Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Τα υποκαταστήματα ΕΛΤΑ που αναστέλλουν το διευρυμένο ωράριο…


Περί τα 40 υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ βάζουν «λουκέτο»...
τόσο τα απογεύματα όσο και τα Σάββατα μετά την απόφαση της διοίκησης της Επιχείρησης, η οποία όμως υπόσχεται να επαναφέρει σταδιακά την λειτουργία τους, μόλις ολοκληρωθούν οι εποχικές προσλήψεις.
Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των εργαζομένων, με την Ομοσπονδία (ΠΟΣΤ) να υποστηρίζει ότι, «τα ΕΛΤΑ δέχονται το «ένα χτύπημα μετά από το άλλο», όχι μόνο από τον ανταγωνισμό, αλλά από το… εσωτερικό τους». Όπως αναφέρουν «με μια πρωτοφανή απόφαση, η διοίκηση αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας  δεκάδων ταχυδρομικών καταστημάτων τις απογευματινές ώρες και τα Σάββατα.
Υπολογίζεται ότι η απόφαση πλήττει 25 καταστήματα στο νομό Αττικής και άλλα 15 στην Περιφέρεια. Μονάχα στο νομό Αττικής, τα διαφυγόντα έσοδα υπολογίζονται περισσότερα από 500.000 ευρώ μηνιαίως. Χαρακτηριστικό είναι ότι η διευρυμένη λειτουργία των καταστημάτων είχε επιφέρει άνοδο εσόδων 20%, με το 35% των πελατών να εξυπηρετείται πέραν της πρωινής λειτουργίας».
Tα καταστήματα που αναστέλλουν το διευρυμένο ωράριο!!  
Κεντρικό Αμαρουσίου, Αγίου Δημητρίου, Άγιοι Ανάργυροι, Αιγάλεω, Ακρόπολη, Αμπελόκηποι, Γλυκά νερά, Γλυφάδα, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Καλαμάκι, Καλλιθέα, Κηφισιά, Κορωπί, Κουμουνδούρου, Κυψέλη, Μητροπόλεως, Νέα Ιωνία, Νέα Σμύρνη, Πατησίων, Περιστέρι, Χαλάνδρι, Carrefour Μαρούσι 9 πμ έως 4 μμ.
Στην Αττική διατηρούνται, ουσιαστικά, μόνο πέντε με διευρυμένο ωράριο και αυτά είναι σε Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», Μall, περίπτερο Ακρόπολης, Αιόλου 104 και Σύνταγμα.

Στην περιφέρεια κλείνουν το απόγευμα: Κεντρικό Ιωαννίνων, Κέρκυρα, Κοζάνη, Βόλος, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Ηρακλείου (εθνικής αντίστασης), Θεσσαλονίκη σε περιοχές Ντέπω, Φράγκων και Σταυρούπολη, Νίκαια, Πειραιάς, Ρόδος, Χίος, Άργος, Καλαμάτα, Κόρινθος, Σπάρτη… (insider)