Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

«Παράλληλες τροχιές»… στο γραφείο του Παύλου


«Αυτή είναι η ζωή…»

Αυτή είναι η πρόταση που μένει χαραγμένη στο μυαλό σου, τελειώνοντας το βιβλίο του Κώστα Ραυτόπουλου, ενός ανθρώπου που ξέρει να γράφει και να χαρίζει στον αναγνώστη, ένα ανάγνωσμα ουσίας.
Μια ιστορία γεμάτη αρώματα από κάθε μορφή έκφρασης ζωής τούτης της χώρας που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και οφείλουμε να προστατέψουμε, μια ιστορία ικανή να σ’ αγγίξει, να σε προβληματίσει, αλλά και να σε ταξιδέψει νοερά σε έναν κόσμο που κάποιοι νόμισαν ότι έζησαν, αλλά στην ουσία παγιδεύτηκαν.
Ο συγγραφέας πολύ έξυπνα και εύστοχα χτίζει χαρακτήρες και χρησιμοποιώντας μια βατή γραφή με αρκετές «ενέσεις» χιούμορ, οπλίζει τους ήρωές του με ψυχικό πλούτο και τους ρίχνει σε μια δομημένη πλοκή, που δεν σ’ αφήνει λεπτό να αποδράσεις ή να λιποτακτήσεις διαβάζοντά τον.
Είναι ένα βιβλίο από εκείνα που έχουν να σου δώσουν, που δεν σε κουράζουν, αλλά σε κάνουν πιο ώριμο αναγνώστη, δίχως να είναι αυτός ο αυτοσκοπός του…
Ξέρει να δημιουργεί εικόνες, να εκφράζει συναισθήματα, αλλά και να σου θυμίζει μέσα από τον πλούσιο συγγραφικό του λόγο, το μεγαλείο της ελληνικής γλώσσας.

Ο Κώστας Ραυτόπουλος λοιπόν, έρχεται με αυτό του το βιβλίο να μας κάνει πιο υπεύθυνους στις επιλογές μας και πιο ελεύθερους στα όνειρά μας και μην εκπλαγείτε αν κάποια στιγμή διαβάζοντάς το, αισθανθείτε ότι ζείτε μια «Παράλληλη τροχιά» με τους ήρωες του πονήματός του!

Παύλος Ανδριάς
Συγγραφέας - Δημοσιογράφος
www.aylogyros news.gr