεινάμε αργότερα και να μην είμαστε επιρρεπείς σε τσιμπολογήματα.
1. Δημητριακά ολικής αλέσεως με γάλα 1.5% λιπαρά ή γιαούρτι 2% λιπαρά ή φρούτο εποχής ή αποξηραμένα φρούτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης και ανάλατους ξηρούς καρπούς.
2. Ψωμί ολικής αλέσεως με λίγο ταχίνι και μέλι ή φυστικοβούτυρο, φρούτο εποχής και γάλα 1.5% λιπαρά.
3. Μπάρα δημητριακών πλούσια σε φυτικές ίνες, φρούτο εποχής και γάλα 1.5% λιπαρά ή γιαούρτι 2% λιπαρά.
4. Ψωμί ολικής αλέσεως, κασέρι light και γαλοπούλα, φρούτο εποχής ή φρέσκο χυμό.

5. Ομελέτα με γαλοπούλα, τριμμένο κασέρι light, ψωμί ολικής αλέσεως και φρούτο εποχής ή φρέσκο χυμό… (e-radio)