Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Νέες κυκλοφορίες από το ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ


Νέα βιβλία, για μικρούς αναγνώστες…


Η πρώτη μου λογοτεχνία
Ο πρώτος μου Θερβάντες: Δον Κιχώτης
Έχοντας διαβάσει πολλά ιπποτικά μυθιστορήματα, ο ονειροπόλος αγρότης Αλόνσο Κιχάνο θεωρεί ότι είναι και ο ίδιος ιππότης και έτσι αλλάζει το όνομά του σε Δον Κιχώτης. Μαζί με τον ιπποκόμο του Σάντσο ξεκινά ένα ταξίδι στην Ισπανία του 16ου αιώνα.  Θα ζήσουν απίστευτες περιπέτειες μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, με απρόβλεπτες συνέπειες.


Η πρώτη μου Λάγκερλεφ: Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον
Ο Νιλς Χόλγκερσον, ένα παιδί ατίθασο και με σκληρή καρδιά, μεταμορφώνεται σε νάνο και, καβάλα σ’ έναν άσπρο χήνο, ακολουθεί ένα σμήνος αγριόχηνες που διασχίζουν πετώντας ολόκληρη τη Σουηδία. Ένα πραγματικά θαυμαστό ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, που θα τον διδάξουν πολλά, θα αλλάξουν τον χαρακτήρα του και θα του αποκαλύψουν τα μυστικά των αγριμιών και των πουλιών της πατρίδας του.




«Η Κακιά Μάγισσα παραιτείται»
της Αλεξάνδρα Τσόλκα
Η Κάκια δουλεύει τα καλοκαίρια ως η Κακιά Μάγισσα των παραμυθιών. Όταν τελειώνει τη δουλειά της χτυπάει την κάρτα της, βγάζει το μακιγιάζ και επιστρέφει στο σπίτι της. Η Κάκια αγαπάει πολύ τα παιδιά αλλά, όταν έψαχνε για δουλειά, ο μόνος ρόλος που είχε απομείνει, επειδή δεν τον ήθελε κανένας άλλος, ήταν αυτός της Κακιάς Μάγισσας… Στενοχωριόταν όμως που τρόμαζε τα παιδιά, που έπρεπε να είναι και κακιά αλλά και κακάσχημη, εκείνη που ήταν στ’ αλήθεια μια κοκέτα, και επιπλέον δεν της άρεσε να φοράει μαύρα. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα δεν είχε πολλή δουλειά, γιατί στα καινούρια παραμύθια δεν υπήρχαν Κακιές Μάγισσες. Για όλα αυτά αποφάσισε να μιλήσει στους συναδέλφους της, στη συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Παραμυθιών!
ΘΕΜΑΤΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ – ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΑΞΙΕΣ


Η ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ 2: Τέσσερις σωματοφύλακες και μισός
Έντουαρντ Μπέρι
Η ωραιότερη και πιο πολυαναμενόμενη ιστορία που γράφτηκε ποτέ εξαφανίζεται από το βιβλίο μία μέρα πριν την κυκλοφορία του. Το χειρότερο όμως είναι πως όλοι οι ήρωές της, καλοί και κακοί, πλάσματα φανταστικά, μάγοι και μάγισσες μπερδεύτηκαν με ήρωες από τα κλασικά παραμύθια, όπως ο Πίτερ Παν, Το νησί των θησαυρών, Πινόκιο, Ο μάγος του Οζ, Οι τρεις σωματοφύλακες, καταστρέφοντάς τις ιστορίες αυτές για πάντα! Η Άλμπα και ο Ντιέγκο, με τη βοήθεια της εκκεντρικής θείας τους, η οποία έχει ένα μυστηριώδες, μαγικό βιβλιοπωλείο, αναλαμβάνουν να βάλουν σε τάξη τις ιστορίες μπαίνοντας μέσα σ' αυτές και βοηθώντας τους κεντρικούς χαρακτήρες.
Τι δουλειά έχει ένας κακότροπος νάνος μέσα στους Τρεις σωματοφύλακες του Αλεξάνδρου Δουμά; Πώς συνδέονται τα κλεμμένα διαμάντια της βασίλισσας, μια κούπα ζεστή σοκολάτα, το μυστηριώδες τζίνι του μελανιού και μια πολική αρκούδα; Η νέα αποστολή «διάσωσης» που αναλαμβάνουν η Άλμπα και ο Ντιέγκο μάς ταξιδεύουν από τη Βαρκελώνη στο Παρίσι και από το σήμερα στο 1625. Θα καταφέρουν τα δυο αδέρφια να επιβιώσουν από τις μονομαχίες με τους φρουρούς του καρδινάλιου Ρισελιέ και να σώσουν την κλασική ιστορία; Και, κυρίως, θα μπορέσουν να επιστρέψουν πίσω στη ζωή τους και στη θεία Μπεατρίθ;
Ακολουθήστε τους πρωταγωνιστές στη νέα τους περιπέτεια και ετοιμαστείτε για ένα απολαυστικό ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο, με οδηγό τη φαντασία!


Εγώ, η μαμά και τα μυστήρια 5: Μυστήρια πίσω από τις κάμερες
Λουτσία Βακαρίνο
Στο σπίτι της Λίντα και της Έμιλι Ράιτ, μαμά και κόρη βοηθάνε η μία την άλλη, γελάνε πολύ, κλαίνε λίγο, τρώνε λαχανικά (αλλά και μάφιν), λένε «ευχαριστώ», «παρακαλώ» και «λυπάμαι». Και λύνουν μυστηριώδεις υποθέσεις. Μαζί.
Η Έμιλι είναι κάπως αγχωμένη λίγο προτού ανοίξουν τα σχολεία, όμως η αγωνία της περνάει σε δεύτερη μοίρα όταν ένα τηλεοπτικό συνεργείο καταφτάνει στο Μπλόσομ Κρικ. Το ήρεμο αυτό χωριό της επαρχίας του Κεντ θα γίνει το σκηνικό της διάσημης σειράς μυστηρίου Detective Green! Πολύ σύντομα, όμως, στη διάρκεια των γυρισμάτων θα συμβούν διάφορα παράδοξα γεγονότα και τότε θα αναλάβει δράση το Γραφείο Ερευνών Ράιτ. Με τη βοήθεια της Λίντα, η Έμιλι θα τρυπώσει στο τηλεοπτικό σετ για να δώσει μια απάντηση στο καυτό ερώτημα: ποιος προσπαθεί να βγάλει από τη μέση τον σταρ της σειράς Γκρέγκορι Μπρουκς;