Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Κάλεσμα για συμμετοχές στην Camera Zizanio 2016


Φτάνοντας στο τέλος της σχολικής χρονιάς, όπως γίνεται εδώ...
και 16 χρόνια, η Camera Zizanio ξεκινά και φέτος να υποδέχεται τα νεανικά οπτικοακουστικά έργα για την ερχόμενη διοργάνωσή της που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 ως 10 Δεκεμβρίου 2016.
Οι ταινίες που έχουν δημιουργήσει και παιδιά και νέοι έως 20 ετών έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν μέχρι τον Πύργο της Ηλείας και να πάρουν μέρος στην μεγαλύτερη γιορτή των νεαρών δημιουργών, την Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας, όπως είναι ο πλήρης τίτλος της Camera Zizanio.
Η 16η Camera Zizanio θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με το φεστιβάλ των επαγγελματικών ταινιών, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, που αυτό φτάνει στην 19η διοργάνωσή του! Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από τώρα μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2016.
Όπως κάθε χρόνο επιδιώκουμε να συγκεντρώσουμε και να προβάλουμε το σύνολο της νεανικής οπτικοακουστικής δημιουργίας από την Ελλάδα και τα σημαντικότερα έργα νέων δημιουργών από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο φτιάχνοντας το μεγαλύτερο «Φεστιβάλ» στο είδος του στην Ευρώπη.
Η ύπαρξη της Camera Zizanio αλλά και η πολυποίκιλη δράσης της καθ όλη τη διάρκεια του έτους (με τις προβολές των ταινιών της σε όλη την Ελλάδα, τα κινηματογραφικά εργαστήρια, τα σεμινάρια και τις εκπαιδευτικές αποστολές στο εξωτερικό), πιστεύουμε ότι συνέβαλε τα μέγιστα να αντιμετωπίζεται σήμερα και στην Ελλάδα η οπτικοακουστική παιδεία σαν ένα ουσιαστικό, δομικό στοιχείο ενός σύγχρονου σχολείου.
Αυτή ήταν άλλωστε και η κινητήρια δύναμη της διοργάνωσης που παρά τις τεράστιες δυσκολίες τα τελευταία χρόνια όχι μόνο δεν έκανε υποστολή της σημαίας αλλά συνέχισε με πείσμα να προχωρά μπροστά και να κατακτά νέες κορυφές.
Πιστεύουμε ότι η 16η διοργάνωση θα αποτελέσει ένα σημαντικό σταθμό σε αυτό τον αγώνα με ακόμα περισσότερες δράσεις που θα περιλαμβάνουν:
Προβολές των διαγωνιζόμενων ταινιών, κινηματογραφικά εργαστήρια (ανάμεσά τους το θρυλικό Zizanimation ή τα πολυεθνικά εργαστήρια του Mythos Project) τα μάστερ κλας των ελλήνων και ξένων επαγγελματιών του κινηματογράφου, σεμινάρια κλπ. Εκπαιδευτικά προγράμματα που γίνονται υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας .
Γι` αυτό όσοι νέοι, ατομικά ή ομαδικά, μέσα από εργαστήρια ή σχολικές ομάδες έχουν δημιουργήσει οπτικοακουστικά έργα καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στην Camera Zizanio.
Σημειώνεται ότι:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν έργα παιδιών και νέων έως 20 ετών
Δεν υπάρχει περιορισμός στη θεματολογία.
Γίνονται δεκτές ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και ανιμέσιον.
H διάρκεια των ταινιών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 λεπτά με τους τίτλους.
Η υποβολή των ταινιών στην Camera Zizanio γίνεται με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας https://camerazizanio.net/greek/2016-2/ipovoli_tainias/
Στην ίδια σελίδα υπάρχουν πληροφορίες για την αποστολή της ταινίας και των συνοδευτικών φωτογραφιών.

Για επιπλέον πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Camera Zizanio στο τηλέφωνο 0030 210 8664470 ή μέσω e-mail στις διευθύνσεις: camerazizanio@gmail.com,camerazizanio@olympiafestival.gr … (patrisnews)